Virtuális valóság
-
Bár nem vagyok építész, leginkább egy egészen más szakterület áll hozzám közel, így én az SU-t, mint gyakorlati térbeli tervezéseim maximális támogatójaként alkalmazom. Mire is gondolok itt?
Magyarázatként álljon itt egy példa az SU-val megtervezett és megvalósított tetőszerkezet.
A terv maga, szerkeszto vonalakkal egyetemben.
-
Először nem látszott a csatolmány, valami hibaüzenetet írt ki.
-
Manapság már alig használnak az ácsok is csapolást (csak ezek a csavarok)
Na jó - csak hülyéskedem. Klassz modell (és erre tényleg nagyon jó a SketchUp!)
@ Panni: be voltál jelentkezve?
-
Kedves Mindenki!
Hát azért előre bocsátom, nem ez az egyetlen, amit ezzel terveztem, és valósult meg. Csak mikor megvalósítom, akkor nem fényképezek, mikor odaérek, hogy meg fényképezhetek, akkora már készen vagyok . Szóval nálam elsősorban a gyors megoldások létrehozásában játszik komoly szerepet az SU.
A tető is időközben fedésre került, bár a terven a lécezés nem került föl, de a valóságban egész egyszerűen csak felmértem a szükséges szarufahosszt, és modlával - remélem helyesen írtam - egyszerűen csak felvertük a léceket.
Ha valakinek van még rajtam kívül hasonló "beütése", remélem rajtam kívül is rak fel elkészült munkáiról képeket.További szép napot Mindenkinek!
-
Üdv Mindenkinek!
Kapcsolódva a most oly népszerű renderelő topikokhoz, felfedeztem egy egészen új, a maga nemében egyedülálló progit.
Az SU-ban tervezett tárgyat a renderelés után szinte kézzel fogható valóságában jeleníti meg a program, gyakorlatilag teljesen kreatívan alakítható és variálható. Bár a fény beállítása kissé körülményes, de a kivitelezés ennél jóval egyszerűbb.További szép napot!
-
Üdv Mindenki!
Folytatódjon a hétvégi renderelések sora.
És ez a szempont, ami miatt a SU elsősorban kiváló tervező eszköz.
Elsőként álljon it egy egyszerű doboz.
-
Aztán, hogy a gyakorlatiasabb oldalról is álljon itt egy példa.
Árnyékot adó egyszerű tetőszerkezet:
-
Hát igen. Egyszerű és mégis tökéletesen elég a tervezéshez.
-
-
Udv Péter
Szerintem a lepcsofokok szelessege nem 1 jo valasztas. Felmenni meg fel lehet rajta de szerintem lejonni egy 10 cm szeles lepcson hat maga a remalom. A 2. dolog, h. a korlat 4 cm szeles es es nem rajzoltad le a befogatast rendesen de szerintem vki izombol elkapja es kitorik, foleg ha fabol lesz es folulre fogatod be:Dinkabb az oldalara legyen felfogatva. A 3. dolog, a lepcso magassaga sem optimalis altalaban 15-17 cm a normalis. 4. eszrevetel a jobb oldalan X alakban rakj be egy merevitest ezzel stabilabb lesz.
-
@proponit said:
Udv Péter
Szerintem a lepcsofokok szelessege nem 1 jo valasztas. Felmenni meg fel lehet rajta de szerintem lejonni egy 10 cm szeles lepcson hat maga a remalom. A 2. dolog, h. a korlat 4 cm szeles es es nem rajzoltad le a befogatast rendesen de szerintem vki izombol elkapja es kitorik, foleg ha fabol lesz es folulre fogatod be:Dinkabb az oldalara legyen felfogatva. A 3. dolog, a lepcso magassaga sem optimalis altalaban 15-17 cm a normalis. 4. eszrevetel a jobb oldalan X alakban rakj be egy merevitest ezzel stabilabb lesz.
Halló Balázs!
Köszönöm a segítséget!
Az igazat megvallva ez egy padlásfeljáró lépcső lesz. A méreteket sajnos keményen behatárolja a terület, ahová be kell építeni.sufni_5_1.skpAmúgy a méreteket a most használt alu létráról vettem. Ami pillanatnyilag is feljáróként üzemel (elég kényelmetlen).
Üdv,
P. -
Viszont akkor nyilván hátrálva is jössz le rajta, mint egy létrán, ugye?
-
@gaieus said:
Viszont akkor nyilván hátrálva is jössz le rajta, mint egy létrán, ugye?
Igen, bár most mégmókásabb a helyzet, mivel a létra csak a magasság felét hidalja át. A legfelső fokról csak feltérdelni tudok a padlásra. Ha kész lesz a lépcső, akkor felrakok egy fotót.
-
... és kész!
Nem egy fotót csináltam.
-
Gratulálok!
Egész jóra sikeredett.
Egy kis kritika, ha szabad...
A lépcsők alátámasztásánál nem vágtam volna ki azokat a kis háromszögeket, így jobban tartottak volna, illetve rálépéskor, főleg ha a szélére lépsz, a forgató nyomaték idővel "feltépi" a lépcsőlapokat. Most éppen a feléig vannak alátámasztva. Célszerüen lehetne még besüllyesztést is alkalmazni, ennek ellensúlyozásra. De ha ritkán lesz használva, - pl évi két alkalommal - akkor felejtsd el, évekig ki fog így is tartani.Mindenesetre én még egy félolajos kezelést adnék neki, majd valami tetszetős lazúrozást.
Mégegyszer sok örömet kívánok a használatához! -
@medvegy said:
Gratulálok!
Egész jóra sikeredett.
Egy kis kritika, ha szabad...
A lépcsők alátámasztásánál nem vágtam volna ki azokat a kis háromszögeket, így jobban tartottak volna, illetve rálépéskor, főleg ha a szélére lépsz, a forgató nyomaték idővel "feltépi" a lépcsőlapokat. Most éppen a feléig vannak alátámasztva. Célszerüen lehetne még besüllyesztést is alkalmazni, ennek ellensúlyozásra. De ha ritkán lesz használva, - pl évi két alkalommal - akkor felejtsd el, évekig ki fog így is tartani.Mindenesetre én még egy félolajos kezelést adnék neki, majd valami tetszetős lazúrozást.
Mégegyszer sok örömet kívánok a használatához!Köszönöm az észrevételt!
A lépcsőfokok alá vannak támasztva. A harmadik képen még nem látszik. A negyediken már igen. Amikor kész lesz a sufni, akkor lehet, hogy ismét neki ugrok és nem csavarozva, hanem csapolva fogom megcsinálni (remélem).
-
Első ránézésre nekem is ez jutott eszembe az alátámasztással - de itt valószínűleg nem arról van szó, hogy "direkt" kivágta, hanem hogy az az eredeti széle a deszkának, amit használt. Mindenesetre kétségtelen, hogy alkalmasint ez gondot okozhat, úgyhogy valóban, egy kissé besüllyesztve a lépcsőket ez elkerülhető lenne.
-
@dugovictitus said:
.... Köszönöm az észrevételt! A lépcsőfokok alá vannak támasztva. A harmadik képen még nem látszik. A negyediken már igen. ...
Üdv!
Én kérek elnézést! Valóban, hiába no, öregszem. Csoda, hogy az asszony még nem panaszkodik, hogy összecserélem valakivel, vagy valamivel ...
-
Szóval... az úgy volt, hogy a NŐ gyöngyöt fűz szabad idejében. Már napok óta hallgattam a morgolódását, hogy nem talál jó gyöngyfűzött virágokat a neten. Mondtam neki, hogy rajzoljon magának. Hát a végén azt vágta a fejemhez, hogy rajzoljak én, ha annyira nagy a szám. Így most megpróbáltam gyöngyöket rajzolni.
-
Jó elfoglaltság! Az én nejem éppen kötöget. Évente rájön. Mindig csak sálat.
Advertisement