Renderelés
-
Sziasztok!
Melyik renderelőt érdemesebb használni, a Twilightot vagy a Thearendert. Az utóbbi nekem lassúnak tűnik, de még csak most kezdtem el vele ismerkedni. Az biztos, h sokkal több beállítás van benne, de amikor rendereltem, a kész képek között nem láttam túl sok különbséget, habár csak a Theánál az alapbeállításokat használtam főleg..
Köszönettel
László Viktor -
Hát erre nehéz válaszolni. Mindkettőnek megvannak az előnyei/hátrányai. A Twilight-ot nagyon könnyű kiismerni, de a Thea sokkal több mindenre képes. Hamarosan (?) kijön az a verziója, amelyik a videokártyát is használja a renderelésnél - akkor aztán egyértelműen gyorsabb lesz.
-
@gaieus said:
Hát erre nehéz válaszolni. Mindkettőnek megvannak az előnyei/hátrányai. A Twilight-ot nagyon könnyű kiismerni, de a Thea sokkal több mindenre képes. Hamarosan (?) kijön az a verziója, amelyik a videokártyát is használja a renderelésnél - akkor aztán egyértelműen gyorsabb lesz.
Köszönöm, tájépítész vagyok, és amit a Twilight tud, egyelőre úgy tűnik, elég nekem, ha gyepet szeretnék, melyik renderelőt ajánlja? Az egyik postban írta, hogy a Kerkytheat, de én nem találtam benne, ami jó lenne nekem, habár az is igaz, hogy nem mélyedtem el benne...
Másik kérdésem, hogy kültéri dolgokat renderelek, érdemes-e "falakat" építeni köré, és mesterséges megvilágítást használnom, élethűbb lesz-e a Twilightnál a renderelés?Köszönettel
László Viktor -
Tulajdonképpen a Twilight is a Kerkythea "motorját" használja. A gyep az mindig macerás egy kicsit, mert ha nagy felületet akar "beültetni" vele az ember, akkor rengeteg poligonnal kell dolgozni. Mondjuk a Twilightban ezeket el lehet rejteni egy rejtett rétegen és akkor is renderel.
Leginkább ehhez hasonló, félig átlátszó képekkel szokás a gyepet imitálni (már abban az esetben, ha egy sima textúra nem teszi meg).
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/search?q=kwistenbiebel+grassAmi a kültéri falakat illeti: szerintem nem. Használhatsz gömbpanorámákat háttérnek (rengeteg van az interneten, keress rá a hdri panorámára) de az úgy természetes, hogy csak a napot hagyod megvilágításnak.
-
@gaieus said:
Tulajdonképpen a Twilight is a Kerkythea "motorját" használja. A gyep az mindig macerás egy kicsit, mert ha nagy felületet akar "beültetni" vele az ember, akkor rengeteg poligonnal kell dolgozni. Mondjuk a Twilightban ezeket el lehet rejteni egy rejtett rétegen és akkor is renderel.
Leginkább ehhez hasonló, félig átlátszó képekkel szokás a gyepet imitálni (már abban az esetben, ha egy sima textúra nem teszi meg).
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/search?q=kwistenbiebel+grassAmi a kültéri falakat illeti: szerintem nem. Használhatsz gömbpanorámákat háttérnek (rengeteg van az interneten, keress rá a hdri panorámára) de az úgy természetes, hogy csak a napot hagyod megvilágításnak.
Köszönöm! Az skp gyepet tudom valahogy 'Material"ként használni?
-
Valójában kell hozzás az a kis geometria (pár felület csak), hogy legyen mi "hordozza" a gyep material-t. Amúgy ha alkalmazod, az "In model" könyvtárból könnyen ki tudod menteni.
Aztán perstze van ilyen program is: http://lumion3d.com/ csak hát 3000 € a teljes, Pro verziójáért nyilván kicsit húzós.
-
@gaieus said:
Valójában kell hozzás az a kis geometria (pár felület csak), hogy legyen mi "hordozza" a gyep material-t. Amúgy ha alkalmazod, az "In model" könyvtárból könnyen ki tudod menteni.
Aztán perstze van ilyen program is: http://lumion3d.com/ csak hát 3000 € a teljes, Pro verziójáért nyilván kicsit húzós.
Köszönöm a gyors választ!
Néztem a Lumion3D-t, hát igen, az lenne az igazi . Pár évtized, és össze is tudom r gyűjteni a pénzt, ahogy mennek mostanában a munkák... -
A Kerkhythea még mindig csak 2008-as verzióban létezik?
-
Sziasztok!
BÚÉK mindenkinek.
Kérdeznélek titeket, Raylectron renderelő programról van valakinek tapasztalata?
Nem tűnik nagyon veszélyesnek az ára (99,95$)köszi, üdv dybi
-
Szia dybi - sajnos nekem nincs ezzel semmi tapasztalatom.
Ellenben ha jutsz valamire (esetleg), azt megoszthatnád velünk!
Advertisement