sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Bryce (újabban Sang) eltávolítása a "Template"-ből

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    3 Posts 2 Posters 885 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      medvegy
      last edited by

Kedves Gaeius!

Ha lúd, hát legyen szép kövér zsíros... Nekem jó 24 oldallal is... 😄

Egyébként egy apró bosszantó gond - lehet csak számomra -, nevezetesen, hogy lehet ama délceg férfiút eltávolítani a nyitóképről? Bryce-ra gondolok, néha zavar, hogy először letörlöm, majd aztán fogok a munkához. Viszont az alapbeállításokban nem találtam erre vonatkozólag utalást. Egy ehhez kapcsolódó kérdés, szintúgy, hogy a már az adott rajzban nem használok egy előzőleg alkatrésznek definiált elemet, az összetevők menüpontban viszont nem engedi a program törölni. Van-e erre is egy trükk?

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Hahó!

Valójában az a helyzet, hogy Bryce (amúgy létező személy) benne van a nyitó "template"-ben. Ezt úgy lehet megváltoztatni, hogy egyszer kitörlöd, aztán megnyitod a Component böngészőt, ott a legördülő lista mellett, jobbra van egy kis kék nyíl, amelyik egy menut aktivizál. Itt válaszd a "Purge unused" menüpontot és ezzel minden olyan komponenst, amelyik bár benne van a fájlban, de nincs benne a modellben, ki tudsz irtani (megjegyzem ugyanez vonatkozik a Materials, Styles és Layers böngészőkre is). Ez egyben a második kérdésedre is a válsz.

Egycsapásra is meg lehet mind a négyet csinálni úgy, hogy a Window > Model info > Statistics fülön alul a "Purge all" gombra kattintasz.

Nos, ha már ezt megtetted, még bármi mást változtathatsz (én pl. következetesen "lekapcsolom" a profil vonalakat a Style menüben), mentsd el a fájlt valami saját néven a Program fájloknál a SU/Resources/en-US/Templates mappába (már persze ha az angol verziót használod, akkor "en-US").

Na most ha ezzel megvagy, menj a Window > Preferences > Templates fülre és ott válszd ki az általad készített, új kezdőlapot. Mostantól fogva Bryce nem lesz benne a modelledben, ha új lapot nyitsz.

Gai...

• M Offline
          medvegy
          last edited by

Kedves Gaieus!

Ami a felhasználói kézikönyvből kimaradt fejezetbe beírtam a válaszod. 😄
          Még a nagy szünet előtt még egy apró kérdés. Egyre többet használva a Su-t egyre többet tervezek is vele, és bizony ilyenkor előkerül a méretezés problematikája. Egész pontosan, amikor a nézeteket felveszem, és a rálátás miatt, vagy éppen a sok vonal csatlakozása miatt arrébb kell "fordulnom", így a méretvonalak, mondhatni nem esnek azonos felületre. Az érhetőség érdekében mellékelek egy példát. Ha a határoló vonalak mondhatni egyenesek, akkor különösebb gond nincs, de még így is nagy a kavalkád. Viszont a hengeres test esetében már nagyobb a gond. Nem tudom megértetni a programmal, hogy szeretném megmutatni a henger magasságát is, illetőleg az egyes átmérők sem kerülnek egymás fölé.
          Bár ahogy sejtem, ez is egy plugin lesz. 😄

külső szerszámtartó példa.skp

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

• 1 / 1
          • First post
            Last post
          Buy SketchPlus
          Buy SUbD
          Buy WrapR
          Buy eBook
          Buy Modelur