Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!
-
Szia és üdv (meg BÚÉK persze).
Nagy a forgalom itt mostanság - nagyon örülök!
-
szia amonserrano!
Akkor remélem Tőled is tanulhatok majd valami jót.Mi a "szakterületed" a SU-n belül?
BÚÉK Neked is! -
szakteruletem?:) amugy hazakat modellezgetek vele tobbnyire, tehat epiteszet...
hat majd megprobalok segiteni, ha tudok:)) bar azert nekem is van meg mit tanulni...
-
Üdv Mindenkinek!
Két hete, hogy letöltöttem ezt a programot. Ez valami fantasztikus. Ingyenes, egyszerű a használata (kis gondolkodással) nem olyan megnyitás után mintha egy vadászgép pilóta fülkéjébe csöppent volna az ember:)
üdv dybi
-
Üdv Dybi, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb te is "megszállott" leszel!
Mire használod alapvetően/elsősorban?
-
Elsősorban építészeti látványtervezésre. Kifejezetten szórakoztató dolognak találom. Vagy mondhatnám úgy is nem érzem munkának. (Csináltam is gyorsan egy most tervezés alatt álló házat.)
üdv dybi
-
Na hát igen, arra kitűnő és alkalmas. Sajnos sokaknak, akik mindent ezzel akarnának megoldani az építészeti tervezésben, sok frusztrációt is okoz, de hát nem való természetesen mindenre.
-
Szerintem, ezért kell ismerni néhány programot, hogy a legalkalmasabbal végezhesd a feladatot.
(Kapával is lehet gereblyézni csak kicsit macerás)
Te miket csinálsz, és miket használsz hozzá? -
Én eredetileg régészeti leletek (zömében nyilván épületek) rekonstrukciójára kezdtem el használni. Ebből a szempontból hasonló, amire használom, mint amire te, csak itt a meglévőből indulunk ki és úgy készítjük el a "látványtervet", nem pedig egy még csak elképzelt dologból. Ez ugyan most is tart, de itt a fórumon is elég sokat vagyok, úgyhogy tekinthető ez is amolyan "munkának".
Ebben a pillanatban pedig épp Dunaszekcsőn, a "Teleházban" ülök, ahol egy állomást tartunk fenn a "Lugio napok" keretében gyerekeknek. Itt mindenki rómait játszik ilyenkor (én is egy szál tunikában számítógépezem)
Viszont a kölkök nagyon ügyesek a római katonai táborok építgetésében - természetesen SketchUp-ban.
-
Irigylésre méltó foglalatosság, és egyben szórakoztató is gyerekekkel bíbelődni.
-
@gaieus said:
...Itt mindenki rómait játszik ilyenkor (én is egy szál tunikában számítógépezem)
...Ezt a tunikás verziót megnézném! Eetleg ez már SU 7.0.MMIX?
-
Na, ez itt épp Gábor, ahogy magyarázza a római erőd építésének fortélyait.
Csináltam rengeteg képet, majd rakok fel valami válogatást az internetre is. -
-
Na igen ismét üdv.
Nem volt egyszerű menet ezzel a bejelentkezéssel de Tibivel megoldottuk.
Jelenleg ott tartok, hogy a mozzilát is visszabutítottam ,de akkor sem láttam mozzila alatt a confimation code-ot.Sütit is kitöröltem ahogy Gai írta.
Ezután megpróbáltam az IE-t.Ez egy ősrégi IE mert soha nem volt frissítve és itt látszik a Confirmation code bár nem a legszebb mert sztem 256 színű, de olvasható.
Itt sikerült bejelentkeznem a jelszót is átírtam a generáltról és jelenleg is itt írok.
Viszont a probléma az, hogy ha most visszamegyek a mozzilába és megpróbálok ott bejelentkezni akkor kiírja hogy You have been successfully logged in. de a valóságban ez nem történik meg, mert így akár 100x is bejelentkezhetek akkor sem tudok írni a fórumba.
Ilyenkor mi a teendő?Köszönöm.
-
@mdk01 said:
Viszont a probléma az, hogy ha most visszamegyek a mozzilába és megpróbálok ott bejelentkezni akkor kiírja hogy You have been successfully logged in. de a valóságban ez nem történik meg, mert így akár 100x is bejelentkezhetek akkor sem tudok írni a fórumba.
Ehhem, megvan!
Az IE-ből logout-olj, s majd úgy lépj be a firefox alá. A server nem tudja korrektül kezelni egyidőben mindkét felületet.
Fordítva próbáltam ki. Mozillában login-oltam, majd nyomás az IE alá, hogy lássam, mit is tehettél - így nekem épp fordítva mutatta ugyanazt a jelenséget. Mozillából engedett Neked válaszolni, IE alól nem, pedig kiírta, hogy korrektül és totálisan be vagyok jelentkezve.
Azt hiszem ez lesz a baj, de ha mégsem, hát van itt egy Gaieusnevű úriember, akitől még nem tapasztaltam meg, hogy valamilyen problémát megoldatlanul hagyott volna... -
@gaieus said:
Na, ez itt épp Gábor, ahogy magyarázza a római erőd építésének fortélyait.
[attachment=0:21hi66f3]<!-- ia0 -->Lugio_2009_0319.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:21hi66f3]
Csináltam rengeteg képet, majd rakok fel valami válogatást az internetre is.
De jóó!
Küldjek egy római fakardot Gábornak, hogy még hitelesebb legyen a gyerkőcök előtt ez a római erőd dolog? -
Van neki igazi vaskardja is! Majd rakok föl képeket, mint igértem.
A bejelentkezéssel kapcsolatban: töröljétek az összes lehető sketchucation sütit a Firefoxban itt:
IE-ben pedig (ha másképp nem megy, mint ahogy nekem sem ment a böngészőből IE 8 esetén) manuálisan a cookie mappában itt (a "Csaba" nevű felhasználó nyilván én vagyok a gépemen, ez nálatok máslesz).
-
@thyeby said:
@mdk01 said:
Ehhem, megvan!
Az IE-ből logout-olj, s majd úgy lépj be a firefox alá. A server nem tudja korrektül kezelni egyidőben mindkét felületet.
Fordítva próbáltam ki. Mozillában login-oltam, majd nyomás az IE alá, hogy lássam, mit is tehettél - így nekem épp fordítva mutatta ugyanazt a jelenséget. Mozillából engedett Neked válaszolni, IE alól nem, pedig kiírta, hogy korrektül és totálisan be vagyok jelentkezve.
Azt hiszem ez lesz a baj, de ha mégsem, hát van itt egy Gaieusnevű úriember, akitől még nem tapasztaltam meg, hogy valamilyen problémát megoldatlanul hagyott volna...Igaz nem fogalmaztam túl pontosan, de IE alatt logout-oltam és úgy mentem át Firefoxba, mert bennem is felmerült az ami most benned. SZóval úgy sem működött. Sőt mielött most feljöttem megnézni hogy esetleg vki írt e a hsz.-emre vmit először firefoxba próbálkoztam de ua. Jelenleg pedig IE alatt írok.
Neked bejelentkezik Firefoxból és tudsz is írni a fórumba?
Verzió?Gai:
A sütiket már töröltem a múltkor is mikor írtad levélben a segítséget.Ma megyek haza szükőkhöz megnézem tesóm Firefoxán mit mutat az SU fórum.
-
No, megoldódott a mozilla probléma? Ment a tesód gépjén korrektül?
-
@thyeby said:
No, megoldódott a mozilla probléma? Ment a tesód gépjén korrektül?
Nem ment a tesóm mozziláján sem.
Nem teljesen értem.
A te mozziládon végülis megy?Verzió?Köszi
Üdv.
Advertisement