Segítség kérés...
-
Hát, ekkorát ide valóban nem tudsz csatolni (és valószínűleg email-ben sem). Van neked esetleg Dropbox-od?
-
Sajnos az nincs, de óriásfájlküldövel el tudnám Neked küldeni
-
Dropboxot nyithatsz bármikor ingyen is - de akármilyen fájlküldő jó éppenséggel.
-
szia!
Csatoltam, ezen le tudod tölteni.
Köszönöm!
Viktor -
Szia!
Letöltöttem a modellt, sikerült is megnyitnom, de képtelenség volt vele dolgozni. Először arra gondoltam, túl sok az átlátszó textúra, ezért kikapcsoltam az átlátszóságot a stílus ablakban, de még így sem. Gyakorlatilag a SketchUp semmire nem reagált (bár lefagyni nem fagyott le teljesen).
A Twilight be sem indult.3.0 GHz-es, kétmagos processzorom van, 8 Gb RAM-mal és egy 2Gb-os videókártyával. Ugyan nem egy erőgép, de azért egy ekkora modellt tudnia kéne kezelni.
Megpróbálkozom még más beállításokkal is, de nem vagyok biztos, hogy menni fog a dolog. Mondjuk a statisztikából az derül ki, hogy több mint 7 milló poligon van a modellben. Ez elég sok, de ettől csak lassúnak kéne lennie a SketchUpnak.
-
Szia! Köszönöm, hogy megnézted, arra gondoltam még, hogy valamelyik zöldség /Warehouseból töltöttem le/ lehet a hibás esetleg... nem tudom...
-
Ez elképzelhető. Arra sajnos nem volt időm, hogy minden komponents egyenként megvizsgáljak, de lehetséges, hogy ez a megoldás. Este talán megpróbálhatok még vele elszórakozni (itt a munkahelyemen nincs SketchUp)
-
Ha meg tudnád nézni, azt megköszönném, most találkozom először ezzel, és jó lenne ha kiderülne mi okozza....
Köszönöm!
-
Sziasztok,
véletlenül vettem észre segítségkérésedet és elolvasva a problémádat a következőket tudnám javasolni. Növényeknél mindig sok "line" és "face" van a modeleknél. Ha letöltött anyagal dolgozol javaslom hogy "takaritsd" ki a modelt mivel nem tudhatod hogy hogyan és milyen tudással készítették. Én pld. a http://sketchucation.com/forums/viewtopic.php?p=193587#p193587 Thomthom-Cleanup plugint soktam használni. Videó és leirás angolul megtalálod.
Mágodik pedig a http://sketchucation.com/forums/viewtopic.php?p=281153#p281153 Goldilocks. Megmutat melyik textura és komponens tul nagy sketchup számára.
Példádban elég nagy háttér képet helyeztél el ami jelentősen terheli a memóriát.
Eredeti fájl mozgatása nekem sem volt egyszerű pedig egy erős ATI kártyával nézegettem.Csatolom "átnézet" fájlt 7z formátumba (csak ez volt alkalmas 4Mb alá tömöríteni) illetve egy próba rendert Thea4SU plugin-el gyártva
Üdv,
Dániel
-
Köszönöm szépen!
Örök hála -
Üdvözletem!
Egy gyors kérdésem lenne. Nincs olyan rács plugin a Sketchuphoz amivel 0,00 mm tized pontoságú rácsbeosztást lehetne beállítani? Valami hasonlóra lenne szükségem mint a képen látható.
-
Itt van egy rakás plugin: http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugins_list_az.php
Keress rá a "grid" szóra.Végső soron a sandbox-szal te is tudnál ilyet csinálni. Viszont azt javaslom, hogy nagyobb léptékben dolgozz (pl. állítsd cm-re vagy akár m-re a templátodat, de dolgozz úgy, mintha mm-ben dolgoznál) és a végén kicsinyítsd le az egész modellt. A SketchUpnak komoly gondjai vannak ilyen kis léptékekkel (és a nagyokkal is)
-
@gaieus said:
Itt van egy rakás plugin: http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugins_list_az.php
Keress rá a "grid" szóra.Végső soron a sandbox-szal te is tudnál ilyet csinálni. Viszont azt javaslom, hogy nagyobb léptékben dolgozz (pl. állítsd cm-re vagy akár m-re a templátodat, de dolgozz úgy, mintha mm-ben dolgoznál) és a végén kicsinyítsd le az egész modellt. A SketchUpnak komoly gondjai vannak ilyen kis léptékekkel (és a nagyokkal is)
Azt észrevettem, hogy nem stimmel a méret. Úgy szoktam alkatrészt készíteni, hogy ami a 1,00 milliméter azt tízzel szorzom, és levonok belőle még 0,5 millimétert. Nekem muszáj ilyen kis méretben dolgoznom. Majd térjünk már vissza a kicsinyítésre.
Még annyit kérdeznék. Nem lehetne tolmácsolni a fejleztők felé azt az igényt, hogy tized miliméter léptékben is lehessen dolgozni a programmal?
-
@zoltán said:
Még annyit kérdeznék. Nem lehetne tolmácsolni a fejleztők felé azt az igényt, hogy tized miliméter léptékben is lehessen dolgozni a programmal?
Hát lehet - csak ugye a "korlátok" (vagyis túl kicsi vagy túl nagy méretben a SU mindenféle hibákat művel).
-
Kedves Csaba!
Ismersz olyan plugint, ami pl. egy hengeres/íves felületre rá tud vetíteni egy tetszőleges sík alakzatot, szóval a sík felület is íves lesz, de magtartja az arányait.
Elég sokat kerestem, de nem találok.
/A "Shape blender" ezt csinálja tulajdonképpen, de elég nehézkes megoldani, h az arányokat megtartsa./Köszönettel
Viktor -
Olyant, ami a teljes hengerre körülgörbíti, nem. Még a shape bender sem, de igazából az lenne a legjobb erre az esetre. Csak megfelelően kell méretezni a hengert (vagy amit rávetítesz) szerintem.
-
Valaki tud-e egy jó plugint, hogy pédáúl egy szekrényről robantott ábrát készítsek.
Üdv. ChSh -
Asszem ez valami ilyesmi...
http://sketchucation.com/resources/pluginstore?pln=Eclate_Deplace -
Sziasztok!
Segítségre van szükségem.
Nem tudja valaki hogy a Generate Report miért nem működik?
Elég gyakran használom ezt a funkciót, de ilyen még csak egyszer fordult elő. Akkor nem volt időm vele babrálni, aztán másnapra megjavult a dolog.
Most a restart sem segített.
Sajnos enélkül nem boldogulokA 8-as verzót használom.
local
-
Üdvözletem mindenkinek!
Olyan kérésem lenne, hogy hol találok olyan plugint, amivel csavarmenetet tudok készíteni, külsőt és belsőt egyaránt. Vagy ha nincs olyan plugin, akkor a Sketchupon belül hogyan lehet megoldani a menetek elkészítését. Méretarányos menet kellene, menetemelkedéssel, mélységgel, lezárással.
Más:
Az Artisan nevezetű plugint, hogy lehet a gépről teljesen leszedni, mert nem engedi feltelepíteni az újabb verziót. Mindent próbáltam, de mind hiába.Minden választ köszönök!
Üdvözlettel:
Zoli.
Advertisement