... és a végeredmény!
Latest posts made by DugovicTitus
-
RE: Virtuális valóság
A sufniprojekt csúszik egy kicsit, de a virtuális valóságba azért sikerült belépnem.
A lányaim hirtelen befogadtak egy bús képű lovagot. Nos, kell neki egy ház.
-
RE: Sufni és egyebek...
Köszönöm a választ Medvegy!
Időközben csináltam egy másik variációt.
A derékszögű vágást kézzel csináltam, kézi (rókafarkú, ha jól tudom) fűrésszel.
Üdv, Titus
-
Halló Mindenki!
Köszönöm a hozzászólásokat! (nem, nem ... még nem készült el a sufnim, de ennyire közel még nem álltam hozzá)
Az elmúlt évet nagyarányú autodidakta faipari tanulmányokkal töltöttem. (Youtube; Steve Ramsey, Matthias Wandel, Jimmy Diresta, Jay Bates, Houveling, stb., stb.) Sőt, tegnap kézifűrésszel sikeresen elfűrészeltem egy 10x10-es fenyőgerendát úgy, hogy minden irányba derékszögű lett.
Tehát itt az idő ismét leporolni a sufni projectet, vagy nevezhetjük Luca székének is.
Írtátok, hogy a tető szöge kicsi. Sajnos ennek két oka van.
1.-Nem tetszik a lapostetős megoldás, nekem ez a sátortetős tetszik.
2.-Legjobb tudomásom szerint 3m magasságig nincs engedélykötelezettség.Az ablak csak a design része, a fényt a tetőn akarom beengedni. A tetőt OSB lappal takarnám, amire zsindelyt szánok. Plusz a tetőbe polikarbonát üregkamrás lemezeket építenék be a megfelelő fény bejuttatása érdekében (tudom, buhameleg lesz nyáron).
Szóval... a kérdésem.
A tető megoldása nekem sem tetszik, de nem tudom a megoldást. Nekem az is tetszene, ha nem lennének a vízszintes gerendák a tetőben (a szakzsargont nem ismerem).
Esetleg, ha ebben tudnátok segíteni.
Előre is köszi. -
RE: Sufni és egyebek... posted in Magyar
-
Sziasztok!
Ismét közeleg a tavasz! Ismét leporoltam a sufni projektet!
Továbbra sincs ács alapképzésem, de ezt a sufni már "csakazértis" saját magam szeretném megcsinálni. Az elmúlt években már a forrásokat is összegyűjtöttem hozzá. Már csak a megfelelő terveket kellene elkészítenem.
Tegnap csináltam ezt.
Szeretném, ha megfelelő kritikával illetnétek.
Üdv,
Titus
-
RE: Papírmodellek készítése
@gaieus said:
Én most ezeket meg sem nyitom (sajna nincs rá időm -pláne, hogy épp az összeomlás határán van a gépem), de mindenképpen nagyon érdekel a dolog. Ha van kedved (és időd), kérlek, írjál a tapasztalataidról; alkalomadtán majd leszek én is konstruktívabb.
Természetesen!
-
RE: Papírmodellek készítése
Sza Mindenki!
Jön a tél, itt falunk ilyenkor több szabadideje van az embernek. Ezért ismét elkezdtem nézegetni a félkész papírmaketteimet. Aztán nagy buzgalommal szétnéztem a neten is. Ismét. Megtaláltam a http://www.tamasoft.co.jp/pepakura-en/ honlapon a Pepakura programot. Ismét. Most nem menntem el mellette, hanem letöltöttem a free verziót, kipróbálásra. Igazából egy pofon egyszerű program. Kell egy modell (többek között KMZ és DEA is jó... hajrá SU). Ezt csak meg kell nyitni a programból. Majd, ha a szoftverre bízzuk, akkor csak egy "Unfold" nyomógombra kattintás és már kész is. Na azért ez még egy egyszerű modellnél sem eredményez hiba mentes terítést. Sebaj, mert kivágás előtt akár meghatározhatjuk, hogy mely élek legyenek elvágva.
Az első próbálkozásom eredménye itt:
-
RE: Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
Sziasztok!
Gondoltam, beköszönök én is.
A Sufni projekt pillanatnyilag parkoló pályán, de a papírmakett kicsit feklfutóban. A többit a papírmakett topikban.Üdv,
Titus -
RE: Programok magyarul
@gaieus said:
@dugovictitus said:
szívesen olvasgatnám a CatchUp Edition egyes számait. Mi a véleményed ezek fordításáról? Esetleg visszamenőlegesen?
Hm... Jelenleg igazából arra nincs időm, hogy a magélhetésért dolgozzam. Valójában még el sem olvastam pl. a legutóbbi számot.
... rendben, akkor várok még.