sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Íves konyhafront nyújtása

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    6 Posts 2 Posters 8.8k Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      mdk01
      last edited by

Hali!

Rajzolok egy konyhát és a frontjai ívesek. Na most hogy ne kelljen minden egyes méretet újra rajzolni célszerű lenne nyújtani őket.
      A fredo 3.6 nyújtó plugin-ával próbálkoztam, de a vízszintes nyújtás nem sikerül, mert vhogy a különböző sugarú ívek nem működnek együtt.
      Függőlegesen nincs gond mert ugye ott az ív nem zavar be sőt ezzel együtt ha szögletes, nem íves a front akkor sincs gond.

Csatoltam *.skp fájlt ami tartalmazza a frontokat amiken próbáltam megoldani a problémát.
      Az egyik front 5 alkatrészből áll ahogy az a valóságban egy tömörfa ajtónál.
      A másik pedig úgy készült hogy egy egyszerű ajtólapba belehúztam Push/pull paranccsal a profil mintát.

Mindkét megoldás máshogyan reagált a nyújtásokra,de egyik sem jó.

Kérdésem annyi volna hogy:
      -én rontottam el vmit rajzolás közbe
      -ezzel nem tud megbirkózni Fredo pluginja
      -létezik e olyan nyújtó plugin amivel ez a gond kiküszöbölhető lenne
      -esetleg máshogy megrajzolni hogy lehessen nyújtani

Nézegettem a WH-ban hogy vki csinált-e már ilyen íves frontot, de nem találtam. Megnéztem hátha a dinamikus komponenssel rendelkező modellek között találok ilyet, de ott sem. Esetleg az SU PRO dynamic componens-ével megoldható lenne?

Első sorban Csaba segítségére számítok(mint leghozzáértőbb fórumtag 😄 ), de bárki ötlete jól jöhet..

ajtofront.skp

Köszönöm
      Üdv.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M Offline
        mdk01
        last edited by

Ebben a videóban a stretch gomb mellett van még egy hasonló gomb ami nekem nincs.

Bár ha jól vettem észre nem használta, de remélem nem az kellene nekem. 😄

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Azt hiszem, ehhez nekem egy kissé több idő kell most. Igazából csak az egyiket tudtam normálisan nyújtani,de itt is nyilvánvalóan nem ezt szeretnéd (ld. a csatolt fájlt).

Azt hiszem, ez a módja annak, ahogy ez a plugin nyújtani tud. Ha megnézed a videót, akkor úgy 2:30 táján elkezd egy gömböt nyújtani. Az épp így nyúlik, vagyis nem arányosan minden része.

Hogy ezt dinamikus komponensekkel meg lehetne-e csinálni, fogalmam sincs. Az én gépemen ki is van kapcsolva, annyira nem használom (utoljára talán akkor használtam, amikor még tesztelés alatt volt a 7.0). Tök hülye vagyok hozzá, és ezzel én le is tudtam a dolgot. Mindenesetre ha meg is lehetne csinálni, valószínűleg csak nehezen.

Az a gomb nekem sincs meg - lehet, hogy csak valami szerkesztői változat...

ajtofront.skp

Gai...

• M Offline
            mdk01
            last edited by

@gaieus said:

Azt hiszem, ehhez nekem egy kissé több idő kell most. Igazából csak az egyiket tudtam normálisan nyújtani,de itt is nyilvánvalóan nem ezt szeretnéd (ld. a csatolt fájlt).

Rendben ez később is ráér ha akkor tudsz vele foglalkozni most már megrajzoltam szögletesre azzal nincs gond.
            A nyújtás nekem is így sikerült.Ezt is úgy nyújtja ahogy a videóban a gömböt, hogy a gömb közepétől elkezd szépen rajzolni egy egyenest pedig vmi léghajó formát kellene csinálnia.

Köszi

Üdv.

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

Valószínűleg épp ez a baj. Ahhoz, hogy íves maradjon, gondolom, mindenféle bonyolult számításokat kellene tudjon végezni (pl. az ív magassága, ha ezután kilógna az ajtóból, akkor a tövét le kellene süllyesztenie stb), de hát azt nem tud.

Gai...

• M Offline
                mdk01
                last edited by

Hát az biztos hogy bonyolultabb, de valójában csak arról lenne szó hogy van 3 fix pont amit egy ívvel kell neki összekötni. Majd egyszer lesz ilyen plugin is, reméljük. 😒

• 1 / 1
                • First post
                  Last post
                Buy SketchPlus
                Buy SUbD
                Buy WrapR
                Buy eBook
                Buy Modelur
                Buy Vertex Tools
                Buy SketchCuisine
                Buy FormFonts