Segítség kérés...
-
Sajnos nem lehet a méreten igazítani. Rakhatod más rétegre, ahogy Medvegy javasolja, vagy kitörölheted az összes segédvonalat az Edit menüből, illetve a View menüben kikapcsolhatod a láthatóságukat.
-
Tudja valaki hogyan lehet beméretezni két egyenes által bezárt szöget?
Mert ez a lemérés + szöveg beillesztés elég hosszadalmas. -
Kihalt a fórum
-
Hát, ki. Én azért nézem, nézegetem...
-
@gaieus said:
Hát, ki. Én azért nézem, nézegetem...
Én is mindennap ránézek.
Ennyire profi mindenki, vagy már mindent leírtál/leírtunk amit tudni lehet a programról?Bő egy hónapja feltettem ide egy kérdést, hogy hogyan lehet beméretezni két egyenes által bezárt szöget.
Csak a lemérés (Protactor eszközzel), aztán szövegbeillesztés a módja vajon? -
Bocs, ezt nem értem. Szövegbeillesztés?
-
@gaieus said:
Bocs, ezt nem értem. Szövegbeillesztés?
Text.
Tehát mikor beméretezel két pont közötti távolságot, akkor a Dimension eszközzel nem csak leméred a távot, hanem már oda is írja (beméretezi) hogy mennyi a távolság.Na ezt nem tudod eljátszani a szögeknél mert a Dimension és a Protactor sem képes erre.
Van egy Protactor eszköz amivel mérni lehet, de méretezni nem... -
Szia Csaba!
Akadt egy kis problémám, készítettem egy modellt low poligon fákkal és zöldségnövényekkel. Próbáltam renderelni a Twilighttal, de az esetek 80%-ban lefagy, és a sketchup is...
A túl sok poligon okozhatja ezt?
A gépem 2400Mhz-es processzorral 2magos, 3 GB RAM-os.
Nem tudom, hogy a processzor teljesítményének növelése /procicserek/ javíthatj-e ezt a problémát...csak akkor cserélném le, ha ez okozza....Köszönettel
Viktor -
A processzor a Twilight esetében leginkább csak a renderelés sebességét érinti. Ha lefagy, nagyobb a valószínűsége, hogy kevés a memória. 3Gb-nál sokkal többet 32 bites Windows alatt nem nagyon tudsz használni - 64 bites Windows alatt sokkal többet is, persze, úgyhogy ha 64 bites Windowsod van, akkor esetleg vegyél bele még memóriát (az nem is nagyon drága)
Mekkora méretben próbálod renderelni (már hogy a végleges render milyen nagy lenne pixelben)? Ezt próbálhatod esetleg csökkenteni.
-
Köszönöm, hát igen, 32 bites windowsom van.
Low-ban renderelek először, 500x500 pixellel, és már akkor lefagy, illetve maga a sketchup is renderelés nélkül is - megfpróbltam kijelölni mindent és kimásolni egy új fájlba, de a kijelölésnél kilép a Sketchupból...Viktor
-
Csak ez a modell fagy? Ha másik is, próbáld meg újratelepíteni a SketchUpot! Ha csak ez, csatold ide és megnézzük!
-
Szia! Csak ez fagy, elég nagy, 18 megás fájl...hogyan tudnám Neked elküldeni?
-
Hát, ekkorát ide valóban nem tudsz csatolni (és valószínűleg email-ben sem). Van neked esetleg Dropbox-od?
-
Sajnos az nincs, de óriásfájlküldövel el tudnám Neked küldeni
-
Dropboxot nyithatsz bármikor ingyen is - de akármilyen fájlküldő jó éppenséggel.
-
szia!
Csatoltam, ezen le tudod tölteni.
Köszönöm!
Viktor -
Szia!
Letöltöttem a modellt, sikerült is megnyitnom, de képtelenség volt vele dolgozni. Először arra gondoltam, túl sok az átlátszó textúra, ezért kikapcsoltam az átlátszóságot a stílus ablakban, de még így sem. Gyakorlatilag a SketchUp semmire nem reagált (bár lefagyni nem fagyott le teljesen).
A Twilight be sem indult.3.0 GHz-es, kétmagos processzorom van, 8 Gb RAM-mal és egy 2Gb-os videókártyával. Ugyan nem egy erőgép, de azért egy ekkora modellt tudnia kéne kezelni.
Megpróbálkozom még más beállításokkal is, de nem vagyok biztos, hogy menni fog a dolog. Mondjuk a statisztikából az derül ki, hogy több mint 7 milló poligon van a modellben. Ez elég sok, de ettől csak lassúnak kéne lennie a SketchUpnak.
-
Szia! Köszönöm, hogy megnézted, arra gondoltam még, hogy valamelyik zöldség /Warehouseból töltöttem le/ lehet a hibás esetleg... nem tudom...
-
Ez elképzelhető. Arra sajnos nem volt időm, hogy minden komponents egyenként megvizsgáljak, de lehetséges, hogy ez a megoldás. Este talán megpróbálhatok még vele elszórakozni (itt a munkahelyemen nincs SketchUp)
-
Ha meg tudnád nézni, azt megköszönném, most találkozom először ezzel, és jó lenne ha kiderülne mi okozza....
Köszönöm!
Advertisement