sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

V-Ray

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    14 Posts 3 Posters 9.6k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

@hegylakó said:

Képet sajnos nem tudom, hogy kell becsatolni.

Na ne izélj már, két és fél éve vagy itt tag, és nem vetted még észre azt az "attachment" fület a szövegmező alatt, ahová írsz?
      😄

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H Offline
        Hegylakó
        last edited by

Igen!
        Ügyes-ügyes ez a két plugin.
        Kipróbáltam egy kis épületen, szépen működik.
        Képet sajnos nem tudom, hogy kell becsatolni.
        Kösz

HAS_PORTA03.JPG

• H Offline
          Hegylakó
          last edited by

Egyszer megpróbáltam, nem sikerült.
          Talán jobb lett volna, ha eltitkolom a dolgot.
          De legalább mindig tanulok valamit.

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Lehet, hogy túl nagy volt a fájlméret...

Gai...

• C Offline
              csoopi
              last edited by

első kérdésem elég noobnak tűnik és én is nagyon meglepődtem a dolgon..remélem nem harapjátok le a fejemet :S

Renderelnék de vmiért az árnyékokat nem rendereli le a plugin Oo Régebben csak sima trial verzióm volt, abban amit beállítok árnyékot sketchup saját shadow systemjével azt nagyon szépen megcsinálta..most meg csak a model alá tett vmi fotlot, azt annyi...se a model lapjain nincs árnyék se máshol...csak egy folt aminek nem is kéne ott lennie..ötlet? :S

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

Szia Ádám és üdv a magyar fórumon!

Sajnos én nem használok V-ray-t így fogalmam sincs, mit kéne tenned. Ha tudsz angolul, van egy egész V-ray alfórumunk is itt:

http://forums.sketchucation.com/viewforum.php?f=322

Gai...

• C Offline
                  csoopi
                  last edited by

milyen render plugint használsz? illetve miért használod azt? meglesném én is 😄

• GaieusG Offline
                    Gaieus
                    last edited by

Hát mikor mit. Egyszerűbb esetekben Twilight-ot. Ez a SketchUp-ban fut és így könnyű változtatgatni. Tud Kerkytheába is exportálni - ez már egy ingyenes "studio" renderelő (vagyis egymagában fut) és sokkal nagyobb pligonszámot képes kezelni, minta SU valaha képes lesz.

Aztán ennek a "komolyabb" (és fizetős) testvére a Thea. Lehet azt mondani, hogy a világ egyik legjobb programja (szerintem jobb, mint a V-ray bár ilyet nem illik mondani, mert mindkettő reklámozik itt). Hamarosan lesz videokártya alapú motorja is, és akkor roppant gyors lesz.

Aztán ott van a LightUp, amelyik valójában "beleégeti" a renderelt textúrát a modellbe és utána simán a SU modellből lehet már exportálni képet, animációt vagy akár bárki által használható bejárós modellt.

Legújabban a Lumen RT-vel próbálkozom (ez még béta és az e-on fejleszti, amelyik a Vue-t is) de itt még sok a hiba.

Végül még-legújabban a Lumionnal, amelyik tulajdonképpen egy játék-motoron alapszik és hihetetlenül gyors (szintén GPU alapú renderelő motorral). HD méretű animációk egy-egy frame-jét akár 2-3 másodperc alatt lerendereli.

Gai...

• C Offline
                      csoopi
                      last edited by

nah akkor a twillight-al megpróbálkozok majd 😄 úgy érzem jobb döntés olyat választani amiben esetleg tudnak segíteni ha elakadok vmiben..rendereléssel eddig kb annyit foglalkoztam h megnyotam a render gombot és "de szép lett, megy facere" xD

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

A Twilight jó döntés. Talán a legolcsóbb is, nagyon jó a fóruma, és hát ugyebár végső soron, ha komolyabbra fordul a dolog, simán lehet a Kerkytheaába exportálni a modellt. Ezen kívül talán ezt a legkönnyebb használni úgy, hogy a "megnyomom a gombot" funkción kívül azért érthető és könnyű beállítások is vannak.

Gai...

• 1 / 1
                        • First post
                          Last post
                        Buy SketchPlus
                        Buy SUbD
                        Buy WrapR
                        Buy eBook
                        Buy Modelur
                        Buy Vertex Tools
                        Buy SketchCuisine