Segítség kérés...
-
Aktiválva van, de ott nincs.
A plugin alatt pedig a WebConsole van de mint írtam az nem reagál semmire.Azért kérdeztem hogy jól olvastam-e csak ennyit kell letölteni/telepíteni, mert keveselltem a fájlok tartalmát és...
erre csak most jöttem rá, hogy az egyik csatolt fájlban ez is oda van írva:
require 'sketchup.rb'
require 'extensions.rb'A másikban pedig:
load File.dirname(FILE)+'/webconsole/rbeautify.rb'
Viszont ezt a három fájlt nem tudtam beszerezni.
Egyáltalán nem biztos hogy jól értelmezem. Sajnos nem tudok angolul.
-
Na, az első kettőt megtaláltam a Tools mappámban.
-
Ááá...megvan.
Minden OK!Van egy GitHub nevű link. Ott kell keresgélni, és van egy teljes mappa amit le kell tölteni majd berakni a plugins mappába.
Csak azt nem értem hogy miért nincs ott egy közvetlen letöltés.Megjelent az ablak is
-
Na, helyes. Valami csatolmányodat még mindig (vagy már megint) nem rakja ki a fórum viszont.
-
A képeket nem szokta. Bár nem tudom helyesen csinálom-e:
[ attachment=1]kép[/attachment ]
(a végén és az elején direkt nagyobb a szóköz)
-
Hozzáadod (feltöltöd) előbb - és aztán a "place inline" gombot használod?
(A több kép csatolása nem működik jelenleg - az új fórumon már igen)
-
Ezek látszanak...
-
kép1
kép2
Nem úgy csináltam, hanem ezt a szöveget másoltam be amit írtam
Így kell kinéznie ahogy most kinéz?
-
Alatta az írásnak látszania kell?
Most ezt látom alatta : diablokép.jpg (10.04 KiB) Viewed 1 time
-
Igen, azok ott a csatolmány adatai.
-
Akkor nem jól csináltam eddig.
Meg kellene tanulnom angolul. -
Egyébként mit értesz új fórumon?
-
Hónapok óta építjük az új honlapot és fórumot. Tulajdonképpen már rendben működik, csak az utolsó simítások vannak hátra. Itt van róla egy topik (néhány képel is):
-
Lenne egy kérdésem amit már régen fel akartam tenni.
Amikor tervezek akkor a SketchUp létrehoz egy SKB és egy ugyanolyan méretű Google Sketchup fájlt. Melyiket nyissam meg a következő alkalommal? Tapasztalatom szerint mind a kettőben tudom változtatni a tervet. Egyáltalán van mindkettőre szükség? Ki lehet törölni valamelyiket? -
Klassz. Kíváncsian várom.
-
Mindenki elment nyaralni?
-
Hm. Nem tudom miért siklott el a figyelmem az előző kérdés felett. Na mindegy is...
Az skb fájl a biztonsági "backup" fájl, amely akkor jön létre, mikor utoljára mented a modellt a program bezárása előtt. Vagyis a "normális" munkamódszer az, hogy az skp fájlon dolgozol, és az skb fájlt akkor használod, ha az skp-vel valami gubanc van (pl. nem tudod megnyitni).
-
Lehet hogy nincs látványosan elkülönítve a friss topic. De gondolom már az új nem így fog kinézni.
Köszi, eddig jórészt a Google Sketchup fájlban dolgoztam, de tuti hogy néha mellényúltam.
-
Sziasztok
Kisérletezgetek az autcad-ból átvinni rajzokat a sk-ba, de nem azt csinálja amit szeretnék, biztos, hogy rosszul csinálok valamit csak nem jövök rá, hogy mit.
Szóval autocadban megrajzoltam vonalas módszerrel egy lábat, pontosan 1:1-es méretben, mm beosztással. tehát nem használtam seb blokkot, sem szilárdtestet. Majd a lementett dwg file-t beimportáltam az sk-ba, szépen meg is jelent, de nem vonalas ábraként, hanem ha jól sejtem akkor valami blokként, mert a szétvetés paranccsal szét tudtam szedni elemi vonalaira. Szépen átszerkeztettem a láb oldalait, majd méretvonalat adtam hozzá és meglepődve vettem észre, hogy még csak megközelítőleg sem azt a méretet jeleníti meg amit én az autcadben megadtam. Közben még szerkszetgettem az autocad rajzot, rákerült még egy vízszintes összekötö a cad rajzra, és megpróbáltam újból beiportálni ezt a sk-ba. Ekkor vettem észre, hogy egy hosszúság megadását kéri az sk, de nem tudom, most melyik elemét kell megadni, próbálgattam többször is megadni a méreteket de vagy nem lépett ki az importálási részből vagy ha kilépett akkor megint rossz mérettel kerültek be az alkatrészek.Mit rontok el?
-
@gaieus said:
Hónapok óta építjük az új honlapot és fórumot. Tulajdonképpen már rendben működik, csak az utolsó simítások vannak hátra. Itt van róla egy topik (néhány képel is):
Várom én is. A sk honlapjában én azt élvezem igazán, hogy végre nem egy keskeny függőleges sávban jelenik meg a fórum, ez a %-os méretmegadás miatt van és szerintem sokkal jobb mintha fix méreteket adnátok meg egy egy design elemnek. Reméelm az új honlapon is megőrizitek ezt a jó szokást, mer így a nagy széles monitorokon, nagy felbontásban is jól néz ki az oldal.
Remélem lesz magyar nyelvű felülete is a fórumnak, mert most kicsit zavaros, hogy angolul jelennek meg az oldalon egyes szavak, mondatok, mellette meg angolul.
Advertisement