Segítség - élek lekerekítése
-
@gaieus said:
Hát ez két dologtól is függ: mennyire (hány szegmenses ivvel pl.)akarod lekerekiteni és hogy a sarkoknal gömbölyű vagy hegyes lesz a vége.
Ez amúgy valóban elég macerás a sketchup-ban, de mindent meg lehet oldani - akár plugin-nal.
Én hegyes végre gondoltam.
Akkor próbálkozom még, meg utána nézek vmi pluginnak remélem sikerrel járok.Köszi
-
Valami ilyesmire gondoltál?
A Push/Pull ugyan megáll a végénél (bár ezen is lehet segiteni), de a Follow me nem. Utánakijelölöd az egészet, jobb katt, "Intersect... selected", majd kipucolod a fölösleget.(A lenti példában csak egy sarkot csináltam meg, aztán tükröztem az egészet)
-
@gaieus said:
Valami ilyesmire gondoltál?
A Push/Pull ugyan megáll a végénél (bár ezen is lehet segiteni), de a Follow me nem. Utánakijelölöd az egészet, jobb katt, "Intersect... selected", majd kipucolod a fölösleget.(A lenti példában csak egy sarkot csináltam meg, aztán tükröztem az egészet)
Igen erre gondoltam...köszönöm.
Akkor gyakorlok:) -
Amágy ez a plugin - ha nem is tökéletes - azért nagy segitség lehet az élek lekerekitésében.
Természetesen az ilyen kis felületekre megint csak igaz lehet, hogy a SU nem fogja őket szépen létrehozni, úgyhogy előbb méretezd át a modellt vagy a 1ö-szeresére, kerekitsd le a sarkokat, majd méretezd vissza az egészet az eredetire. Ez már csak azért isérdekes lehet,mert úgy tűnik, 5mm-nél kisebbet nem enged csinálni, de ha előbb fölnagyitod, akkor stimmel minden.az
Ezt általam most sebtiben tervezett "ágytámlát" 4,5 másodperc alatt futtatta le a plugin. Mindenképpen gyorsabb,mintha kézzel vacakolnék, de azért nagyon fontos, hogy az ember megtanulja,hogyan kellene pluginok nélkül IS megcsinálni az ilyesmit.
A View > "Hidden geometry" be van kapcsolva,hogy lásd, hogy néz ki, amit a plugin csinált.
-
A szaggatott vonalak micsodák rajta, és hogyan tudom eltüntetni?
upsz...kapcsolgattam vmiket és talán a hidden geometry?
-
Pillanat - épp vagdosom szét ezt a topicot. Bocs...
-
@mdk01 said:
upsz...kapcsolgattam vmiket és talán a hidden geometry?
Igen, az - hidden geometry.Nagyon hasznos lehet néha!
-
@gaieus said:
Pillanat - épp vagdosom szét ezt a topicot. Bocs...
[off]
Hali!Igen, látom vagdasol szorgalamassan:)
10percre meg is keveredtem, hogy hol vannak a kérdéseim, de lassan megtalálom őket.
[/off] -
Igen; itt meg is írtam, miért csinálom...
-
No.
Itt a kérdés.Bárhogyan próbálom, nem jövök rá, hogyan lehet lekerekíteni az éleket.Ez egy egér görgője akar lenni és az akörüli közvetlen terület de nem jövök rá, hogyan tudnám lekerekíteni az éleket, mert a Soften Edges-nek köze sincs hozzá.Egy kocka élét le tudom a Follow me Tool-al és egy negyedkörrel kerekíteni, Push-al.De ez már egy jóval bonyolultabb modell számomra, úgyhogy ezt nem tudom így megoldani.
-
-
Ez okés, tökre jós
De nem mindent lehet megoldani ílyen módszerrel.Hogyan kerekítetek Ti?Hogyan gömbölyítetek le éleket.Ez volna a kérdés.
Van ez a sketchy physics plugin, abba pl. már külön van "kerék" megoldás amivel rajzolsz egy kört, majd kihúzod a térbe és lekerekített élű kerék lesz belőle (mint egy guriga sajt )
Tudom, hogy nem ezzel kell kezdeni, mert bizti bonyolult, de hogyan tudnám pl ezt megalkotni, lemodellezni.
-
Hát valóban nem ezzel kellene kezdeni
Ehhez (ha az ember nem használ pluginokat), meglehetősen profi módon kell kezelni a "scale" eszközt valamint az "intersect" parancsokat.
Valójában a SU eléggé nehézkes ezekben az "organikus" formákban.
Advertisement