Bryce (újabban Sang) eltávolítása a "Template"-ből
-
Kedves Gaeius!
Ha lúd, hát legyen szép kövér zsíros... Nekem jó 24 oldallal is...

Egyébként egy apró bosszantó gond - lehet csak számomra -, nevezetesen, hogy lehet ama délceg férfiút eltávolítani a nyitóképről? Bryce-ra gondolok, néha zavar, hogy először letörlöm, majd aztán fogok a munkához. Viszont az alapbeállításokban nem találtam erre vonatkozólag utalást. Egy ehhez kapcsolódó kérdés, szintúgy, hogy a már az adott rajzban nem használok egy előzőleg alkatrésznek definiált elemet, az összetevők menüpontban viszont nem engedi a program törölni. Van-e erre is egy trükk?
-
Hahó!
Valójában az a helyzet, hogy Bryce (amúgy létező személy) benne van a nyitó "template"-ben. Ezt úgy lehet megváltoztatni, hogy egyszer kitörlöd, aztán megnyitod a Component böngészőt, ott a legördülő lista mellett, jobbra van egy kis kék nyíl, amelyik egy menut aktivizál. Itt válaszd a "Purge unused" menüpontot és ezzel minden olyan komponenst, amelyik bár benne van a fájlban, de nincs benne a modellben, ki tudsz irtani (megjegyzem ugyanez vonatkozik a Materials, Styles és Layers böngészőkre is). Ez egyben a második kérdésedre is a válsz.
Egycsapásra is meg lehet mind a négyet csinálni úgy, hogy a Window > Model info > Statistics fülön alul a "Purge all" gombra kattintasz.
Nos, ha már ezt megtetted, még bármi mást változtathatsz (én pl. következetesen "lekapcsolom" a profil vonalakat a Style menüben), mentsd el a fájlt valami saját néven a Program fájloknál a SU/Resources/en-US/Templates mappába (már persze ha az angol verziót használod, akkor "en-US").
Na most ha ezzel megvagy, menj a Window > Preferences > Templates fülre és ott válszd ki az általad készített, új kezdőlapot. Mostantól fogva Bryce nem lesz benne a modelledben, ha új lapot nyitsz.
-
Kedves Gaieus!
Ami a felhasználói kézikönyvből kimaradt fejezetbe beírtam a válaszod.

Még a nagy szünet előtt még egy apró kérdés. Egyre többet használva a Su-t egyre többet tervezek is vele, és bizony ilyenkor előkerül a méretezés problematikája. Egész pontosan, amikor a nézeteket felveszem, és a rálátás miatt, vagy éppen a sok vonal csatlakozása miatt arrébb kell "fordulnom", így a méretvonalak, mondhatni nem esnek azonos felületre. Az érhetőség érdekében mellékelek egy példát. Ha a határoló vonalak mondhatni egyenesek, akkor különösebb gond nincs, de még így is nagy a kavalkád. Viszont a hengeres test esetében már nagyobb a gond. Nem tudom megértetni a programmal, hogy szeretném megmutatni a henger magasságát is, illetőleg az egyes átmérők sem kerülnek egymás fölé.
Bár ahogy sejtem, ez is egy plugin lesz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register LoginAdvertisement