Segítség kérés...
-
Üdv. Jó rég nem írtam ide.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy készítek egy alaprajzot. ez megvan, ezzel nincs semmi gond. A kérdésem az lenne, hogy felülnézetből, lehet ebből készíteni 2D-s nézetet? Mivel most ha felülnézetbe teszem, akkor ugye látszanak a falak, stbstb.
-
Namármost az "alaprajz" ugyebár csak 2D - vagyis akkor milyen "falak" látszanak?
Ha a falakat már megcsináltad 3D-ben, akkor a Camera menü alatt vagy kikapcsolod a "Perspective" menüpontot vagy (ami ugyanaz) bekapcsolod a "Parallel projection" menüpontot. Ezután állíts "Top" nézetet és akkor a falaid nem mutatkoznak 3D-ben.
-
Köszönöm szépen. Megoldottad a problémámat.
-
Hello. Segítséget szeretnék kérni. Egy templom építésébe kezdtem, melyben vannak íves elemek.
Ha az íves homlokzatot a push/pull funkcióval vastagítom, akkor a textúra elnyúlik mint a rágó gumi, ezért szeretném inkább lemásolni és a két síkot összekötni, hogy így kapjak egy 3Ds elemet..csak az íveket nem tudom, hogy lehetne összekötni. Illetve lehet-e?!
Ha nem lehet akkor újra textúrázom, mivel muszáj lesz,csak a későbbiekre nézve jó lenne tudni Lehet alap kérdés, ezért bocsi -
@nielsholgerson85 said:
Ha az íves homlokzatot a push/pull funkcióval vastagítom, akkor a textúra elnyúlik mint a rágó gumi
Csak akkor, ha "projected" textűrát használsz. Mivekl nem tudom, pontosan hogyan textúrázol, nyilván nem annyira egyszerű a megoldás, hogy "ne használj projected textúrát!".
@nielsholgerson85 said:
szeretném inkább lemásolni és a két síkot összekötni, hogy így kapjak egy 3Ds elemet..csak az íveket nem tudom, hogy lehetne összekötni. Illetve lehet-e?!
Persze. Akár kézzel összekötni a vonalakat, akár valami plugint használni - ebből a szempontból talán a Curviloft a legjobb (értsd: leghasználhatóbb és egyben funkciógazdag).
@nielsholgerson85 said:
Ha nem lehet akkor újra textúrázom, mivel muszáj lesz,csak a későbbiekre nézve jó lenne tudni Lehet alap kérdés, ezért bocsi
Nem annyira "alapkérdés", mert hát sajnos tény, hogy a SketchUp textúrakezelő része eléggé kezdetleges. Véletlenül van a tarsolyomban egy tutoriál (igaz, angolul) arról, miként lehet egyszerűen textúrázni egy ívet (igaz, megint, ha "projected material"-t használsz, ez nem fog működni).
Bár ennél a modellnél pl. nem ezt a módszert használtam (kissé ismétlődőek is a téglák az íven), azért azt mutatja, hogy többféleképpen el lehet érni bizonyos életszerűséget (legalább is viszonylag nagyobb távolságból nézve).
-
Azt szeretném csak kérdezni, hogy a mérőszalag (tape measure tool) jelölő keresztjét hogyan lehet nagyobbítani, hogy könnyebb legyen a radírral kitörölni? Esetleg van erre vmi trükk amivel könnyebb kitörölni ilyen kicsi formájában?
Köszönöm
-
Üdv!
Nem gondoltál arra, hogy esetleg egy önálló rétegre vidd fel? Én az összes vezetővonalat, méreteket egy önálló rétegre veszem fel, vagy rakom át, ha megfeledkezem arról melyiken is vagyok, aztán a láthatóságot kikapcsolva egyszerűen eltűnik, de mégis megmarad, ha valamiért szükség lenne rá.
-
Sajnos nem lehet a méreten igazítani. Rakhatod más rétegre, ahogy Medvegy javasolja, vagy kitörölheted az összes segédvonalat az Edit menüből, illetve a View menüben kikapcsolhatod a láthatóságukat.
-
Tudja valaki hogyan lehet beméretezni két egyenes által bezárt szöget?
Mert ez a lemérés + szöveg beillesztés elég hosszadalmas. -
Kihalt a fórum
-
Hát, ki. Én azért nézem, nézegetem...
-
@gaieus said:
Hát, ki. Én azért nézem, nézegetem...
Én is mindennap ránézek.
Ennyire profi mindenki, vagy már mindent leírtál/leírtunk amit tudni lehet a programról?Bő egy hónapja feltettem ide egy kérdést, hogy hogyan lehet beméretezni két egyenes által bezárt szöget.
Csak a lemérés (Protactor eszközzel), aztán szövegbeillesztés a módja vajon? -
Bocs, ezt nem értem. Szövegbeillesztés?
-
@gaieus said:
Bocs, ezt nem értem. Szövegbeillesztés?
Text.
Tehát mikor beméretezel két pont közötti távolságot, akkor a Dimension eszközzel nem csak leméred a távot, hanem már oda is írja (beméretezi) hogy mennyi a távolság.Na ezt nem tudod eljátszani a szögeknél mert a Dimension és a Protactor sem képes erre.
Van egy Protactor eszköz amivel mérni lehet, de méretezni nem... -
Szia Csaba!
Akadt egy kis problémám, készítettem egy modellt low poligon fákkal és zöldségnövényekkel. Próbáltam renderelni a Twilighttal, de az esetek 80%-ban lefagy, és a sketchup is...
A túl sok poligon okozhatja ezt?
A gépem 2400Mhz-es processzorral 2magos, 3 GB RAM-os.
Nem tudom, hogy a processzor teljesítményének növelése /procicserek/ javíthatj-e ezt a problémát...csak akkor cserélném le, ha ez okozza....Köszönettel
Viktor -
A processzor a Twilight esetében leginkább csak a renderelés sebességét érinti. Ha lefagy, nagyobb a valószínűsége, hogy kevés a memória. 3Gb-nál sokkal többet 32 bites Windows alatt nem nagyon tudsz használni - 64 bites Windows alatt sokkal többet is, persze, úgyhogy ha 64 bites Windowsod van, akkor esetleg vegyél bele még memóriát (az nem is nagyon drága)
Mekkora méretben próbálod renderelni (már hogy a végleges render milyen nagy lenne pixelben)? Ezt próbálhatod esetleg csökkenteni.
-
Köszönöm, hát igen, 32 bites windowsom van.
Low-ban renderelek először, 500x500 pixellel, és már akkor lefagy, illetve maga a sketchup is renderelés nélkül is - megfpróbltam kijelölni mindent és kimásolni egy új fájlba, de a kijelölésnél kilép a Sketchupból...Viktor
-
Csak ez a modell fagy? Ha másik is, próbáld meg újratelepíteni a SketchUpot! Ha csak ez, csatold ide és megnézzük!
-
Szia! Csak ez fagy, elég nagy, 18 megás fájl...hogyan tudnám Neked elküldeni?
-
Hát, ekkorát ide valóban nem tudsz csatolni (és valószínűleg email-ben sem). Van neked esetleg Dropbox-od?
Advertisement