• Login
sketchucation logo sketchucation
  • Login
🤑 SketchPlus 1.3 | 44 Tools for $15 until June 20th Buy Now

Renderelés

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
19 Posts 5 Posters 22.9k Views 5 Watching
Loading More Posts
  • Oldest to Newest
  • Newest to Oldest
  • Most Votes
Reply
  • Reply as topic
Log in to reply
This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
  • G Offline
    Gaieus
    last edited by 17 Dec 2012, 15:51

Hm. Azt hiszem, ideje lenne megkeresnem a telepítőlemezemet és újratelepíteni a gépemet. A hdri elméletileg kellene, hogy megvilágítsa a jelenetet, de talán nem emlékszem valami beállításra rendesen.

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
    • C Offline
      ChSmith
      last edited by 17 Dec 2012, 19:49

@local said:

Na igen, a csontváz. Ennyire amorf dolgokat nem kell lemodelleznem hál' istennek. 😄
      Egyelőre még ezekért a tervekért sem fizet nekem senki.

A napot ha lekapcsoltam akkor tiszta fekete lett minden, hiába raktam be háttérnek a HDRI képet. Persze a mennyezetet eltüntettem de akkor is.

Ezeket a fényforrás módszereket még gyakorolnom kell. Ezért is fog jól jönni most ez a kis téli szünet.

Ha átküldöd a sketchuo file-t akkor tudok segíteni.

Ch_Sh

• V Offline
        viktoire
        last edited by 26 Mar 2013, 07:40

Sziasztok!

Melyik renderelőt érdemesebb használni, a Twilightot vagy a Thearendert. Az utóbbi nekem lassúnak tűnik, de még csak most kezdtem el vele ismerkedni. Az biztos, h sokkal több beállítás van benne, de amikor rendereltem, a kész képek között nem láttam túl sok különbséget, habár csak a Theánál az alapbeállításokat használtam főleg..

Köszönettel
        László Viktor

• G Offline
          Gaieus
          last edited by 26 Mar 2013, 07:44

Hát erre nehéz válaszolni. Mindkettőnek megvannak az előnyei/hátrányai. A Twilight-ot nagyon könnyű kiismerni, de a Thea sokkal több mindenre képes. Hamarosan (?) kijön az a verziója, amelyik a videokártyát is használja a renderelésnél - akkor aztán egyértelműen gyorsabb lesz.

Gai...

• V Offline
            viktoire
            last edited by 26 Mar 2013, 11:51

@gaieus said:

Hát erre nehéz válaszolni. Mindkettőnek megvannak az előnyei/hátrányai. A Twilight-ot nagyon könnyű kiismerni, de a Thea sokkal több mindenre képes. Hamarosan (?) kijön az a verziója, amelyik a videokártyát is használja a renderelésnél - akkor aztán egyértelműen gyorsabb lesz.

Köszönöm, tájépítész vagyok, és amit a Twilight tud, egyelőre úgy tűnik, elég nekem, ha gyepet szeretnék, melyik renderelőt ajánlja? Az egyik postban írta, hogy a Kerkytheat, de én nem találtam benne, ami jó lenne nekem, habár az is igaz, hogy nem mélyedtem el benne...
            Másik kérdésem, hogy kültéri dolgokat renderelek, érdemes-e "falakat" építeni köré, és mesterséges megvilágítást használnom, élethűbb lesz-e a Twilightnál a renderelés?

Köszönettel
            László Viktor

• G Offline
              Gaieus
              last edited by 26 Mar 2013, 12:33

Tulajdonképpen a Twilight is a Kerkythea "motorját" használja. A gyep az mindig macerás egy kicsit, mert ha nagy felületet akar "beültetni" vele az ember, akkor rengeteg poligonnal kell dolgozni. Mondjuk a Twilightban ezeket el lehet rejteni egy rejtett rétegen és akkor is renderel.

Leginkább ehhez hasonló, félig átlátszó képekkel szokás a gyepet imitálni (már abban az esetben, ha egy sima textúra nem teszi meg).
              http://sketchup.google.com/3dwarehouse/search?q=kwistenbiebel+grass

Ami a kültéri falakat illeti: szerintem nem. Használhatsz gömbpanorámákat háttérnek (rengeteg van az interneten, keress rá a hdri panorámára) de az úgy természetes, hogy csak a napot hagyod megvilágításnak.

Gai...

• V Offline
                viktoire
                last edited by 26 Mar 2013, 13:48

@gaieus said:

Tulajdonképpen a Twilight is a Kerkythea "motorját" használja. A gyep az mindig macerás egy kicsit, mert ha nagy felületet akar "beültetni" vele az ember, akkor rengeteg poligonnal kell dolgozni. Mondjuk a Twilightban ezeket el lehet rejteni egy rejtett rétegen és akkor is renderel.

Leginkább ehhez hasonló, félig átlátszó képekkel szokás a gyepet imitálni (már abban az esetben, ha egy sima textúra nem teszi meg).
                http://sketchup.google.com/3dwarehouse/search?q=kwistenbiebel+grass

Ami a kültéri falakat illeti: szerintem nem. Használhatsz gömbpanorámákat háttérnek (rengeteg van az interneten, keress rá a hdri panorámára) de az úgy természetes, hogy csak a napot hagyod megvilágításnak.

Köszönöm! Az skp gyepet tudom valahogy 'Material"ként használni?

• G Offline
                  Gaieus
                  last edited by 26 Mar 2013, 13:51

Valójában kell hozzás az a kis geometria (pár felület csak), hogy legyen mi "hordozza" a gyep material-t. Amúgy ha alkalmazod, az "In model" könyvtárból könnyen ki tudod menteni.

Aztán perstze van ilyen program is: http://lumion3d.com/ csak hát 3000 € a teljes, Pro verziójáért nyilván kicsit húzós.

Gai...

• V Offline
                    viktoire
                    last edited by 26 Mar 2013, 13:58

@gaieus said:

Valójában kell hozzás az a kis geometria (pár felület csak), hogy legyen mi "hordozza" a gyep material-t. Amúgy ha alkalmazod, az "In model" könyvtárból könnyen ki tudod menteni.

Aztán perstze van ilyen program is: http://lumion3d.com/ csak hát 3000 € a teljes, Pro verziójáért nyilván kicsit húzós.

Köszönöm a gyors választ!
                    Néztem a Lumion3D-t, hát igen, az lenne az igazi 😄. Pár évtized, és össze is tudom r gyűjteni a pénzt, ahogy mennek mostanában a munkák... 😄

• C Offline
                      ChSmith
                      last edited by 4 Dec 2015, 20:24

A Kerkhythea még mindig csak 2008-as verzióban létezik?

Ch_Sh

• D Offline
                        dybi
                        last edited by 8 Jan 2016, 09:39

Sziasztok!

BÚÉK mindenkinek.

Kérdeznélek titeket, Raylectron renderelő programról van valakinek tapasztalata?
                        Nem tűnik nagyon veszélyesnek az ára (99,95$)

köszi, üdv dybi

• G Offline
                          Gaieus
                          last edited by 25 Jan 2016, 17:55

Szia dybi - sajnos nekem nincs ezzel semmi tapasztalatom.

Ellenben ha jutsz valamire (esetleg), azt megoszthatnád velünk!

Gai...

• 1 / 1
                          • First post
                            Last post
                          Buy SketchPlus
                          Buy SUbD
                          Buy WrapR
                          Buy eBook
                          Buy Modelur
                          Buy Vertex Tools
                          Buy SketchCuisine