Üdvözletem! Újra kellett telepítenem a Sketchupot és elfelejtettem hogy kell a vonalhúzást nem folytonosra beállitani.Tehát, ne húzza a vonalat mint a gumit, hanem egy kattintás után csak egy vonalat húzzon. Hogy kell úgy beállítani a vonalhúzást?
Latest posts made by zoltán
-
RE: Segítség kérés...
-
RE: SOS segítség
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van, hogy a Sketchup fájlt mikor DXF formátumba mentem , és mikor azt megnyitom egy másik programmal, jelen esetben a Spaceclaim programmal, akkor több mint 3 milliméter eltérés van az Skethcupból exportált rajz méretében. Mi a helyes beállítás a Sketchup dxf beállításaiban, hogy pontos méretben konvertálja a DXF fájt? -
Üdvözletem mindenkinek!
Olyan kérésem lenne, hogy hol találok olyan plugint, amivel csavarmenetet tudok készíteni, külsőt és belsőt egyaránt. Vagy ha nincs olyan plugin, akkor a Sketchupon belül hogyan lehet megoldani a menetek elkészítését. Méretarányos menet kellene, menetemelkedéssel, mélységgel, lezárással.
Más:
Az Artisan nevezetű plugint, hogy lehet a gépről teljesen leszedni, mert nem engedi feltelepíteni az újabb verziót. Mindent próbáltam, de mind hiába.Minden választ köszönök!
Üdvözlettel:
Zoli.
-
@gaieus said:
Itt van egy rakás plugin: http://rhin.crai.archi.fr/rld/plugins_list_az.php
Keress rá a "grid" szóra.Végső soron a sandbox-szal te is tudnál ilyet csinálni. Viszont azt javaslom, hogy nagyobb léptékben dolgozz (pl. állítsd cm-re vagy akár m-re a templátodat, de dolgozz úgy, mintha mm-ben dolgoznál) és a végén kicsinyítsd le az egész modellt. A SketchUpnak komoly gondjai vannak ilyen kis léptékekkel (és a nagyokkal is)
Azt észrevettem, hogy nem stimmel a méret. Úgy szoktam alkatrészt készíteni, hogy ami a 1,00 milliméter azt tízzel szorzom, és levonok belőle még 0,5 millimétert. Nekem muszáj ilyen kis méretben dolgoznom. Majd térjünk már vissza a kicsinyítésre.
Még annyit kérdeznék. Nem lehetne tolmácsolni a fejleztők felé azt az igényt, hogy tized miliméter léptékben is lehessen dolgozni a programmal?
-
Üdvözletem!
Egy gyors kérdésem lenne. Nincs olyan rács plugin a Sketchuphoz amivel 0,00 mm tized pontoságú rácsbeosztást lehetne beállítani? Valami hasonlóra lenne szükségem mint a képen látható.
-
Be van kapcsolva..
Úgy tapasztalom ,egyes pluginok nem szeretik egymást,mert mikor törlök bizonyos rb. fájlokat, akkor utána van mikor előkerül működőképessé válik olyan plugin, amit addig nem találtam, vagy nem bírtam használni. Bár már akkora a káosz a pluginek közt, hogy lassan azon gondolkodom az egész programot mindenestül leszedem és újratelepítem. A "SU grid" plugint próbálom keresni , letölteni ,de nem találom sehol. Állítólag regisztrált felhasználóként lehet letölteni.
-
A 3d gridet bemásoltam a Plugin könyvtárba.Meg sem nyikkan...Nekem a Sketchup8 as verzió van a gépemen. Lehet az a baj?
-
Sziasztok!
Megint segítséget szeretnék kérni. 3D négyzetrácsokat szeretnék használni a sketchup programhoz, de nem találok olyan plugint ami free változatú lenne. Vagy ha mégis rálelek egyre, akkor pont az plugin nem használható, amire a legnagyobb szükségem lenne. Még annyit hozzátennék, olyan rácsszerkesztőt keresek, amit saját igényeinknek megfelelően tudunk akár tizedmilliméter pontosságra beállítani.
Ezt találtam:http://www.sketchup.kunstbrowser.de/?p=1022
Az építőipari plugin nem működik nálam!!!! A másik kettő viszont igen, de azokat nem lehet tizedmilimeter pontosságra állítani. Azokkal fix rácsokat lehet felezéssel szerkeszteni. Nagy jóindulattal az is jó lenne, és már az is nagy segítség a számomra, de a Sketchup 0,3 mm pontatlansággal rendelkezik azzal a programmal szemben amibe átkonvertálom a Sketchup fájlokat.
-
A Sketchup beépített konvertálójával konvertálok. Lehet WRL fájlba konvertálni vele. Jó pár alkatrészt sikerült már készítenem, de most valahogy elvesztettem a fonalat.Az nem lehet, hogy olyan pluginiokat telepítettem a Sketchuphoz amiket nem bírtam használni, és miattuk nem működik megfelelően a program? Jó pár olyat telepítettem és töröltem. Sőt fenn is van egy pár ami nem működik..Nem rég V-rayt telepítettem a Sketchuphoz, de minden funkója működésképtelen volt. Lehet, hogy itt kell keresni a hibát?
Kép : Kész alkatrész kicsit régebbről...Ez speciel jó.
http://kepfeltoltes.hu/121105/ellen1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Köszönöm a válaszokat ismételten, de minden előrelépéssel mindig egy kapu záródik be előttem. A helyzet az, hogy elektronikai alkatrészeket próbálok modellezni egy PCB tervező programhoz. Sikerült már egy jó pár alkatrészt elkészítenem, de a hajlításoknál mindig -majd nem mindig- falba ütközöm. A készt Sketchup alkatrészt,át kell konvertálnom WRL fájlba és mikor beviszem a PCB tervező 3d megjelenítőjébe ott szétesik az alkatrész. De csak akkor, ha hajlítok valamit a Skethcup-ban. Egyenes alkarészeknél nem jelentkezik a hiba. Általában az elektronikai alkatrészek lábait kell hajlítani. Milyen alapbeállításokat kell beállítani a Skethcupban, mert szerintem ott van a hiba. Valami opció vagy be van kapcsolva,vagy pedig nincs.
http://kepfeltoltes.hu/view/121104/pad2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/121104/pad1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg