Warehouse modellek
-
Én sem azt állítom, hogy direkt csinálják. Importálják a modelleket más programból és nem törődnek azzal,hogy SU-ra "optimalizálják" őket. Ettől még idióták!
-
Na itt a végeredmény és még 8kb-tal kevesebb is lett a modell.
Mára meg volt a tanulás mehetek kicsit dolgozni.
Köszi Csaba
-
Klassz lett. Melyik módszer "győzött" végül? A csoportosítás vagy az élsimítás (Vertex welding)?
-
Hát csak simán egy "parna" komponens készült belőle.
Meg robbantás után kellett a smooth-szal játszani, mert egy pár vonal maradt robbantás után.Még egy kérdés.
Megkerestem hogy a back face/front face színét hol lehet átállítani majd az orient-et megnyomtam, ahogy mondtad. Miért kellett vagy 4x megnyomnom az orient face-t mire mindegyik lap egyforma oldalát mutatta? Minden egyes nyomásra, más-más, de egymáshoz kapcsolódó oldal lett vagy back face vagy front face.
Végülis jó lett csak a "miért" érdekelne ha te tudod.
Feltételezem, hogy neked is ilyen volt és nem csak nekem.Köszi
Üdv. -
Én csak egyszer nyomtam meg (és most, hogy nézem, mindenhol rendesen fehér - a back face-t átállítottam pedig kékre)
Akkor szokott ilyesmi előfordulni, ha van belül is elválasztó felület valahol. Ez akár véletlenül is létrejöhet...
-
Üdv.
Tulajdonképpen a mostani kérdésem nem konkrétan egy Warehouse modellel kapcsolatban merült föl (egy 3ds-ben hibátlannak tűnő modellt importáltam SU-ba), de Warehouse-os modellnél is találkoztam már ilyennel (ezért talán nem lesz off a téma).
Tehát egy kanapét kell kissé átalakítanom, azonban import után néhány részen lukas lesz a felülete, belátunk a belsejébe. A felületek határoló vonalai megvannak, de a kitöltésük hiányzik. A kérdés, hogy mivel lehetne ezeket a lukakat egy mozdulattal befoltozni, ha nem szeretném egyesével a hiányzó lapokat rárajzolni?
Előre is köszi! -
Milyen méretben hozza be a modellt? Mindenek előtt próbáld meg nagyobb méretben (más mértékegységben az "Options" alatt) importálni. Hiányzó felületek gyakran azért hiányoznak, mert a SketchUpnak gondjai vannak olyan felületek létrehozásával, amelyek élei 1 mm vagy annál kisebbek.
Ha amúgy nincs egyéb baja a modellnek (vagy egyes részeinek), ezzel a pluginnal lehet esetleg próbálkozni (SU
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=33471
vagy ezzel:
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=40638 -
Bocs, hogy csak most válaszolok (akkor a nagy sietségben éppen csak ránézni volt időm), de így utólag is köszönöm szépen az infót.
A modell is cm-ben volt és az SU-ban is cm van alapból beállítva. Lehetséges, hogy a méretekkel volt problémája? Találtam ugyan nagyon apró lukakat, de egész nagy, 10-20cm-es áttört felület is előfordult. Import előtt a 3ds modellben ki lett szedve mindenféle geometriai kényszerezés, ráadásul mindent egyetlen fóliára tettem és hide-olva sem volt semmi... Ezért nem igazán értettem, hogy mitől "lukadt ki", ami előtte tömör volt, de - hála neked - rögtön az első plugin-nal sikerült megoldani a problémát! Most már csak érteni szeretném
Köszi még egyszer!
P. -
Hát nekem innen távolról, ugye fogalmam sem lehet, mitől lukadt ki. Mindenesetre én is tapasztaltam már hasonló dolgokat. Végső soron a konvertálás a modell teljes átírását jelenti, így bizony előfordulhatnak hibák.
Próbáltad már a MeshLab-et? Hátha pl. colladába átkonvertálva nem jönnek ezek a hibák...
http://meshlab.sourceforge.net/ -
Bocs, hogy csak most válaszolok; mivel a pluginnal sikerült, ezért nem is próbálkoztam tovább. Nem ismerem a MeshLab-et, de elég jónak tűnik. Jól látom, hogy ez egy külön progi?
-
Igen, teljesen.
-
Letöltöttem. Ma ugyan nem, de a közeljövőben biztosan kipróbálom és beszámolok majd róla. Köszi!
Advertisement