Íves konyhafront nyújtása
-
Hali!
Rajzolok egy konyhát és a frontjai ívesek. Na most hogy ne kelljen minden egyes méretet újra rajzolni célszerű lenne nyújtani őket.
A fredo 3.6 nyújtó plugin-ával próbálkoztam, de a vízszintes nyújtás nem sikerül, mert vhogy a különböző sugarú ívek nem működnek együtt.
Függőlegesen nincs gond mert ugye ott az ív nem zavar be sőt ezzel együtt ha szögletes, nem íves a front akkor sincs gond.Csatoltam *.skp fájlt ami tartalmazza a frontokat amiken próbáltam megoldani a problémát.
Az egyik front 5 alkatrészből áll ahogy az a valóságban egy tömörfa ajtónál.
A másik pedig úgy készült hogy egy egyszerű ajtólapba belehúztam Push/pull paranccsal a profil mintát.Mindkét megoldás máshogyan reagált a nyújtásokra,de egyik sem jó.
Kérdésem annyi volna hogy:
-én rontottam el vmit rajzolás közbe
-ezzel nem tud megbirkózni Fredo pluginja
-létezik e olyan nyújtó plugin amivel ez a gond kiküszöbölhető lenne
-esetleg máshogy megrajzolni hogy lehessen nyújtaniNézegettem a WH-ban hogy vki csinált-e már ilyen íves frontot, de nem találtam. Megnéztem hátha a dinamikus komponenssel rendelkező modellek között találok ilyet, de ott sem. Esetleg az SU PRO dynamic componens-ével megoldható lenne?
Első sorban Csaba segítségére számítok(mint leghozzáértőbb fórumtag ), de bárki ötlete jól jöhet..
Köszönöm
Üdv. -
Ebben a videóban a stretch gomb mellett van még egy hasonló gomb ami nekem nincs.
http://www.youtube.com/watch?v=bPbb8PPGtVg
Bár ha jól vettem észre nem használta, de remélem nem az kellene nekem.
-
Azt hiszem, ehhez nekem egy kissé több idő kell most. Igazából csak az egyiket tudtam normálisan nyújtani,de itt is nyilvánvalóan nem ezt szeretnéd (ld. a csatolt fájlt).
Azt hiszem, ez a módja annak, ahogy ez a plugin nyújtani tud. Ha megnézed a videót, akkor úgy 2:30 táján elkezd egy gömböt nyújtani. Az épp így nyúlik, vagyis nem arányosan minden része.
Hogy ezt dinamikus komponensekkel meg lehetne-e csinálni, fogalmam sincs. Az én gépemen ki is van kapcsolva, annyira nem használom (utoljára talán akkor használtam, amikor még tesztelés alatt volt a 7.0). Tök hülye vagyok hozzá, és ezzel én le is tudtam a dolgot. Mindenesetre ha meg is lehetne csinálni, valószínűleg csak nehezen.
Az a gomb nekem sincs meg - lehet, hogy csak valami szerkesztői változat...
-
@gaieus said:
Azt hiszem, ehhez nekem egy kissé több idő kell most. Igazából csak az egyiket tudtam normálisan nyújtani,de itt is nyilvánvalóan nem ezt szeretnéd (ld. a csatolt fájlt).
Rendben ez később is ráér ha akkor tudsz vele foglalkozni most már megrajzoltam szögletesre azzal nincs gond.
A nyújtás nekem is így sikerült.Ezt is úgy nyújtja ahogy a videóban a gömböt, hogy a gömb közepétől elkezd szépen rajzolni egy egyenest pedig vmi léghajó formát kellene csinálnia.Köszi
Üdv.
-
Valószínűleg épp ez a baj. Ahhoz, hogy íves maradjon, gondolom, mindenféle bonyolult számításokat kellene tudjon végezni (pl. az ív magassága, ha ezután kilógna az ajtóból, akkor a tövét le kellene süllyesztenie stb), de hát azt nem tud.
-
Hát az biztos hogy bonyolultabb, de valójában csak arról lenne szó hogy van 3 fix pont amit egy ívvel kell neki összekötni. Majd egyszer lesz ilyen plugin is, reméljük.
Advertisement