Íves konyhafront nyújtása
-
Hali!
Rajzolok egy konyhát és a frontjai ívesek. Na most hogy ne kelljen minden egyes méretet újra rajzolni célszerű lenne nyújtani őket.
A fredo 3.6 nyújtó plugin-ával próbálkoztam, de a vízszintes nyújtás nem sikerül, mert vhogy a különböző sugarú ívek nem működnek együtt.
Függőlegesen nincs gond mert ugye ott az ív nem zavar be sőt ezzel együtt ha szögletes, nem íves a front akkor sincs gond.Csatoltam *.skp fájlt ami tartalmazza a frontokat amiken próbáltam megoldani a problémát.
Az egyik front 5 alkatrészből áll ahogy az a valóságban egy tömörfa ajtónál.
A másik pedig úgy készült hogy egy egyszerű ajtólapba belehúztam Push/pull paranccsal a profil mintát.Mindkét megoldás máshogyan reagált a nyújtásokra,de egyik sem jó.
Kérdésem annyi volna hogy:
-én rontottam el vmit rajzolás közbe
-ezzel nem tud megbirkózni Fredo pluginja
-létezik e olyan nyújtó plugin amivel ez a gond kiküszöbölhető lenne
-esetleg máshogy megrajzolni hogy lehessen nyújtaniNézegettem a WH-ban hogy vki csinált-e már ilyen íves frontot, de nem találtam. Megnéztem hátha a dinamikus komponenssel rendelkező modellek között találok ilyet, de ott sem. Esetleg az SU PRO dynamic componens-ével megoldható lenne?
Első sorban Csaba segítségére számítok(mint leghozzáértőbb fórumtag
), de bárki ötlete jól jöhet..Köszönöm
Üdv. -
Ebben a videóban a stretch gomb mellett van még egy hasonló gomb ami nekem nincs.
Bár ha jól vettem észre nem használta, de remélem nem az kellene nekem.

-
Azt hiszem, ehhez nekem egy kissé több idő kell most. Igazából csak az egyiket tudtam normálisan nyújtani,de itt is nyilvánvalóan nem ezt szeretnéd (ld. a csatolt fájlt).
Azt hiszem, ez a módja annak, ahogy ez a plugin nyújtani tud. Ha megnézed a videót, akkor úgy 2:30 táján elkezd egy gömböt nyújtani. Az épp így nyúlik, vagyis nem arányosan minden része.
Hogy ezt dinamikus komponensekkel meg lehetne-e csinálni, fogalmam sincs. Az én gépemen ki is van kapcsolva, annyira nem használom (utoljára talán akkor használtam, amikor még tesztelés alatt volt a 7.0). Tök hülye vagyok hozzá, és ezzel én le is tudtam a dolgot. Mindenesetre ha meg is lehetne csinálni, valószínűleg csak nehezen.
Az a gomb nekem sincs meg - lehet, hogy csak valami szerkesztői változat...
-
@gaieus said:
Azt hiszem, ehhez nekem egy kissé több idő kell most. Igazából csak az egyiket tudtam normálisan nyújtani,de itt is nyilvánvalóan nem ezt szeretnéd (ld. a csatolt fájlt).
Rendben ez később is ráér ha akkor tudsz vele foglalkozni most már megrajzoltam szögletesre azzal nincs gond.
A nyújtás nekem is így sikerült.Ezt is úgy nyújtja ahogy a videóban a gömböt, hogy a gömb közepétől elkezd szépen rajzolni egy egyenest pedig vmi léghajó formát kellene csinálnia.Köszi
Üdv.
-
Valószínűleg épp ez a baj. Ahhoz, hogy íves maradjon, gondolom, mindenféle bonyolult számításokat kellene tudjon végezni (pl. az ív magassága, ha ezután kilógna az ajtóból, akkor a tövét le kellene süllyesztenie stb), de hát azt nem tud.
-
Hát az biztos hogy bonyolultabb, de valójában csak arról lenne szó hogy van 3 fix pont amit egy ívvel kell neki összekötni. Majd egyszer lesz ilyen plugin is, reméljük.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register LoginAdvertisement