Segítség kérés...
-
Valószínűleg úgy lehet előhozni őket, hogy az ember a ruby konzolba (window menü) beír valami parancsot. Próbálj meg a fórumon utána nézni itt - két verzió is van, úgy látom - a webconsole-ra nem találtam fórum topikot.
-
Csaba!
Te tudsz angolul. Ha van időd és kedved segíteni egy kis fordításban.Ezen a helyen én azt olvasom hogy ez a Ruby Code Editor a WebConsole-ra épül, csak adott neki "as" egy szebb külsőt, és linkel utal rá. Google fordítóval olvastam. Valamelyest jól értelmeztem?
Na most én mindkettőt (as_loadrubyeditor.rb, webconsole.rb) letöltöttem, bele is néztem és azt láttam hogy elég pici terjedelműek. Létezne hogy csak ennyit kell letölteni/telepíteni?
Próbálgattam én. A webconsole meg is jelent a pluginok között, (a másik nem) de egyelőre semmire nem reagál. Mindkettőnek van egy panelje elvileg, de egyiket sem tudom előcsalogatni.
-
Néztem én azt az oldalt, és minden van rajta csak az nem, hogy miképp működik. Az igazat megvallva azt sem tudom, mit kellene csináljon (azon kívül, amit egy sima jegyzettömbben meg lehet csinálni).
-
-
Először is a window > preferences > extensions alatt aktiválni kell ezt a plugint. Aztán a Window menü alatt találod majd meg.
-
Aktiválva van, de ott nincs.
A plugin alatt pedig a WebConsole van de mint írtam az nem reagál semmire.Azért kérdeztem hogy jól olvastam-e csak ennyit kell letölteni/telepíteni, mert keveselltem a fájlok tartalmát és...
erre csak most jöttem rá, hogy az egyik csatolt fájlban ez is oda van írva:
require 'sketchup.rb'
require 'extensions.rb'A másikban pedig:
load File.dirname(FILE)+'/webconsole/rbeautify.rb'
Viszont ezt a három fájlt nem tudtam beszerezni.
Egyáltalán nem biztos hogy jól értelmezem. Sajnos nem tudok angolul.
-
Na, az első kettőt megtaláltam a Tools mappámban.
-
Ááá...megvan.
Minden OK!Van egy GitHub nevű link. Ott kell keresgélni, és van egy teljes mappa amit le kell tölteni majd berakni a plugins mappába.
Csak azt nem értem hogy miért nincs ott egy közvetlen letöltés.Megjelent az ablak is
-
Na, helyes. Valami csatolmányodat még mindig (vagy már megint) nem rakja ki a fórum viszont.
-
A képeket nem szokta. Bár nem tudom helyesen csinálom-e:
[ attachment=1]kép[/attachment ]
(a végén és az elején direkt nagyobb a szóköz)
-
Hozzáadod (feltöltöd) előbb - és aztán a "place inline" gombot használod?
(A több kép csatolása nem működik jelenleg - az új fórumon már igen)
-
Ezek látszanak...
-
kép1
kép2
Nem úgy csináltam, hanem ezt a szöveget másoltam be amit írtam
Így kell kinéznie ahogy most kinéz?
-
Alatta az írásnak látszania kell?
Most ezt látom alatta : diablokép.jpg (10.04 KiB) Viewed 1 time
-
Igen, azok ott a csatolmány adatai.
-
Akkor nem jól csináltam eddig.
Meg kellene tanulnom angolul. -
Egyébként mit értesz új fórumon?
-
Hónapok óta építjük az új honlapot és fórumot. Tulajdonképpen már rendben működik, csak az utolsó simítások vannak hátra. Itt van róla egy topik (néhány képel is):
-
Lenne egy kérdésem amit már régen fel akartam tenni.
Amikor tervezek akkor a SketchUp létrehoz egy SKB és egy ugyanolyan méretű Google Sketchup fájlt. Melyiket nyissam meg a következő alkalommal? Tapasztalatom szerint mind a kettőben tudom változtatni a tervet. Egyáltalán van mindkettőre szükség? Ki lehet törölni valamelyiket? -
Klassz. Kíváncsian várom.
Advertisement