Bryce (újabban Sang) eltávolítása a "Template"-ből
-
Kedves Gaeius!
Ha lúd, hát legyen szép kövér zsíros... Nekem jó 24 oldallal is...
Egyébként egy apró bosszantó gond - lehet csak számomra -, nevezetesen, hogy lehet ama délceg férfiút eltávolítani a nyitóképről? Bryce-ra gondolok, néha zavar, hogy először letörlöm, majd aztán fogok a munkához. Viszont az alapbeállításokban nem találtam erre vonatkozólag utalást. Egy ehhez kapcsolódó kérdés, szintúgy, hogy a már az adott rajzban nem használok egy előzőleg alkatrésznek definiált elemet, az összetevők menüpontban viszont nem engedi a program törölni. Van-e erre is egy trükk?
-
Hahó!
Valójában az a helyzet, hogy Bryce (amúgy létező személy) benne van a nyitó "template"-ben. Ezt úgy lehet megváltoztatni, hogy egyszer kitörlöd, aztán megnyitod a Component böngészőt, ott a legördülő lista mellett, jobbra van egy kis kék nyíl, amelyik egy menut aktivizál. Itt válaszd a "Purge unused" menüpontot és ezzel minden olyan komponenst, amelyik bár benne van a fájlban, de nincs benne a modellben, ki tudsz irtani (megjegyzem ugyanez vonatkozik a Materials, Styles és Layers böngészőkre is). Ez egyben a második kérdésedre is a válsz.
Egycsapásra is meg lehet mind a négyet csinálni úgy, hogy a Window > Model info > Statistics fülön alul a "Purge all" gombra kattintasz.
Nos, ha már ezt megtetted, még bármi mást változtathatsz (én pl. következetesen "lekapcsolom" a profil vonalakat a Style menüben), mentsd el a fájlt valami saját néven a Program fájloknál a SU/Resources/en-US/Templates mappába (már persze ha az angol verziót használod, akkor "en-US").
Na most ha ezzel megvagy, menj a Window > Preferences > Templates fülre és ott válszd ki az általad készített, új kezdőlapot. Mostantól fogva Bryce nem lesz benne a modelledben, ha új lapot nyitsz.
-
Kedves Gaieus!
Ami a felhasználói kézikönyvből kimaradt fejezetbe beírtam a válaszod.
Még a nagy szünet előtt még egy apró kérdés. Egyre többet használva a Su-t egyre többet tervezek is vele, és bizony ilyenkor előkerül a méretezés problematikája. Egész pontosan, amikor a nézeteket felveszem, és a rálátás miatt, vagy éppen a sok vonal csatlakozása miatt arrébb kell "fordulnom", így a méretvonalak, mondhatni nem esnek azonos felületre. Az érhetőség érdekében mellékelek egy példát. Ha a határoló vonalak mondhatni egyenesek, akkor különösebb gond nincs, de még így is nagy a kavalkád. Viszont a hengeres test esetében már nagyobb a gond. Nem tudom megértetni a programmal, hogy szeretném megmutatni a henger magasságát is, illetőleg az egyes átmérők sem kerülnek egymás fölé.
Bár ahogy sejtem, ez is egy plugin lesz.
Advertisement