sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🫛 Lightbeans Update | Metallic and Roughness auto-applied in SketchUp 2025+ Download

Él simítás

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    11 Posts 3 Posters 10.7k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B Offline
      bcsabi79
      last edited by

Üdv mindenkinek!
      Olyan kérdésem lenne, hogy csinálok mondjuk egy franciaágyat, aminek ugye a szélei és a sarka le van kerekítve, hogy tudom egybefüggően textúrázni? Mintás textúráról van szó, és a mintáknak egybefüggőnek kellene lennie. Remélem értitek mire gondolok. Ingyenes verziót használok, és nem rég kezdtem. Válaszokat előre is köszi.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Szia Csabi
        (és üdv a fórumon)!

A farészekről vagy a kárpitozott részekről lenne szó?

Nos, teljesen egybefüggőre sosem lehet megcsinálni. De ha pl. belegondolsz, akkor egy kárpitos sem tudja a sarkokon úgy hajtogatni a textilt, hogy az mindhárom irányban folytonos mintát adjon. Lehet úgy igazgatni, hogy kettőn folytonos legyen, de a harmadikon legföljebb ügyes illesztéssel lehet "elrejteni" a hibát.

Lenne valami konkrét példád?

Gai...

• B Offline
          bcsabi79
          last edited by

Itt egy példa. Ezen egy téglatest van, és 3 éle és 1 sarka le van kerekítve. A kerekítéseknél kellene összefüggő mintázat. Meg kíváncsi vagyok még arra is, hogy mondjuk van egy ágy és le van takarva pléddel, a plédet hogyan a legegyszerűbb megcsinálni? A sarkoknál a gyűrődésekre gondolok. Előre is köszi a segítséget.

teglatest.skp

• M Offline
            mdk01
            last edited by

Szia!

Úgy érzem a problémád megegyezik az én egyik rég volt fatextúrás problémámmal, konkrétan ezzel:
            http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=50&t=23144

"Meg kíváncsi vagyok még arra is, hogy mondjuk van egy ágy és le van takarva pléddel, a plédet hogyan a legegyszerűbb megcsinálni?"
            Sztem simán vonalakból illetve, hogy felületed is legyen háromszögekből kell összerakni kb így:
            http://www.youtube.com/watch?v=Z5PiagATcxw&feature=related

Viszont majd Csaba megmondja a tutit.

Üdv.

• B Offline
              bcsabi79
              last edited by

Szia!

Köszi szépen nagyon sokat segítettél a textúrás problémámmal, a plédeset majd kipróbálom, bár bevallom nem tudom, hogy álljak neki.

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

Az ágytakaróra (illetve itt asztalterítőre) van egy jó kis tutoriál itt:
                http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=18&t=9342
                csak hát az a baj, hogy az imageshack-ről eltűntek a képek.
                😒

Valójában a Subdive and Smooth pluginnal készültek, valahogy így (egy kicsit talán túlzásba vittem a dolgot alant, és hát az alját sem töröltem ki...)

AgyTerito.png

Gai...

• B Offline
                  bcsabi79
                  last edited by

Köszi a segítségeket. Nagyon rendesek vagytok. Nézegetem a tutorialokat és csak csodálkozok mi mindenre jó a program. A takarós terítős dologról néztem tutorialokat, de nem igazán sikerül megcsinálnom, sajna olyat nem találtam ami konkrétan erről szól. Vegyünk egy asztalt, és egy terítőt, gondolom a terítőt külön kell megcsinálni, majd ha kész akkor ráhelyezni az asztalra, vagy már az asztalon kell elkészíteni, és hozzá igazítani? Bocs ha hülyeségeket kérdezek de kezdő vagyok, megpróbálok innen-onnan összeszedni infót, de nem találtam semmit.

• B Offline
                    bcsabi79
                    last edited by

A problémám megoldódott, találtam egy jó tutorialt. viewtopic.php?f=18&t=10644&p=58040&hilit=cloth#p58040

• B Offline
                      bcsabi79
                      last edited by

Bocsi rosszul linkeltem.
                      http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=18&t=10644&p=58040&hilit=cloth#p58040

• GaieusG Offline
                        Gaieus
                        last edited by

Én mindenesetre az asztallap teteje (és attól függ, milyen az alakja, illetve hogyan esik a terítő, az asztallap oldalsó éle) helyett alkalmaznám a terítőt, mivel ha épp ugyanabba a síkba esnek, az asztallap úgysem látszana, de mivel a terítőnek nyilván nem akarsz vastagságot adni, itt gondok lehetnének (ugyanazon a helyen két anyag...)

Gai...

• B Offline
                          bcsabi79
                          last edited by

Értem. Köszönöm a segítséget.

• 1 / 1
                          • First post
                            Last post
                          Buy SketchPlus
                          Buy SUbD