• Login
sketchucation logo sketchucation
  • Login
🤑 30% Off | Artisan 2 on sale until April 30th Buy Now

Üdv a "magyar sketchup fórum"-on!

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
183 Posts 29 Posters 222.4k Views
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • P Offline
    P071
    last edited by 2 Jan 2009, 21:23

szia amonserrano!

Akkor remélem Tőled is tanulhatok majd valami jót.Mi a "szakterületed" a SU-n belül? 😛
    BÚÉK Neked is!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • A Offline
      amonserrano
      last edited by 3 Jan 2009, 00:04

szakteruletem?:) amugy hazakat modellezgetek vele tobbnyire, tehat epiteszet...

hat majd megprobalok segiteni, ha tudok:)) bar azert nekem is van meg mit tanulni...

• D Offline
        dybi
        last edited by 15 Jul 2009, 09:23

Üdv Mindenkinek!

Két hete, hogy letöltöttem ezt a programot. Ez valami fantasztikus. Ingyenes, egyszerű a használata (kis gondolkodással) nem olyan megnyitás után mintha egy vadászgép pilóta fülkéjébe csöppent volna az ember:)

üdv dybi

• G Offline
          Gaieus
          last edited by 15 Jul 2009, 12:58

Üdv Dybi, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb te is "megszállott" leszel! 😄

Mire használod alapvetően/elsősorban?

Gai...

• D Offline
            dybi
            last edited by 16 Jul 2009, 14:02

Elsősorban építészeti látványtervezésre. Kifejezetten szórakoztató dolognak találom. Vagy mondhatnám úgy is nem érzem munkának. (Csináltam is gyorsan egy most tervezés alatt álló házat.)

üdv dybi

• G Offline
              Gaieus
              last edited by 17 Jul 2009, 09:40

Na hát igen, arra kitűnő és alkalmas. Sajnos sokaknak, akik mindent ezzel akarnának megoldani az építészeti tervezésben, sok frusztrációt is okoz, de hát nem való természetesen mindenre.

Gai...

• D Offline
                dybi
                last edited by 17 Jul 2009, 09:58

Szerintem, ezért kell ismerni néhány programot, hogy a legalkalmasabbal végezhesd a feladatot.
                (Kapával is lehet gereblyézni csak kicsit macerás)
                Te miket csinálsz, és miket használsz hozzá?

• G Offline
                  Gaieus
                  last edited by 17 Jul 2009, 13:14

Én eredetileg régészeti leletek (zömében nyilván épületek) rekonstrukciójára kezdtem el használni. Ebből a szempontból hasonló, amire használom, mint amire te, csak itt a meglévőből indulunk ki és úgy készítjük el a "látványtervet", nem pedig egy még csak elképzelt dologból. Ez ugyan most is tart, de itt a fórumon is elég sokat vagyok, úgyhogy tekinthető ez is amolyan "munkának".

Ebben a pillanatban pedig épp Dunaszekcsőn, a "Teleházban" ülök, ahol egy állomást tartunk fenn a "Lugio napok" keretében gyerekeknek. Itt mindenki rómait játszik ilyenkor (én is egy szál tunikában számítógépezem)
                  😄

Viszont a kölkök nagyon ügyesek a római katonai táborok építgetésében - természetesen SketchUp-ban.

Gai...

• D Offline
                    dybi
                    last edited by 17 Jul 2009, 13:23

Irigylésre méltó foglalatosság, és egyben szórakoztató is gyerekekkel bíbelődni.

• M Offline
                      medvegy
                      last edited by 20 Jul 2009, 20:44

@gaieus said:

...Itt mindenki rómait játszik ilyenkor (én is egy szál tunikában számítógépezem)
                      😄 ...

Ezt a tunikás verziót megnézném! 😍 Eetleg ez már SU 7.0.MMIX? 😄

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

• G Offline
                        Gaieus
                        last edited by 21 Jul 2009, 10:51

Na, ez itt épp Gábor, ahogy magyarázza a római erőd építésének fortélyait.

Lugio_2009_0319.jpg
                        Csináltam rengeteg képet, majd rakok fel valami válogatást az internetre is.

Gai...

• M Offline
                          medvegy
                          last edited by 21 Jul 2009, 13:19

@gaieus said:

Na, ez itt épp Gábor, ahogy magyarázza a római erőd építésének fortélyait. ...

Üdv!

Kezdem irigyelni a hajdanvolt rómaiakat! 😮
                          Viszont tetszik a tunika verzió, lesz erről tutorial is? 😄
                          Várom a folytatást!

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

• M Offline
                            mdk01
                            last edited by 24 Jul 2009, 18:53

Na igen ismét üdv.
                            Nem volt egyszerű menet ezzel a bejelentkezéssel de Tibivel megoldottuk.
                            Jelenleg ott tartok, hogy a mozzilát is visszabutítottam ,de akkor sem láttam mozzila alatt a confimation code-ot.Sütit is kitöröltem ahogy Gai írta.
                            Ezután megpróbáltam az IE-t.Ez egy ősrégi IE mert soha nem volt frissítve és itt látszik a Confirmation code bár nem a legszebb mert sztem 256 színű, de olvasható.
                            Itt sikerült bejelentkeznem a jelszót is átírtam a generáltról és jelenleg is itt írok.
                            Viszont a probléma az, hogy ha most visszamegyek a mozzilába és megpróbálok ott bejelentkezni akkor kiírja hogy You have been successfully logged in. de a valóságban ez nem történik meg, mert így akár 100x is bejelentkezhetek akkor sem tudok írni a fórumba.
                            Ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm.

• T Offline
                              thyeby
                              last edited by 24 Jul 2009, 21:16

@mdk01 said:

Viszont a probléma az, hogy ha most visszamegyek a mozzilába és megpróbálok ott bejelentkezni akkor kiírja hogy You have been successfully logged in. de a valóságban ez nem történik meg, mert így akár 100x is bejelentkezhetek akkor sem tudok írni a fórumba.
                              Ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm.

Ehhem, megvan!
                              Az IE-ből logout-olj, s majd úgy lépj be a firefox alá. A server nem tudja korrektül kezelni egyidőben mindkét felületet.
                              Fordítva próbáltam ki. Mozillában login-oltam, majd nyomás az IE alá, hogy lássam, mit is tehettél - így nekem épp fordítva mutatta ugyanazt a jelenséget. Mozillából engedett Neked válaszolni, IE alól nem, pedig kiírta, hogy korrektül és totálisan be vagyok jelentkezve.
                              Azt hiszem ez lesz a baj, de ha mégsem, hát van itt egy Gaieusnevű úriember, akitől még nem tapasztaltam meg, hogy valamilyen problémát megoldatlanul hagyott volna...

• T Offline
                                thyeby
                                last edited by 24 Jul 2009, 21:27

@gaieus said:

Na, ez itt épp Gábor, ahogy magyarázza a római erőd építésének fortélyait.

[attachment=0:21hi66f3]<!-- ia0 -->Lugio_2009_0319.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:21hi66f3]
                                Csináltam rengeteg képet, majd rakok fel valami válogatást az internetre is.

😄
                                De jóó!
                                Küldjek egy római fakardot Gábornak, hogy még hitelesebb legyen a gyerkőcök előtt ez a római erőd dolog? 😉

• G Offline
                                  Gaieus
                                  last edited by 25 Jul 2009, 08:56

Van neki igazi vaskardja is! Majd rakok föl képeket, mint igértem.

A bejelentkezéssel kapcsolatban: töröljétek az összes lehető sketchucation sütit a Firefoxban itt:

FFCookies.jpg

IE-ben pedig (ha másképp nem megy, mint ahogy nekem sem ment a böngészőből IE 8 esetén) manuálisan a cookie mappában itt (a "Csaba" nevű felhasználó nyilván én vagyok a gépemen, ez nálatok máslesz).

IE8Cookies.png

Gai...

• M Offline
                                    mdk01
                                    last edited by 25 Jul 2009, 09:35

@thyeby said:

@mdk01 said:

Ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm.

Ehhem, megvan!
                                    Az IE-ből logout-olj, s majd úgy lépj be a firefox alá. A server nem tudja korrektül kezelni egyidőben mindkét felületet.
                                    Fordítva próbáltam ki. Mozillában login-oltam, majd nyomás az IE alá, hogy lássam, mit is tehettél - így nekem épp fordítva mutatta ugyanazt a jelenséget. Mozillából engedett Neked válaszolni, IE alól nem, pedig kiírta, hogy korrektül és totálisan be vagyok jelentkezve.
                                    Azt hiszem ez lesz a baj, de ha mégsem, hát van itt egy Gaieusnevű úriember, akitől még nem tapasztaltam meg, hogy valamilyen problémát megoldatlanul hagyott volna...

Igaz nem fogalmaztam túl pontosan, de IE alatt logout-oltam és úgy mentem át Firefoxba, mert bennem is felmerült az ami most benned. SZóval úgy sem működött. Sőt mielött most feljöttem megnézni hogy esetleg vki írt e a hsz.-emre vmit először firefoxba próbálkoztam de ua. Jelenleg pedig IE alatt írok.
                                    Neked bejelentkezik Firefoxból és tudsz is írni a fórumba?
                                    Verzió?

Gai:
                                    A sütiket már töröltem a múltkor is mikor írtad levélben a segítséget.

Ma megyek haza szükőkhöz megnézem tesóm Firefoxán mit mutat az SU fórum.
                                    😕

• T Offline
                                      thyeby
                                      last edited by 26 Jul 2009, 19:31

No, megoldódott a mozilla probléma? Ment a tesód gépjén korrektül?

• M Offline
                                        mdk01
                                        last edited by 31 Jul 2009, 14:58

@thyeby said:

No, megoldódott a mozilla probléma? Ment a tesód gépjén korrektül?

Nem ment a tesóm mozziláján sem.
                                        Nem teljesen értem.
                                        A te mozziládon végülis megy?Verzió?

Köszi
                                        Üdv.

• G Offline
                                          Gaieus
                                          last edited by 1 Aug 2009, 09:14

Nekem mind a két gépemen megy. Az egyik 3.0.valami, a másik 3.5.valami. Biztosan kiirtottad a sütiket rendesen? Próbálj meg minden sketchucation-os sütit kiirtani.

Gai...

• 1
                                          • 2
                                          • 3
                                          • 4
                                          • 5
                                          • 9
                                          • 10
                                          • 3 / 10
                                          • First post
                                            Last post