sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Programok magyarul

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    24 Posts 8 Posters 13.1k Views 8 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • DugovicTitusD Offline
      DugovicTitus
      last edited by

Öööö.... Történt előre lépés a magyarintásban?
      Nagy segítség lenne a külföldiesiesül nem tudók részére...
      😛

Az ember a földön, lehet király, vagy szolga, mégis mindkettő visszatér a porba!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Sajna nem. És valójában úgy működnek a SU nyelvi változatai, hogy bele vannak kódolva a programba, tehát nem olyan egyszerű egy fordítás (anélkül legalábbis, hogy fel ne törné az ember).

Vannak programok, amelyeknek külön nyelvi fájljai vannak. Ott ez nem probléma elvileg.

A másik az, hogy még a Google is folyton csúszásban van a nyelvi változatokkal. Van olyan nyelv, amelyre még ki sem jött a 8-as verzió. Nem hiszem, hogy túl sokan várnának egy fordításra - inkább letöltenék a legújabb angolt.

Gai...

• L Offline
          local
          last edited by

Egy magyar nyelvű renderelő jól jönne.

Mellesleg én örülök hogy a SU-t angol nyelven sajátítottam el (már amennyire elsajátítottam), így jobban utánanéztem néhány szakkifejezésnek.

Ellenben volt már olyan program - persze nem érdekelt annyira mint a SU - amit már több éve angolul használtam, majd amikor kijött a magyarítás, csak lestem hogy 'jé ez ezt is tudja?'...
          Tehát korlátozva vagyunk, ki-ki angol tudásának és a dolgokra való rálátásának megfelelően.

Még egy érv a magyarítás mellett. Gondoljatok bele mennyit tervezhettünk volna azalatt az idő alatt amit a fordítással, fórumozással töltöttünk, töltünk. Bár itt szívesen fórumozok, de az alap dolgok miatt nem kellene a drága időnket pazarolni.

Lehet hogy mi saját magunk nem is itt tartanánk ahol tartunk, ha ezt az időt megtakarítottuk volna. De most ne csak ezt a programot vegyük figyelembe, hanem mindet amelyikkel volt már dolgunk. Az sokszor több hónap.

Összegezve: ha a SU lesz magyarul akkor én először biztos váltogatom majd a nyelvbeállítást, aztán maradok az angol verziónál.

De, egy magyar nyelvű renderelő jól jönne. 😄

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Asszem a Twilightot, meg a Theát is le lehet fordítani. A Lumiont is. A bökkenő csak az, hogy a legtöbb kifejezésre nincs egységesen elfogadott, magyar kifejezés (pláne rövidítés). Aztán az sem megoldás, hogy a mi tekervényesen hosszú szavainkkal lefordítunk tömör angol szavakat, mert hogy itt van a kezelőfelület, ahol el kell férnie. Valójában egy új nyelvújítás kellene.

Gai...

• L Offline
              local
              last edited by

Ha te akarod lefordítani akkor az a javaslatom hogy oszd meg itt azt a szót amelyiknek nincs magyar megfelelője és valakinek hátha lenne rá tippje.

Egyszer úgyis elkészíti valaki. A kérdés inkább csak az hogy mikor.

• DugovicTitusD Offline
                DugovicTitus
                last edited by

Halló Csaba!

Értehtő, hogy a SU, vagy más segédprogramjainak lefordítása egyéb akadályokba ütközik.
                Ellenben szívesen olvasgatnám a CatchUp Edition egyes számait. Mi a véleményed ezek fordításáról? Esetleg visszamenőlegesen? 🤓

Üdv,
                Titus

Az ember a földön, lehet király, vagy szolga, mégis mindkettő visszatér a porba!

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

@dugovictitus said:

szívesen olvasgatnám a CatchUp Edition egyes számait. Mi a véleményed ezek fordításáról? Esetleg visszamenőlegesen?

Hm... Jelenleg igazából arra nincs időm, hogy a magélhetésért dolgozzam. Valójában még el sem olvastam pl. a legutóbbi számot. 😒

Gai...

• DugovicTitusD Offline
                    DugovicTitus
                    last edited by

@gaieus said:

@dugovictitus said:

szívesen olvasgatnám a CatchUp Edition egyes számait. Mi a véleményed ezek fordításáról? Esetleg visszamenőlegesen?

Hm... Jelenleg igazából arra nincs időm, hogy a magélhetésért dolgozzam. Valójában még el sem olvastam pl. a legutóbbi számot. 😒

... rendben, akkor várok még. 💚

• T Offline
                      trikaa2000
                      last edited by

most olvasom hogy februartol létezik magyar 8-as pro verzio, meg lehet vásárolni. használta valaki,

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

Ezt a magyarországi viszonteladótól én is hallottam. Soha nem láttam, nem teszteltem. Annyit tudok azért, hogy a SketchUp (eddig Google) mindig maga fejlesztette a nyelvi változatokat. Erről a magyar verzióról nem tudnak.

Gai...

• 1
                        • 2
                        • 2 / 2
                        • First post
                          Last post
                        Buy SketchPlus
                        Buy SUbD
                        Buy WrapR
                        Buy eBook
                        Buy Modelur