Segítség - Komplex componensek átméretezése
-
Köszi, ez tényleg egy hasznos plugin!! Viszont akkor hát belevágnék a béna kérdéseimbe.
Az első az lenne, hogy mi a módja egy "test" nyújtásának például a képen ábrázolt eredmény eléréséhez? És nem a Scale parancsra gondolnék.
Bocs ha buta volt a kérdés.
-
Nem, ez nem buta kérdé, hiszen a komponenseket érthető módon szeretnék a népek a saját szakállukra variálni. Olyasmi ez, gondolom, mint a CAD programokban a parametikus "stretch" parancs vagy valamiféle BIM funkció.
A scale tool nyilván eltorzítaná a dolgot, úgyhogy értem, miért nem azt akarod használni.
Nos a lényeg, hogy ennek egyszerű, SU-on belüli módja még nincs. Ha ez egy komponens, akkor
- forogj úgy, hogy szemből lásd a komponenst,
- lépj be a szerkesztési kontextusába (de hülyén hangzanak ezek a dolgok magyarul! ) vagyis dupla katt,
- aztán egy balról jobbra tartó kijelöléssel jelöld ki a vízszintes elemek végeit ÉS az illeszkedő teljes függőleges elemet
- válaszd a Move eszközt, kattints valahová és nyomd le (ebben az esetben) a jobbra nyilat (ez zárja a mozgást a piros tengelyen)
- kezdd el mozgatni a kívánt irányba, gépeld be a kívánt távolságot (már hogy mennyivel legyen kisebb/nagobb) és nyomd meg az Entert.
Ha esetleg a különböző belső elemek beágyazott komponensek lennének, azoknál külön el kell játszani mindezt. Ha az egész nem komponens, akkor sokkal egyszerűbb az egész, de ugyanígy működik.
-
Köszönöm, teljesen logikus a dolog, és tényleg működik, bosszant hogy nem jöttem rá magamtól.
Amúgy sejtettem hogy a példa mondjuk pont egy nyílászáró komponensre hajaz, és hát igaz ott is szükséges lehet ez a módszer, de rengeteg más helyzetet is fel lehetne hozni példának.
Tehát például ha a múltkor mellékelt házikót veszem alapul, előfordulhat hogy meg kellene nyújtanom az épületet mondjuk hosszirányban.
Nos ebben az esetben is lehet ez az eljárás, ügyelve a csoportokra, vagy komponensekre.Huh szerintem jobban értem, mint írom. Mindenesetre köszi.
-
Igen, valahogy így. Persze egy egész ház esetében sok minden bonyolulttá teszi a dolgokat.
-
Hello Mindenki!
Bővebben feljebb!
Advertisement