Saját alkotásaink
-
Így történt
-
Ha bármiért nem működne (vagy a nem megfelelő fájlt szerkeszted és túl későn jut eszedbe), ezzel a pluginnal mindig be lehet állítani a megfelelő "Model ID"-t (az a szám amely azonosítja a Warehouse-ban a feltöltött modelleket).
Amíg nem volt ez az utólagos szerkesztési lehetőség a funkciók között, addig roppant hasznos kis plugin volt, de énnekem már azóta is mentette meg a bőrömet.
-
Köszönöm
-
Basszus, már negyedszer dobják vissza a silót, először, hogy hiányos a textúra (nem volt az), most pedig, hogy hiányos már a modell IS...jellemző módon NEM hiányos. Én voltam ott, én láttam, fotót is mellékeltem.
Nagyon macerás ez az egész procedúra, mintha NEKEM tennének szívességet, hogy INGYEN csinálHATOK a Google-nak modellt. Ráadásul pl. ez a siló is klasszisokkal jobb, mint az a sok gagyi, amivel a Google teleszemetelte Budapestet vagy Velencét -
Hát igen, gyakran szívás. Nekem volt már olyan elfogadott (és egy éve fent lévő) modellem, amelyet aztán átfestettek, én kijavítottam és újra felraktam, ezek után meg visszadobták, hogy túlságosan ki van építve a terep (azon semmit nem változtattam).
Érdekes módon a régit (ugyanezzel a tereppel) viszont fent hagyták.
Itt csak egyet lehet csinálni:
"Ember, küzdj és bízva bízzál,
Pingpongozz, hogy meg ne hízzál..." -
Mivel új vagyok a fórumon (és a SU felhasználók között is) először is üdvözlök Mindenkit!
Bedobnék a közösbe én is egy saját alkotást.
Nyáron kezdtem SU-pal foglalkozni, mivel tájépítészként (sajnos) nagyon ráértem..
De nagyon jól döntöttem, hogy belenyúltam, mert prímán fel lehet használni a munkánkhoz.
Eddig mindig más munkájára voltam szorulva, ha netán látványterveket is kértek a tervezett kertekhez, parkokhoz.
Ez még csak a második SU-modellezett kertem, úgyhogy lesz ez jobb ishttp://land8lounge.com/photo/albums/sketchup-concept-plan
üdv
Kusid -
Szia Kusid és üdv a fórumon!
Gondoltál már arra, hogy használj valami rendterelő programot?
Gondolom látod, hogy magának a SketchUpnak nem erőssége az élethű növényábrázolás, és ha mégis valahogy bekínlódja az ember a modellbe, nagyon hamar lelassulhat a program.
-
Hehe. Ez nagyon jópofa! Miért nem rakod föl a Thea fórumra is?
-
Sziasztok
A youtubon nézelődve találtam videókat a homopolar motorokról
Megihletett, igy barkácsoltam SU.val valami hasonlót és kipróbáltam a thea render animációs képességéta renderelt videó 800x600 as de a videómegosztó miatt rendesen tömöríteni kellett
[flash=480,385:31ajrif0]http://www.youtube.com/v/dms0hCuQJFY&hl=fr&fs=1[/flash:31ajrif0]
-
ahh kizárt
láttad mik vannak ott?
nem szégyenkezek ezzel a kis szórakozással
majd ha komolyabbat csinálok -
Ne bolondozz!
A "mik vannak ott" sosem szabad, hogy elkedvetlenítse az embert!
A renderelés itt tökéletesen rendben van, a videó ötlet (a "manuális" előzetessel együtt) jópofa, a többi nem számít!
-
Természetesen a következő lépés az lesz (megtalálni a megfelelő render programot, plugint). Egyelőre nem erőltetem, mert notebookon dolgozom, nem annyira gyenge, de azt már erős asztali gépen tudom normálisan megoldani. Ezek egyszerű printscreen-ek, photoshop filterrel. A növényzet valósághű ábrázolásáról már sok éve lemondtam, mert ahoz legalább 2db atomerőmű szükségeltetik. Leginkább a terepmodellező képességét értékelem nagyra, meg a sematikus növényábrázolást. Bekapcsolva az árnyékolást is, könnyen megértetem a megrendelővel, mi az én elképzelésem.
Amúgy pont a szintvonalakból alkotott terepmodellezéssel van egy típushiba (sandbox), arra még visszatérek... -
A terepmodellezéshez (szintvonalakkal vagy anélkül) vannak kitűnő pluginok, úgyhogy arra még visszatérhetünk.
Ami természet- és tájépítészetben utolérhetetlen szoftver, az a Vue.
Tudom, hogy a SketchUpban kitűnően lehet építkezni (ez a Vue-ra nem annyira mondható el), de most van egy vadonatúj plugin, amellyel az egész elkészült terepet + épületet át lehet rakni Vue-ba és ott élethű növényzettel, stb. ellátni.Nagyjából a jövő hónap közepéig a Vue + plugin-nak két verziója is kb 50%-os engedménnyel kapható:
- Vue 8 Studio + SU Plugin
- Vue 8 Complete + SU Plugin
Ne érts félre, semmi összefonódás nincs köztünk (én is csak nyalogatom a szám szélét egyelőre, mert nincs éppen pénzem rá)
Itt an egy aktuális fórum topik az új SketchUp exporter pluginról:
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=80&t=31903 -
Na itt egy újabb kis szösszenet: Lovasberény, Cziráky-kastély kápolnája, még Abacus FSDS-sel kezdve, átmentve MS Flight Simulator 9-ből, és persze SU8-ban javítva, véglegesítve, Renderinnel lehúzva. Ja, és 1 MB alatt
-
Szép lett! Remélem, ezzel nem pöcsölnek annyit!
-
Hát én is! És köszönöm!
Feltöltöttem: http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=346cb02f6db093854f1bc0c730489593 -
Közben meg készül a Cziráky-kastély Google-féle könnyített változata
-
Jókor! Pont le van verve a vakolat, ahogy látom!
-
Ez több mint tíz éve így áll
-
Jó-jó... Ez a magyar valóság. Ismerek én s több ilyen épületet!
Advertisement