Problemas komponensek
-
hello
hat ujabb furcsa dolgot muvel a Sketchupom.. megint a hetes verzio... (melohelyen a hatost hasznalom meg mindig es sosincs semmi bajom vele:))
A helyzet a kovetkezo: csinaltam szep komponenseket.. modositgattam ahogy kell es a tobbi komponens lekovette a modositasokat ahogy kell.. .
De most dolgozgatok dolgozgatok es nezem, hogy az osszes komponensem unique lett valahogy... ami ugye azt jelenti ha egy peldanyt modositok, akkor a tobbi nem modosul... ez eleg bosszanto...
fogalmam sincs mi tortent veluk... valahogy az elmult par oraban tortenhetett, mert azok a komponensek se mennek amiket ma csinaltam...Barmi otlet mi okozhatta ezt a balesetet?
egyedul amire tudok gondolni, hogy Photomatchet hasznaltam kettot harmat... bar ezt elotte is megtettem..koszi
ui: szerencsere a 3 oraval ezelotti backup fajlban minden jol van... bar most talalhatom ki mit csinaltam azota:)
-
es megvan a valasz... de eleg erdekes dolog ez tovabbra is...es nem probaltam ki, de valszeg a hatosnal is fent all ez...
ugye photo matchet hasznalok... szepen kiosztom a komponenseimet... aztan azt mondom az egesznek, hogy Project Textures from Photo... eddig rendben is volna.. de ezutan modositgatom megint a modellemet kicsit... es ha ujra hasznalom a Project Textures from Photo funkciot, akkor bizony a kulonbozo texturak miatt az osszes komponensem uj nevet kap azaz unique lesz...
ez foleg akkor zavaro, amikor egy epuletet ket harom foto alapjan probalok osszerakni es beallitani a megfelelo magassagat stb... ebben az esetben muszaj tobbszor hasznalnom a Project Textures funkciot, hogy lassam min rajzolok epp...
-
Érdekes, bár el tudom kĂ©pzelni, hogy "direkt" van Ăgy valamilyen okbĂłl. MegprĂłbálom majd Ă©n is (az az igazság, hogy Ă©n ezt a photomatch funkciĂłt csak annyira használtam, hogy kiprĂłbáljam, hogy is működik - a valĂłs Ă©letben sosem).
-
nagyon hasznos kis funkcio egyebkent... egy fajta visszaigazolast, ellenorzest ad mikor saccolni kell a kornyezo epuletek magassagat, ablakok poziciojat stb...
es ha jo fotod van, akkor nagyon konnyu visszallitani a nezopontot, nem ugy mint mas alkalmazasokban....ez a "hiba" kicsit most varatlanul ert:) de valahol ertheto, ugyanis amikor ujra attexturazok egy komponenst akkor a tobbi egeszen mas anyagot kapna, nem tudja eldonteni melyik peldanynak a texturajat tegye a tobbire... igy inkabb lealasztja oket...
-
-
bocsi elobb lemaradt egy v betu:) tehat:
levalasztja, egyedive (unique) teszi az osszest.. -
Ki kéne mennem a szabadba egyik nap végre és csinálni cvalami használható fotókat egy házról vagy valami. Amikor én modellezek (és persze nem használom a PM funkciót), igyekszem a teljes felületeket szemből lekapni, ehhez meg ugyebár két oldal kell(ene).
Egyszerűen nincs megfelelő képem.
-
hatha majd lesz idod... ez csak egy kis erdekesseg:)
amugy rajottem, hogy lehet kikuszobolni... nem az egesz modellre vagy groupra alkalmazom a Project texture funckiot, hanem kijelolom azt a feluletet ahova akarom es ugy jo lesz...
tehat ha nem kell egy komponensre tobbszor rafesziteni mas-mas texturat(pl kulonbozo nezopontbol) akkor elvileg hasznalhato... talan ezert se vettem eddig eszre en se... -
Basszus, bocs, hogy ez nem esett le nekem előbb.
A lĂ©nyeg, hogy egy komponenst (vagy "group"-ot) kĂ©tfĂ©lekĂ©ppen lehet szĂnezni:
- Ăşgy, hogy a komponensen belĂĽl lĂ©vĹ‘, "primitĂv" geometriát (felĂĽleteket) textĂşrázom;
- ez mindig "erĹ‘sebb" Ă©s felĂĽlbĂrálja a második pontot
- ez mindig, minden komponensen változtat (mint ahogy minden, amit "odabent", szerkesztés közben csinálsz)
- Ăşgy, hogy a komponenst "kĂvĂĽlrĹ‘l" (anĂ©lkĂĽl, hogy szerkesztenĂ©d) szĂnezed - ez viszont csak arra a komponensre lesz Ă©rvĂ©nyes, amelyet beszĂneztĂ©l.
A kĂvĂĽlrĹ‘l valĂł szĂnezĂ©s textĂşrázás azĂ©rt elĂ©ggĂ© korlátozott: nem tudod a textĂşrát pozicionálni, körbefuttatni, vetĂteni stb.
KĂvĂĽlrĹ‘l lehet mĂ©g (termĂ©szetesen a mozgatáson forgatáson kĂvĂĽl) anĂ©lkĂĽl, hogy a "komponens definĂciĂłt" megváltoztatnád (vagyis csak azt a komponenst Ă©rinti de anĂ©lkĂĽl, hogy "unique" lenne belĹ‘le) mĂ©retezni, tĂĽkrözni, de ilyenkor a (belĂĽl alkalmazott) textĂşra is vele "nyĂşlik", illetve tĂĽkrözĹ‘dik.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better đź’—
Register LoginAdvertisement