Virtuális valóság
-
Üdv Mindenki!
Folytatódjon a hétvégi renderelések sora.
És ez a szempont, ami miatt a SU elsősorban kiváló tervező eszköz.
Elsőként álljon it egy egyszerű doboz.
-
Aztán, hogy a gyakorlatiasabb oldalról is álljon itt egy példa.
Árnyékot adó egyszerű tetőszerkezet:
-
Hát igen. Egyszerű és mégis tökéletesen elég a tervezéshez.
-
-
Udv Péter
Szerintem a lepcsofokok szelessege nem 1 jo valasztas. Felmenni meg fel lehet rajta de szerintem lejonni egy 10 cm szeles lepcson hat maga a remalom. A 2. dolog, h. a korlat 4 cm szeles es es nem rajzoltad le a befogatast rendesen de szerintem vki izombol elkapja es kitorik, foleg ha fabol lesz es folulre fogatod be:Dinkabb az oldalara legyen felfogatva. A 3. dolog, a lepcso magassaga sem optimalis altalaban 15-17 cm a normalis. 4. eszrevetel a jobb oldalan X alakban rakj be egy merevitest ezzel stabilabb lesz.
-
@proponit said:
Udv Péter
Szerintem a lepcsofokok szelessege nem 1 jo valasztas. Felmenni meg fel lehet rajta de szerintem lejonni egy 10 cm szeles lepcson hat maga a remalom. A 2. dolog, h. a korlat 4 cm szeles es es nem rajzoltad le a befogatast rendesen de szerintem vki izombol elkapja es kitorik, foleg ha fabol lesz es folulre fogatod be:Dinkabb az oldalara legyen felfogatva. A 3. dolog, a lepcso magassaga sem optimalis altalaban 15-17 cm a normalis. 4. eszrevetel a jobb oldalan X alakban rakj be egy merevitest ezzel stabilabb lesz.
Halló Balázs!
Köszönöm a segítséget!
Az igazat megvallva ez egy padlásfeljáró lépcső lesz. A méreteket sajnos keményen behatárolja a terület, ahová be kell építeni.sufni_5_1.skpAmúgy a méreteket a most használt alu létráról vettem. Ami pillanatnyilag is feljáróként üzemel (elég kényelmetlen).
Üdv,
P. -
Viszont akkor nyilván hátrálva is jössz le rajta, mint egy létrán, ugye?
-
@gaieus said:
Viszont akkor nyilván hátrálva is jössz le rajta, mint egy létrán, ugye?
Igen, bár most mégmókásabb a helyzet, mivel a létra csak a magasság felét hidalja át. A legfelső fokról csak feltérdelni tudok a padlásra. Ha kész lesz a lépcső, akkor felrakok egy fotót.
-
... és kész!
Nem egy fotót csináltam.
-
Gratulálok!
Egész jóra sikeredett.
Egy kis kritika, ha szabad...
A lépcsők alátámasztásánál nem vágtam volna ki azokat a kis háromszögeket, így jobban tartottak volna, illetve rálépéskor, főleg ha a szélére lépsz, a forgató nyomaték idővel "feltépi" a lépcsőlapokat. Most éppen a feléig vannak alátámasztva. Célszerüen lehetne még besüllyesztést is alkalmazni, ennek ellensúlyozásra. De ha ritkán lesz használva, - pl évi két alkalommal - akkor felejtsd el, évekig ki fog így is tartani.Mindenesetre én még egy félolajos kezelést adnék neki, majd valami tetszetős lazúrozást.
Mégegyszer sok örömet kívánok a használatához! -
@medvegy said:
Gratulálok!
Egész jóra sikeredett.
Egy kis kritika, ha szabad...
A lépcsők alátámasztásánál nem vágtam volna ki azokat a kis háromszögeket, így jobban tartottak volna, illetve rálépéskor, főleg ha a szélére lépsz, a forgató nyomaték idővel "feltépi" a lépcsőlapokat. Most éppen a feléig vannak alátámasztva. Célszerüen lehetne még besüllyesztést is alkalmazni, ennek ellensúlyozásra. De ha ritkán lesz használva, - pl évi két alkalommal - akkor felejtsd el, évekig ki fog így is tartani.Mindenesetre én még egy félolajos kezelést adnék neki, majd valami tetszetős lazúrozást.
Mégegyszer sok örömet kívánok a használatához!Köszönöm az észrevételt!
A lépcsőfokok alá vannak támasztva. A harmadik képen még nem látszik. A negyediken már igen. Amikor kész lesz a sufni, akkor lehet, hogy ismét neki ugrok és nem csavarozva, hanem csapolva fogom megcsinálni (remélem).
-
Első ránézésre nekem is ez jutott eszembe az alátámasztással - de itt valószínűleg nem arról van szó, hogy "direkt" kivágta, hanem hogy az az eredeti széle a deszkának, amit használt. Mindenesetre kétségtelen, hogy alkalmasint ez gondot okozhat, úgyhogy valóban, egy kissé besüllyesztve a lépcsőket ez elkerülhető lenne.
-
@dugovictitus said:
.... Köszönöm az észrevételt! A lépcsőfokok alá vannak támasztva. A harmadik képen még nem látszik. A negyediken már igen. ...
Üdv!
Én kérek elnézést! Valóban, hiába no, öregszem. Csoda, hogy az asszony még nem panaszkodik, hogy összecserélem valakivel, vagy valamivel ...
-
Szóval... az úgy volt, hogy a NŐ gyöngyöt fűz szabad idejében. Már napok óta hallgattam a morgolódását, hogy nem talál jó gyöngyfűzött virágokat a neten. Mondtam neki, hogy rajzoljon magának. Hát a végén azt vágta a fejemhez, hogy rajzoljak én, ha annyira nagy a szám. Így most megpróbáltam gyöngyöket rajzolni.
-
Jó elfoglaltság! Az én nejem éppen kötöget. Évente rájön. Mindig csak sálat.
-
@gaieus said:
... Az én nejem éppen kötöget. Évente rájön. Mindig csak sálat.
és mindig karácsony előtt -
Üdv!
Mint mindig, most is egy kis ízelítő, milyen is a virtuális valóság.
A mottó: Használjunk használt dolgokat!
-
Üdv!
Elnézést a felület puritánsága miatt, a valóságban "below zero"-nál nehézkes festeni.
-
Ez micsoda valójában?
-
Üdv!
Elnézést. Alkatrésztároló fiókok. Szám szerint a végén 68 rekeszes lesz.
Nem nagy szám, de 0gy legalább nem kellett felesleges köröket futnom a kialakításnál.
Advertisement