V-Ray
-
Hát, én nem használok V-rayt (és abban sem vagyok biztos, hogy jól értem, amit kérdezel - mit értesz azalatt, hogy "árnyékolni"?).
Mindenesetre ha jól értem a dolgot, akkor valami metszetet akarsz renderelni, de a SU metszetét a V-ray nem képes "értelmezni" (?) és anélkül renderel?
Ha így van (mint a renderelő programoknál általában), akkor a megoldás csak az, hogy valóban elvágod a modellt és ami a metszet "mögött" van, azt kitörlöd. Erre való a Zorro 2:
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=16038
Ez a metszet jobb klikk menüjébe épül be és mindent elvág és kitöröl, ami nem látszik.Ezért fontos, hogy csak egy fájl másolaton dolgozz!!!
A "lukat" pedig a SectionCutFace pluginnal lehet utána "befoltozni" (ez ugyancsak a metszet jobb gomb menüjében található).
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=20564Ez valójában egy "group"-ot hoz létre, amely aztán szerkeszthető, így be lehet textúrázni, mint ezeknél a rendereknél:
Valami ilyesmire gondoltál?
-
Köszi a gyors választ!
Igen, jól érted a problémát. Ez más renderelőnél is így van? -
Igen. Az a helyzet, hogy a SU metszete csupán valami "érzéki csalódás" a renderelők számára. Gondolom, azért többen próbálkoznak (a Twilightnak állítólag lesz ilyen funkciója egyszer, de ki tudja, mikor...)
-
@hegylakó said:
Képet sajnos nem tudom, hogy kell becsatolni.
Na ne izélj már, két és fél éve vagy itt tag, és nem vetted még észre azt az "attachment" fület a szövegmező alatt, ahová írsz?
-
Igen!
Ügyes-ügyes ez a két plugin.
Kipróbáltam egy kis épületen, szépen működik.
Képet sajnos nem tudom, hogy kell becsatolni.
Kösz
-
Egyszer megpróbáltam, nem sikerült.
Talán jobb lett volna, ha eltitkolom a dolgot.
De legalább mindig tanulok valamit. -
Lehet, hogy túl nagy volt a fájlméret...
-
első kérdésem elég noobnak tűnik és én is nagyon meglepődtem a dolgon..remélem nem harapjátok le a fejemet :S
Renderelnék de vmiért az árnyékokat nem rendereli le a plugin Oo Régebben csak sima trial verzióm volt, abban amit beállítok árnyékot sketchup saját shadow systemjével azt nagyon szépen megcsinálta..most meg csak a model alá tett vmi fotlot, azt annyi...se a model lapjain nincs árnyék se máshol...csak egy folt aminek nem is kéne ott lennie..ötlet? :S
-
Szia Ádám és üdv a magyar fórumon!
Sajnos én nem használok V-ray-t így fogalmam sincs, mit kéne tenned. Ha tudsz angolul, van egy egész V-ray alfórumunk is itt:
-
milyen render plugint használsz? illetve miért használod azt? meglesném én is
-
Hát mikor mit. Egyszerűbb esetekben Twilight-ot. Ez a SketchUp-ban fut és így könnyű változtatgatni. Tud Kerkytheába is exportálni - ez már egy ingyenes "studio" renderelő (vagyis egymagában fut) és sokkal nagyobb pligonszámot képes kezelni, minta SU valaha képes lesz.
Aztán ennek a "komolyabb" (és fizetős) testvére a Thea. Lehet azt mondani, hogy a világ egyik legjobb programja (szerintem jobb, mint a V-ray bár ilyet nem illik mondani, mert mindkettő reklámozik itt). Hamarosan lesz videokártya alapú motorja is, és akkor roppant gyors lesz.
Aztán ott van a LightUp, amelyik valójában "beleégeti" a renderelt textúrát a modellbe és utána simán a SU modellből lehet már exportálni képet, animációt vagy akár bárki által használható bejárós modellt.
Legújabban a Lumen RT-vel próbálkozom (ez még béta és az e-on fejleszti, amelyik a Vue-t is) de itt még sok a hiba.
Végül még-legújabban a Lumionnal, amelyik tulajdonképpen egy játék-motoron alapszik és hihetetlenül gyors (szintén GPU alapú renderelő motorral). HD méretű animációk egy-egy frame-jét akár 2-3 másodperc alatt lerendereli.
-
nah akkor a twillight-al megpróbálkozok majd úgy érzem jobb döntés olyat választani amiben esetleg tudnak segíteni ha elakadok vmiben..rendereléssel eddig kb annyit foglalkoztam h megnyotam a render gombot és "de szép lett, megy facere" xD
-
A Twilight jó döntés. Talán a legolcsóbb is, nagyon jó a fóruma, és hát ugyebár végső soron, ha komolyabbra fordul a dolog, simán lehet a Kerkytheaába exportálni a modellt. Ezen kívül talán ezt a legkönnyebb használni úgy, hogy a "megnyomom a gombot" funkción kívül azért érthető és könnyű beállítások is vannak.
Advertisement