Nézet
-
Üdv. mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem. Kellene csinálnom kárpitos bútort több mintázattal. Meg lehet csinálni sketchuppal azt, hogy ugyanabba a nézetbe tudjam mindegyik bútort renderelni, hogy mindegyik képen pontosan ott legyen ugyanabban a nézetben? Mivel ha újra színezem a bútort akkor kell nagyítani, meg forgatni, de nem tudom visszaállítani ugyanabba a nézetbe. Remélem értitek mire gondolok. Kerestem a többi topicban megoldást, de nem találtam. Előre is kösz a segítséget. -
"Scene"-eket (~jelenet?) használj hozzá.
Készítsd el egy textúrával, tedd eg rétegre (Layer) majd egy másik textúrával egy másik rétegre és a "Scene"-en belül határozd meg, hogy melyik réteg látszik és melyik nem.
Nem kárpitosbútor, de valami hasonló van ebben a modellben:
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=3168ed68fce69cf154cbada1da0df134 -
Ilyesmire gondoltam. Köszönöm!
-
Sziasztok!
Hogyan lehet ezt a narancssárga izét lejjebb vinni, úgy hogy a tetőt ne vágja el csak a falakat.
Illetve hogyan lehet egy szobáról a legjobb nézetű képet csinálni? Ez a konyha elég nagy (8m*3,53m) és talán boldogulok vele, de egy garzonlakást jól ábrázolni már kihívás lesz úgy érzem.
Még egy kérdés. Van-e a háromféle nézetnek ikonja amit ki lehetne rakni az eszköztárba?
-
A "section cut" mindent vág abban az (úgynevezett) "szerkesztési környezetben", amelyben alkalmazod. Ha ez a teljes modell, akkor a teljes modellt vágja. Te már otthon vagy abban, hogy mi az, hogy "group", meg "komponens". Nos, ha ezeken belül alkalmazod, akkor csak azokat vágja.
Egy ilyen környezet egy aktív metszetet támogat. De persze lehet neked párhuzamosan akárhány komponensed pl...
-
Értem. Tehát mindent vág.
Sebaj, majd kipróbálom úgy hogy a négy falat külön-külön rétegre rakom. (Bár "U" alakú konyhánál ez nem a legjobb ötlet.)Egyébként tegnap felfedeztem a Scene és a Layers nyújtotta lehetőségeket plusz a SectionCutFace plugint a fórumnak hála. Hát.. srácok, le vagyok nyűgözve. Imádom ezt a programot
Na neki is lódulok a tervezésnek, mert keddre el kell készülnie ennek a projektnek. Már komolyabb dinamikus komponensekre nem lesz idő, de majd téglatestek fogják helyettesíteni a korpuszokat. És még a renderelésbe bele sem szagoltam
-
Tök jó hogy ilyen bohókás rajzokat lehet készíteni, vagy még röhejesebbet is akár.
na most már megyek, nem lopom itt a napot...
-
@local said:
Értem. Tehát mindent vág.
Sebaj, majd kipróbálom úgy hogy a négy falat külön-külön rétegre rakom...Nem rétegre, hanem külön csoportba (group) és mikor azt a csoportot szerkeszted, add a metszetet "odabent".
Advertisement