Hello
I'm working a same plugin too.
I'm a Timber frame designer and i used lots of timber framing software like (SEMA, Dietrichs, HSBCad) Than i know really good the logic of this softwares.
I'm trying to make a same. We will look.
Hello
I'm working a same plugin too.
I'm a Timber frame designer and i used lots of timber framing software like (SEMA, Dietrichs, HSBCad) Than i know really good the logic of this softwares.
I'm trying to make a same. We will look.
Hail Jolran
Thank you your help. I will read this lots of informations what was linked by you.
I start make my plugin. Now i can make input box and i can give the width, lenght and soo on. And after this plugin draw for me.
But i don't know yet, how can i save in a storage my "woods", and after i put in the screen only one click?
Hello
I would like help, because i'm totally new in Ruby. I made some small games in Flash actionscript, but thats all.
What i need in the first circle.
I would like work with timbers. The first i need an input window where the user can give the sizes of the beams (widht, lengh and soo on) . And after this sizes beams is save something storage for example like components. I would like, the user can use this beams like the group or component from a storage.
After i would like make a lots of different type of carpentery join points.
Can somebody give for me some instructions which is the best way, or some good examples?
Sorry my poor english!
Best regards
Ădv. JĂł rĂ©g nem Ărtam ide.
Lenne egy olyan kĂ©rdĂ©sem, hogy kĂ©szĂtek egy alaprajzot. ez megvan, ezzel nincs semmi gond. A kĂ©rdĂ©sem az lenne, hogy felĂŒlnĂ©zetbĆl, lehet ebbĆl kĂ©szĂteni 2D-s nĂ©zetet? Mivel most ha felĂŒlnĂ©zetbe teszem, akkor ugye lĂĄtszanak a falak, stbstb.
Ădv
Ismét itt és természetesen ismét kérdés.
A problĂ©mĂĄm az, hogyha Ăves dolgot rajzolok, vagy Ă©pp kört, akkor egy idĆ utĂĄn a program elkezdi egyenes vonalakra lebontani. Pl, mire vĂ©gĂ©re Ă©rek a rajznak a körömbĆl, egy nyolcszög lesz.
az lenne a kĂ©rdĂ©sem, hogy van e lehetĆsĂ©g, vagy valami parancs arra, hogy renderelĂ©s elött (Mivel sajnos a renderelĆ (Vray) is az Xszöget rendereli be, Ă©s nem a kört) visszaĂĄllĂthassam, hogy ami kör, vagy Ăv, az az is legyen?
ElĆre is köszönöm.
TermĂ©szetesen. nagyon szĂvesen.
Ăgy csinĂĄltam, hogy a hajlĂtott rĂ©sz elĂ© vetĂtettem egy ugyanolyan mĂ©retƱ sĂkot. arra importĂĄltam a textĂșrĂĄt. Ott beigazĂtottam a megfelelĆ mĂ©retre) Amikor az megvolt, akkor a skĂ kĂ©prĆl a material-> sample paint segĂtsĂ©gĂ©vel (egy ilyen kis pipetta szerĂŒ ikon) felvettem, Ă©s egyszerƱen utĂĄnna rĂĄkattintottam az Ăves rĂ©szre, ahova gyönyörƱen rĂĄsimĂșlt. ezutĂĄn csak kitöröltem a sĂkra feszĂtett kĂ©pet.
RemĂ©lem Ă©rthetĆ. ha kicsit zavaros (nem lennĂ©k meglepĆdve, akkor megcsinĂĄlom kĂ©pekkel illusztrĂĄlva)
De ismĂ©t felmerĂŒlt egy kĂ©rdĂ©s... Ălt le lehet törni Ă©s kerekĂtteni valahogyan? (KĂ©sz testnĂ©l)
tabla.skpEz lesz a megoldĂĄs, csak elakadtam.:S
ezen a megĂĄllĂtĂł/reklĂĄm tĂĄblĂĄn ĂŒgyködöm. van rĂłla egy kĂ©p is. Annak a kĂ©pnek a "fejrĂ©szĂ©t" szeretnĂ©m ahol a logo van, ĂĄtteni a modellre. de ez ugye ilyen hajlĂtott felĂŒlet. Itt sajnos elakadtam.
Tényleg mår måra csak egy kérdés és eldugulok.
A problĂ©ma a következĆ lenne. egy hĂrdetĆĂĄllvĂĄnyt kĂ©szĂtek. ennek a tetejĂ©re kellene rĂĄtennem a cĂ©g logĂłjĂĄt. A logo megvan fĂ©nykĂ©pen. Hogyan tudom ezt rĂĄhĂșzni? PrĂłbĂĄltam ezzel a photo texturĂĄval, de abban nem talĂĄlom, hogy tudok sajĂĄt fotĂłt megadni, csak olyat ami a streetwiev-bĂłl van.