sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Nézet

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    8 Posts 3 Posters 9.7k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B Offline
      bcsabi79
      last edited by

Üdv. mindenkinek!
      A következő lenne a kérdésem. Kellene csinálnom kárpitos bútort több mintázattal. Meg lehet csinálni sketchuppal azt, hogy ugyanabba a nézetbe tudjam mindegyik bútort renderelni, hogy mindegyik képen pontosan ott legyen ugyanabban a nézetben? Mivel ha újra színezem a bútort akkor kell nagyítani, meg forgatni, de nem tudom visszaállítani ugyanabba a nézetbe. Remélem értitek mire gondolok. Kerestem a többi topicban megoldást, de nem találtam. Előre is kösz a segítséget.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

"Scene"-eket (~jelenet?) használj hozzá.

Készítsd el egy textúrával, tedd eg rétegre (Layer) majd egy másik textúrával egy másik rétegre és a "Scene"-en belül határozd meg, hogy melyik réteg látszik és melyik nem.

Nem kárpitosbútor, de valami hasonló van ebben a modellben:
        http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=3168ed68fce69cf154cbada1da0df134

Gai...

• B Offline
          bcsabi79
          last edited by

Ilyesmire gondoltam. Köszönöm!

• L Offline
            local
            last edited by

Sziasztok!

Hogyan lehet ezt a narancssárga izét lejjebb vinni, úgy hogy a tetőt ne vágja el csak a falakat.
            Illetve hogyan lehet egy szobáról a legjobb nézetű képet csinálni? Ez a konyha elég nagy (8m*3,53m) és talán boldogulok vele, de egy garzonlakást jól ábrázolni már kihívás lesz úgy érzem. 😕
            Még egy kérdés. Van-e a háromféle nézetnek ikonja amit ki lehetne rakni az eszköztárba?

Nyerges.jpg

Nyerges2.jpg

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

A "section cut" mindent vág abban az (úgynevezett) "szerkesztési környezetben", amelyben alkalmazod. Ha ez a teljes modell, akkor a teljes modellt vágja. Te már otthon vagy abban, hogy mi az, hogy "group", meg "komponens". Nos, ha ezeken belül alkalmazod, akkor csak azokat vágja.

Egy ilyen környezet egy aktív metszetet támogat. De persze lehet neked párhuzamosan akárhány komponensed pl...

Gai...

• L Offline
                local
                last edited by

Értem. Tehát mindent vág.
                Sebaj, majd kipróbálom úgy hogy a négy falat külön-külön rétegre rakom. (Bár "U" alakú konyhánál ez nem a legjobb ötlet.)

Egyébként tegnap felfedeztem a Scene és a Layers nyújtotta lehetőségeket plusz a SectionCutFace plugint a fórumnak hála. Hát.. srácok, le vagyok nyűgözve. Imádom ezt a programot 😳

Na neki is lódulok a tervezésnek, mert keddre el kell készülnie ennek a projektnek. Már komolyabb dinamikus komponensekre nem lesz idő, de majd téglatestek fogják helyettesíteni a korpuszokat. És még a renderelésbe bele sem szagoltam 😞

• L Offline
                  local
                  last edited by

Tök jó hogy ilyen bohókás rajzokat lehet készíteni, vagy még röhejesebbet is akár. 😆

kép.jpg

na most már megyek, nem lopom itt a napot...

• GaieusG Offline
                    Gaieus
                    last edited by

@local said:

Értem. Tehát mindent vág.
                    Sebaj, majd kipróbálom úgy hogy a négy falat külön-külön rétegre rakom...

Nem rétegre, hanem külön csoportba (group) és mikor azt a csoportot szerkeszted, add a metszetet "odabent".

Gai...

• 1 / 1
                    • First post
                      Last post
                    Buy SketchPlus
                    Buy SUbD
                    Buy WrapR
                    Buy eBook
                    Buy Modelur
                    Buy Vertex Tools
                    Buy SketchCuisine