Ívek
-
Tehát ha készítek egy íves alkatrészt, akkor azt utólag nem tudom módosítani? Vagy akár visszaállítani szögletes élre?
-
Hát, nem. Legalább is ezekkel az eszközökkel nem. Ahhoz valami dinamikus élkerekítés kellene, ilyen viszont nincs a SketchUp-ban sajnos (el tudom képzelni, hogy lehetne ilyen plugint írni, de valószínűleg elég komoly munka volna ahhoz képest, hogy mekkora lenne rá a kereslet).
A másik probléma ezzel az, hogy a textúrázásnál nem mindegy, mekkora a görbület (hogyan "megy át" rajta a textúra folyamatosan), így ha változtatsz a kerekítés sugarán, újra kellene textúrázni a modellt. Olyan megoldásról, ahol a textúra "automatikusan alkalmazkodik" a változó modellhez, nem is hallottam még - valószínűleg nincs is.
-
Gaieus!
Most olvasgatom a fórumot és megláttam hogy milyen ostobaságot írtam az egyik hozzászólásomban. (by local on Sat Jun 09, 2012 8:01 pm)
SectionCutFace-t írtam RoundCorner helyett és még a válaszodból sem esett le hogy mekkora ökör vagyok.
Maradjon, vagy javítsam ki?Mellesleg bocs, ha valakit összezavartam.
Most megyek lehúzom magam a vécén... -
Tudsz linket is adni? (ezzel a kis ikonnal tudsz egyes beírásokra linkelni)
-
itt van pár hsz-el feljebb link
-
Hát akkor most már értem. De valahol amúgy is volt róla szó, hogy a RoundCorner plugin (ugyanúgy,mint a SU saját "folow me"-je) szétrobbantja az íveket, vagyis azok a továbbiakban nem szerkeszthetők többé.
-
@gaieus said:
@local said:
Egyébként az ilyen gyorsbillentyűk le vannak valahol írva?
Itt le tudod tölteni pdf-ben a "Quick reference card"-ot: http://support.google.com/sketchup/bin/answer.py?hl=en&answer=116693
Ezt a gyorsbillentyű dokumentációt nem tudná valaki lefordítani magyarra? Nagyon nagy segítség lenne.
Nekem nem működik a centivel az egy segédvonalas módszer, mindkét élnél ki kell mérnem az ív végpontjait mert mert nálam nem színeződik el a ceruzával lilára a vonal színe. Mi lehet az oka?
-
Honnan próbálod meg húzni az ívet, az élektől vagy esetleg valamelyik sarokból?
Saroktól sajnos nem működik. Van benne ugyan logika, de azért én is szeretném, ha volna rá megoldás.
-
@gaieus said:
Honnan próbálod meg húzni az ívet, az élektől vagy esetleg valamelyik sarokból?
Saroktól sajnos nem működik. Van benne ugyan logika, de azért én is szeretném, ha volna rá megoldás.
Sajnos sem az ív rajzolásnál sem a ceruzánál nem vállt át lilára akármit csinálok. Természetesen nem a sarkokból kezdem rajzolni az ívet, hiszen csak egy egyszerű rádiuszt szeretnék ahoz meg az élre kell menni. Már nézegettem a SU beállításait is, hátha van valmilyen opció amit be lehetne kapcsolni és akkor talán egyszerűbb lenne a kerekítés, de nem találtam semmit.
-
Tudnád csatolni a fájlt (és valahogy megjelölni, hol akarod húzni az ívet)?
-
Nálam nem működik valami miatt a printscreen igy nem tudok olyan profi képet készíteni mint te. Szóval ugyanúgy próbálom az ívet megrajzolni ahogy te is leírtad és képekkel is illustráltad, de nekem nem vállt át szinesre a vonal. A másik oldalon híába húzkodom a vonalon az ív rajzoló jelet mindig csak a On edge felirat jelenik meg, vagy az oldal középpont jelölöje ha ráhúzom az egeret. Ugyan úgy próbálom az ÉLRŐL indítani az ív rajzolást ahogy te a második képeden csinálod, és nem a sarokból indítom.
Eszméletlen bugyuta ennek a fórumnak a motorja, hogy még képet sem lehet feltölteni IDE, csak máshova amit majd ide belinkelhetek. Ma már minden normális fórummotor tud képet is feltölteni.
Advertisement