Szia!
Egyelőre a Thea-ig jutottam, a Lumionhoz még fel kell húznom a gépet
A többi kép itt: http://land8.com/photo/albums/sketchup-thea-render
Még ki kell ismernem, mert igen sok paramétert lehet állítani.
Az feltűnt, hogy a "final gathering" presettel (viszonylag gyors és szép) a levelek
sűrűsödésénél furcsán egyszerűsíti az árnyékokat. Fekete flekkek jelennek meg.
Még kísérletezem....
Latest posts made by Kushid
-
RE: Saját alkotásaink
-
Szia Gaieus!
Köszönöm a tippeket! Megnéztem néhány Lumionons videót... Rámozdulok a témára. Nagyon sokban tudná segíteni a munkámat. Majd jelentkezem.
Üdv! -
Sziasztok!
Tájépítészként (sok növény...) sokszor meggyűlt a bajom a renderelésekkel. Kis méretnél még nincs gond, de a darabszám és a méret növekedésével igen gyakran lefagy a menet (V-Ray). Itt most Twilight-os képeket láthattok. Egész egyszerűen kezelhető, jó tapasztalataim vannak vele...
-
ismét köszönöm! megyek és kiprópálom (az ingyenest elsőként )
-
Köszönöm a tippeket (VUE)! Nagyon tetszik, remélem, hogy lesz majd rá keretem... Amint mondtam, előbb még egy jó kis asztali gépet is össze kell raknom, addig marad elsősorban a modellezés.
Visszatérve erre: "A terepmodellezéshez (szintvonalakkal vagy anélkül) vannak kitűnő pluginok, úgyhogy arra még visszatérhetünk."
Tudnál javasolni erre a problémára is valamit? A sandboxot használom természetesen, de sokszor okoz kellemetlen meglepetést ráadásul olyankor, amikor sík (rézsű) terepformákat kell modelleznie. Az eredeti (természetes állapotú) terepeknél sokszor kevesebb hibát ejt, mint a rendezettnél. Ilyenkor segédvonalakkal próbálom rávezetni, de ez gyakran többszörösére növeli a ráfordított időt. Szívesen kipróbálnék egyéb plugint is...Üdv
Kusid -
Természetesen a következő lépés az lesz (megtalálni a megfelelő render programot, plugint). Egyelőre nem erőltetem, mert notebookon dolgozom, nem annyira gyenge, de azt már erős asztali gépen tudom normálisan megoldani. Ezek egyszerű printscreen-ek, photoshop filterrel. A növényzet valósághű ábrázolásáról már sok éve lemondtam, mert ahoz legalább 2db atomerőmű szükségeltetik. Leginkább a terepmodellező képességét értékelem nagyra, meg a sematikus növényábrázolást. Bekapcsolva az árnyékolást is, könnyen megértetem a megrendelővel, mi az én elképzelésem.
Amúgy pont a szintvonalakból alkotott terepmodellezéssel van egy típushiba (sandbox), arra még visszatérek... -
Mivel új vagyok a fórumon (és a SU felhasználók között is) először is üdvözlök Mindenkit!
Bedobnék a közösbe én is egy saját alkotást.
Nyáron kezdtem SU-pal foglalkozni, mivel tájépítészként (sajnos) nagyon ráértem..
De nagyon jól döntöttem, hogy belenyúltam, mert prímán fel lehet használni a munkánkhoz.
Eddig mindig más munkájára voltam szorulva, ha netán látványterveket is kértek a tervezett kertekhez, parkokhoz.
Ez még csak a második SU-modellezett kertem, úgyhogy lesz ez jobb isWelcome land8lounge.com - BlueHost.com
Bluehost - Top rated web hosting provider - Free 1 click installs For blogs, shopping carts, and more. Get a free domain name, real NON-outsourced 24/7 support, and superior speed. web hosting provider php hosting cheap web hosting, Web hosting, domain names, front page hosting, email hosting. We offer affordable hosting, web hosting provider business web hosting, ecommerce hosting, unix hosting. Phone support available, Free Domain, and Free Setup.
(land8lounge.com)
üdv
Kusid