Warehouse modellek
-
@gaieus said:
Igen. Az árát sajna nem mondhatom még meg. Viszont elképesztően sokoldalú. Tulajdonképpen a Subdivide and Smooth pluginnak a 2. verziója, de többször annyi funkció van benne. Valósággal szobrászkodni és festegetni lehet vele.
Köszönöm. Lesz belőle, kipróbálható xórás, napos stb.. verzió?
-
Lesz. Teljes értékű, 30 napos próbaverzió. A licensz viszont emailhez lesz kötve.
-
@gaieus said:
Lesz. Teljes értékű, 30 napos próbaverzió. A licensz viszont emailhez lesz kötve.
Még egyszer köszönöm.
-
Újabb két plugin.
Köszönöm
-
Frankó lett a párna de miközben nézegettem felmerült két kérdés.
Gondoltam lerenderelem, mert miért ne.Először szinte az egész tök fekete lett, de aztán mint már tudjuk a back face volt hátul. Megfordítottam és ekkor jött az első kérdésem. Megfordította az oldalakat, de mint a képen is látszik a modellen belül nem minden oldal volt back face. Nem lehet vhogy azt megcsinálni, hogy a modellen/kijelölt objektumokon belül minden oldalt tegyen vagy back face-é vagy front face-é, és utána már a reverse face-szel lehet forgatni egységesen. Régebben is volt ilyen gondom rajzolás közbe, de néhány lapot megforgatni egy pár kockán nem túl bonyolult munka bár volt úgy, hogy jól jött volna egy ilyen lehetőség.
A másik kérdés ami a képen is látszik hogy látszanak a párna élei. Láttam már ilyen renderelt képeket párnákról és ott szépen elsimultak. Azt tudom elképzelni hogy több kis háromszögre kellene osztani a párna oldalait, vagy vmi pluginnal elsimítani azokat, vagy nem tudom.
Csaba a kisujjadat nyújtod, de valójában nem a karodra hajtok, csak felmerülnek ezek a kérdések és hát jó volna választ kapni rá...bocs az állandó kérdés halomért
Köszönöm
Üdv. -
Fenébe, ezt észre sem vettem. Én az eredeti fájlból dolgoztam, ott meg az idióta a "back face"-t is fehérre állította (nyilván ő is észrevette, hogy gáz van). Néztem én "Monochrome" módban, de hát minden fehér volt és fel sem merült bennem...
No mindegy, ezen könnyű (volt) segíteni. Ha nincsenek belső felületek (és itt nincsenek, mert biztos, ami biztos, ha lettek volna is kitörlöm őket egy pluginnal), akkor jobb-kattints egy jól irányzott felületre (rejtett geometria bekapcsolva) és "Orient faces".
Ami a szögletességet illeti...
Group"-ban vagy komponensben van? Ha nem csinálj belőle bármelyiket és simán fogja renderelni.
Vagya Twilight material bállításoknál kapcsold be a Vertex weldiing funkciót és adj egy viszonylag magas számot a simítás szögére.
-
Hű, de gyors voltál.
Köszi kipróbálom őket.
Ui.:
Két modellt töltöttem le és mind a kettőben olyan hibák voltak amikről nem az jön le hogy pár "idióta" akik direkt szívatják az embereket. -
Én sem azt állítom, hogy direkt csinálják. Importálják a modelleket más programból és nem törődnek azzal,hogy SU-ra "optimalizálják" őket. Ettől még idióták!
-
Na itt a végeredmény és még 8kb-tal kevesebb is lett a modell.
Mára meg volt a tanulás mehetek kicsit dolgozni.
Köszi Csaba
-
Klassz lett. Melyik módszer "győzött" végül? A csoportosítás vagy az élsimítás (Vertex welding)?
-
Hát csak simán egy "parna" komponens készült belőle.
Meg robbantás után kellett a smooth-szal játszani, mert egy pár vonal maradt robbantás után.Még egy kérdés.
Megkerestem hogy a back face/front face színét hol lehet átállítani majd az orient-et megnyomtam, ahogy mondtad. Miért kellett vagy 4x megnyomnom az orient face-t mire mindegyik lap egyforma oldalát mutatta? Minden egyes nyomásra, más-más, de egymáshoz kapcsolódó oldal lett vagy back face vagy front face.
Végülis jó lett csak a "miért" érdekelne ha te tudod.
Feltételezem, hogy neked is ilyen volt és nem csak nekem.Köszi
Üdv. -
Én csak egyszer nyomtam meg (és most, hogy nézem, mindenhol rendesen fehér - a back face-t átállítottam pedig kékre)
Akkor szokott ilyesmi előfordulni, ha van belül is elválasztó felület valahol. Ez akár véletlenül is létrejöhet...
-
Üdv.
Tulajdonképpen a mostani kérdésem nem konkrétan egy Warehouse modellel kapcsolatban merült föl (egy 3ds-ben hibátlannak tűnő modellt importáltam SU-ba), de Warehouse-os modellnél is találkoztam már ilyennel (ezért talán nem lesz off a téma).
Tehát egy kanapét kell kissé átalakítanom, azonban import után néhány részen lukas lesz a felülete, belátunk a belsejébe. A felületek határoló vonalai megvannak, de a kitöltésük hiányzik. A kérdés, hogy mivel lehetne ezeket a lukakat egy mozdulattal befoltozni, ha nem szeretném egyesével a hiányzó lapokat rárajzolni?
Előre is köszi! -
Milyen méretben hozza be a modellt? Mindenek előtt próbáld meg nagyobb méretben (más mértékegységben az "Options" alatt) importálni. Hiányzó felületek gyakran azért hiányoznak, mert a SketchUpnak gondjai vannak olyan felületek létrehozásával, amelyek élei 1 mm vagy annál kisebbek.
Ha amúgy nincs egyéb baja a modellnek (vagy egyes részeinek), ezzel a pluginnal lehet esetleg próbálkozni (SU
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=33471
vagy ezzel:
http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?t=40638 -
Bocs, hogy csak most válaszolok (akkor a nagy sietségben éppen csak ránézni volt időm), de így utólag is köszönöm szépen az infót.
A modell is cm-ben volt és az SU-ban is cm van alapból beállítva. Lehetséges, hogy a méretekkel volt problémája? Találtam ugyan nagyon apró lukakat, de egész nagy, 10-20cm-es áttört felület is előfordult. Import előtt a 3ds modellben ki lett szedve mindenféle geometriai kényszerezés, ráadásul mindent egyetlen fóliára tettem és hide-olva sem volt semmi... Ezért nem igazán értettem, hogy mitől "lukadt ki", ami előtte tömör volt, de - hála neked - rögtön az első plugin-nal sikerült megoldani a problémát! Most már csak érteni szeretném
Köszi még egyszer!
P. -
Hát nekem innen távolról, ugye fogalmam sem lehet, mitől lukadt ki. Mindenesetre én is tapasztaltam már hasonló dolgokat. Végső soron a konvertálás a modell teljes átírását jelenti, így bizony előfordulhatnak hibák.
Próbáltad már a MeshLab-et? Hátha pl. colladába átkonvertálva nem jönnek ezek a hibák...
http://meshlab.sourceforge.net/ -
Bocs, hogy csak most válaszolok; mivel a pluginnal sikerült, ezért nem is próbálkoztam tovább. Nem ismerem a MeshLab-et, de elég jónak tűnik. Jól látom, hogy ez egy külön progi?
-
Igen, teljesen.
-
Letöltöttem. Ma ugyan nem, de a közeljövőben biztosan kipróbálom és beszámolok majd róla. Köszi!
Advertisement