Segítség kérés...
-
Üdv
Ismét itt és természetesen ismét kérdés.
A problémám az, hogyha íves dolgot rajzolok, vagy épp kört, akkor egy idő után a program elkezdi egyenes vonalakra lebontani. Pl, mire végére érek a rajznak a körömből, egy nyolcszög lesz.
az lenne a kérdésem, hogy van e lehetőség, vagy valami parancs arra, hogy renderelés elött (Mivel sajnos a renderelő (Vray) is az Xszöget rendereli be, és nem a kört) visszaállíthassam, hogy ami kör, vagy ív, az az is legyen?
Előre is köszönöm.
-
A SketchUpban minden íves dolog valójában egyenes szegmensekből adódik össze. Az ilyen 2D formákból készült 3D formák (pl. egy henger) csak azért tűnnek szépen íveltnek, mert a simítás az élek között ilyennek mutatja.
Próbáld ki ezt pl.: rajzolj két kört. Az egyikre kattints jobb egérrel és "explode". Most mindkettőt húzd fel hengerré. Nézd meg, hogyan rendereli őket a V-ray.
Most azt, amelyet "explode"-oltad, jelöld ki teljesen, jobb kattintás megint > soften / smooth edges. Itt felugrik egy ablak, ahol a csúszkát addig húzhatod, amíg eltűnnek az élek. Most teszteld megint a renderelést.
Ha ez segít, akkor használd ezt a módszert.
-
Melyik a legjobb rotáló plugin?
Olyan kellene ami kijelölve az alakzatot 90°-ban elfordítja azt.
A Rot90 plugin csak jobb klikkel elérhető. Ennek pont az lenne a lényege hogy gyors legyen. Akár gyorsbillentyűre is rakható kellene. -
Ruby szkripthez ért itt valaki?
-
Mindent, ami megjelenik menüben, rakhatsz gyorsbillentyűre, csak az olyanhoz, amelyik a jobb klikk menüben van, előbb jelölj ki valamit és utána keresd a menüparancsot.
Én nem ismerem ezeket a pluginokat - nekem sosem okozott gondot a forgatás/mozgatás, így aztán soha ki sem próbáltam ezeket.
(A ruby programozáshoz meg annyit értek, mint az asztalosmunkához)
-
Köszi. Ezt még azelőtt írtam mielőtt rájöttem hogyan kell forgatni.
Igen, így már valóban jól kezelhető a forgatás. -
Gyorsan forgatni a Move eszközzel is lehet (groupokat és komponenseket). Mikor a group fölé mész vele, akkor megjelenik azon az oldalon négy kis négyszög. Ha azt megragadod, akkor a középpontja körül tudod forgatni (igaz, ez sem egy klikk, és a 90 fokot be kell vinni kézzel).
-
Hátha valaki.
Letöltöttem ezt a Ruby Code Editor nevű plugint és a WebConsole-t
Csak sajnos nem tudom előhozni a SU-ban -
Valószínűleg úgy lehet előhozni őket, hogy az ember a ruby konzolba (window menü) beír valami parancsot. Próbálj meg a fórumon utána nézni itt - két verzió is van, úgy látom - a webconsole-ra nem találtam fórum topikot.
-
Csaba!
Te tudsz angolul. Ha van időd és kedved segíteni egy kis fordításban.Ezen a helyen én azt olvasom hogy ez a Ruby Code Editor a WebConsole-ra épül, csak adott neki "as" egy szebb külsőt, és linkel utal rá. Google fordítóval olvastam. Valamelyest jól értelmeztem?
Na most én mindkettőt (as_loadrubyeditor.rb, webconsole.rb) letöltöttem, bele is néztem és azt láttam hogy elég pici terjedelműek. Létezne hogy csak ennyit kell letölteni/telepíteni?
Próbálgattam én. A webconsole meg is jelent a pluginok között, (a másik nem) de egyelőre semmire nem reagál. Mindkettőnek van egy panelje elvileg, de egyiket sem tudom előcsalogatni.
-
Néztem én azt az oldalt, és minden van rajta csak az nem, hogy miképp működik. Az igazat megvallva azt sem tudom, mit kellene csináljon (azon kívül, amit egy sima jegyzettömbben meg lehet csinálni).
-
-
Először is a window > preferences > extensions alatt aktiválni kell ezt a plugint. Aztán a Window menü alatt találod majd meg.
-
Aktiválva van, de ott nincs.
A plugin alatt pedig a WebConsole van de mint írtam az nem reagál semmire.Azért kérdeztem hogy jól olvastam-e csak ennyit kell letölteni/telepíteni, mert keveselltem a fájlok tartalmát és...
erre csak most jöttem rá, hogy az egyik csatolt fájlban ez is oda van írva:
require 'sketchup.rb'
require 'extensions.rb'A másikban pedig:
load File.dirname(FILE)+'/webconsole/rbeautify.rb'
Viszont ezt a három fájlt nem tudtam beszerezni.
Egyáltalán nem biztos hogy jól értelmezem. Sajnos nem tudok angolul.
-
Na, az első kettőt megtaláltam a Tools mappámban.
-
Ááá...megvan.
Minden OK!Van egy GitHub nevű link. Ott kell keresgélni, és van egy teljes mappa amit le kell tölteni majd berakni a plugins mappába.
Csak azt nem értem hogy miért nincs ott egy közvetlen letöltés.Megjelent az ablak is
-
Na, helyes. Valami csatolmányodat még mindig (vagy már megint) nem rakja ki a fórum viszont.
-
A képeket nem szokta. Bár nem tudom helyesen csinálom-e:
[ attachment=1]kép[/attachment ]
(a végén és az elején direkt nagyobb a szóköz)
-
Hozzáadod (feltöltöd) előbb - és aztán a "place inline" gombot használod?
(A több kép csatolása nem működik jelenleg - az új fórumon már igen)
-
Ezek látszanak...
Advertisement