Twilight Render
-
HĂĄt fene tudja. Lehet, hogy tĂșl sok (vagy tĂșl kevĂ©s) a megvilĂĄgĂtĂĄs,nĂ©hol egy jobb sĂșrlĂłfĂ©ny jobban ki tudnĂĄ emelni a rĂ©szleteket, mint a nagyon "telifĂ©ny" - olyan ez, mint amikor szembe vakuzik az ember Ă©s elmossa a rĂ©szleteket.
De hĂĄt Ă©ppensĂ©ggel Ă©n sem vagyok valami mƱvĂ©szi szinten renderelĆ hozzĂĄĂ©rtĆ, Ășgyhogy istenigazĂĄbĂłl tanĂĄcstalan vagyok, mit is mondhatnĂ©k.
-
Azért köszönöm, majd próbålkozom és gyakorlok.
-
Ădv. Mindenkinek!
A következĆ lenne a kĂ©rdĂ©sem. Több renderelĆ progit, plugint kiprĂłbĂĄltam, de a twilight jött be a legjobban. A kĂ©rdĂ©sem az hogy miĂ©rt csak 800*600-as kĂ©pet tudok renderelni? A szĂĄmĂtĂłgĂ©p konfigom: Intel Q6600 2400 Mhz proci, 4 Gb ram, Nvidia 9800 Gt 1024 Mb videĂłkĂĄrtya. SegĂtsĂ©geket elĆre is köszönöm.
-
Bocsi most olvastam vissza, valĂłszĂnƱ, hogy a prĂłba verziĂł miatt nem megy.
-
@bcsabi79 said:
Bocsi most olvastam vissza, valĂłszĂnƱ, hogy a prĂłba verziĂł miatt nem megy.
Ha csak prĂłbaverziĂłd van, akkor igen. Meg kell mondjam, hogy ha azon gondolkodsz, megvedd-e, szerintem Ă©rdemes (illetve Ășgy fogalmaznĂ©k, hogy a hasonlĂł, beĂ©pĂŒlĆ renderelĆ programok közĂŒl ezt Ă©rdemes a leginkĂĄbb megvenni - rĂĄadĂĄsul tĂĄn ez a legolcsĂłbb is, ha jĂłl emlĂ©kszem)
AmĂșgy leginkĂĄbb memĂłria kĂ©rdĂ©se, mekkorĂĄt tud renderelni (Ă©s mivel a SketchUp csak 32 bites program, ez eleve meghatĂĄrozza, mekkora memĂłriĂĄt hasznĂĄlhat a Twilight is, mivel ezen belĂŒl fut mĂ©g 64 bites op.rendszeren is).
Ăn Ășgy kb. 6000 pixel szĂ©les kĂ©peket tudtam vele renderelni - afölött, mikor az antialiasingra (Ă©lsimĂtĂĄs) kerĂŒl a sor, ĂĄltalĂĄban megakad.
Ha exportålom Kerkytheåba, akkor valamivel többet tud.
A thea Renderben (a jövĆben) lesz olyan lehetĆsĂ©g, hogy nagyobb kĂ©peket darabokban rendereljen (de annak amĂșgy is van 64 bites verziĂłja).
-
Igen valĂłszĂnƱ, hogy a prĂłba verziĂł lesz a problĂ©mĂĄm. 32 bites op. rendszer Ă©s 4 Gb memĂłria mellett szerintem többet kell tudnia 800600-nĂĄl, bĂĄr nekem elĂ©g lenne kb. 20001500 is. Nekem is ez jött be a legjobban, egyszerƱ a hasznĂĄlata, Ă©s a minĆsĂ©ge is nagyon jĂł. Nagyon gondolkodom a megvĂ©telĂ©n.
AmĂșgy köszi a vĂĄlaszod. -
HĂĄt igen, mivel Ă©n magam sem vagyok valami nagy renderelĆ guru, nekem is ez jött be leginkĂĄbb.
Most prĂłbĂĄlgatom a Thea Render-t is, Ă©s amit roppant mĂłd szeretek az az, hogy a Twilight-bĂłl exportĂĄlt XML fĂĄjlt (ez eredetileg a KerkytheĂĄ-ba valĂł exportĂĄlĂĄshoz van) szĂ©pen megnyitja Ă©s az összes textĂșra-beĂĄllĂtĂĄs megmarad.
Ăs mivel a TheĂĄ-nak van 64 bites vĂĄltozata, elmĂ©letileg csak a csillagos Ă©g a hatĂĄr. Nekem mĂĄr kellett exportĂĄlnom plakĂĄtnyi mĂ©retbe, Ășgyhogy nem hĂĄtrĂĄny, ha tudok több ezer pixelt is.
Ha esetleg megveszed a Twilight-ot, ugyanazzal az email cĂmmel regisztrĂĄltasd, amellyel aztĂĄn a fĂłrumukon is regisztrĂĄlsz (ha regisztrĂĄlsz), mert akkor hozzĂĄfĂ©rsz ott amĂșgy zĂĄrt alfĂłrumokhoz is.
-
JĂł ez a Thea? Nekem a free verziĂłt sem sikerĂŒlt elindĂtanom.... TelepĂtĂ©s utĂĄn ĂĄllandĂłan az .exe-t kereste, de mĂ©g Ă©n sem talĂĄltam...Ășgyhogy letöröltem. Pedig kellene egy jĂł, nem tĂșl drĂĄga renderelĆ progi...
-
A KerkytheĂĄ-ra gondolsz?
Valójåban én azt az automatikusan induló funkciót sosem hasznåltam. EgyszerƱen az exportålås utån megnyitom az xml file-t magåban a programban.
A Thea jĂł, igen. BĂĄrmiben felveszi a versenyt az Ășn. "piacvezetĆ" programokkal (csak hĂĄt olcsĂłbb...)
-
Csaba honnan tudnåm azt megtanulni hogy hogyan kell elhelyezni a fényforråsokat, hogy azok minél inkåbb a modellem élethƱ érzését adjåk vissza?
Ezzel kĂŒzdök tĂĄn a legjobban, de sehol nem talĂĄlok rĂłla egy videĂłt, ahonnan legalĂĄbb az alapokat elleshetnĂ©m. TehĂĄt pl olyan alap kĂ©rdĂ©seim vannak, hogy hĂĄny fĂ©nyforrĂĄs Ă©s hova, meg hasonlĂł. PrĂłbĂĄlom rakosgatni,de vhogy nem az igazi. KĂŒltĂ©ri renderelĂ©snĂ©l mĂ©g nem is annyira kĂ©nyes dolog, de engem e beltĂ©r(szoba) Ă©rdekelne ahol azĂ©rt nehĂ©z(legalĂĄbbis nekem) egy Ă©lethƱ közeli kĂ©pet is csinĂĄlni.MĂĄr az is nagy segĂtsĂ©g lenne ha kĂŒldenĂ©l egy ĂĄltalad beĂĄllĂtott renderelĂ©s kĂ©sz fĂĄjlt.
Köszi
Ădv. -
Vannak Ășn. (beĂĄllĂtott) "stĂșdiĂłk".
Utånanézek.
-
Köszönöm.
-
Csaba ezt mĂĄr rĂ©gĂłta megakartam kĂ©rdezni, hogy mitĆl van, de eddig csak vhogy inkĂĄbb lemondtam az Ă©lmĂ©nyrĆl.
Itt egy kép és az a karikåzott történet érdekelne hogy az miért lehet?...vagy az mi?
Nem vårtam meg a renderelés végét csak kivågtam Paintbrush-sal a képet mert 44-49%-ig 10 perc alatt jutott
el.Köszi
-
Milyen render beĂĄllĂtĂĄssal dolgozol?
Mekkora a fĂĄjl (vagyis tudnĂĄd csatolni esetleg)?
-
Ha arra gondolsz hogy a templates-nĂ©l milyen anyagot raktam rĂĄ akkor prĂłbĂĄlkoztam elĆször "silver"-rel(sztem a kĂ©pen az van) aztĂĄn "alumĂnium"-mal ami kevĂ©sbĂ© volt ilyen. MegprĂłbĂĄltam a "paint aluminium"-ot az majdnem jĂł volt. Ami most tĂŒrhetĆen jĂł az "fast alumĂnium". Ez utĂłbbival 33perc alatt lerenderelte a többinĂ©l 50perc utĂĄn kilĆttem mert 40% körĂŒl nagyon belassult.
Adok majd fĂĄjlt bĂĄr mĂĄr mint Ărtam megvĂĄltoztattam.
Most nĂ©zem hogy mĂĄr 8,5mb-osra sikerĂŒlt feltornĂĄznom, amiĂłta elkezdtem beĂĄllĂtani.Köszi
-
Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlĂłk).
Mi van még ebben a konyhåban, hogy 8,5 Mb?
-
@gaieus said:
Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlĂłk).
Mi van még ebben a konyhåban, hogy 8,5 Mb?
Aham....
Presets-->express--->easy--->medium+Ezt utĂłlag vettem Ă©szre hogy Ăgy felejtettem, aztĂĄn nem foglalkoztam vele. Ez csak a render idĆt rövidĂtenĂ© esetleg nem?
8,5MB?
Megnéztem mår 9,9MB és råjöttem miért.
Nyitottam egy topikot(gondolom most örĂŒlsz:) )ahol is egy WH modellel vannak problĂ©mĂĄim Ă©s ez is sztem oda vezethetĆ vissza. A tök nyers konyha modellem letöltött mosogatĂł Ă©s fƱszertartĂł nĂ©lkĂŒl materials-okkal ellĂĄtva 480kb. Ez tök barĂĄtsĂĄgos mĂ©ret ez volt a 6. mentĂ©sem. A 7. mentĂ©s ahol bent van a mosogatĂł Ă©s a fƱszertartĂł(robbantĂĄs nĂ©llkĂŒl) mĂĄr 2,5MB. Ăs sztem mikor elkezdtem a fƱszertartĂł modellt felrobbantgatni hogy kiszĂnezzem ott szabadult el a pokol mert a 8. mentĂ©s mĂĄr 8MB, a 10. mentĂ©s meg 9,9Mb.
Ezt mĂ©g szerettem volna megkĂ©rdezni hogy mitĆl van az hogy ha egy WH modellt letöltök Ă©s felrobantok akor Ăgy megnĆ a rajzom mĂ©rete?Köszi
-
A måsik topikban vålaszoltam arra a kérdésre.
Ha valamit, amiben olyan komponensek vannak, amelyekbĆl több is van a modellben, felrobbantasz, akkor az összes geometriĂĄt kĂŒlön fogja szĂĄmolni. Ha komponensek vannak, akkor azokbĂłl csak egyet, a többinek csak a helyĂ©t, szĂnĂ©t, nagysĂĄgĂĄt...
-
Ărtem igazad van.
Majd még csatolok egy képet amit mostansåg csinålok még abba lesz egy ilyen mosogatóhoz hasonló zavar.
-
Ez volt a "flat aluminium" felĂŒlet közelrĆl tegnap.
AztĂĄn tĂĄvolrĂłl most.
HĂĄt tƱrhetĆ, de nem az igazi. Az lehet gond hogy alapbĂłl nem fehĂ©r a mosogatĂł szĂne hanem szĂŒrke?
Illetve amit mĂ©g szeretnĂ©k megkĂ©rdezni az dĂszpĂĄrkĂĄnynĂĄl az a fekete besötĂ©tedĂ©s. Ăn elĆször az Ă©lke besƱrƱsödĂ©sĂ©re gondoltam de akkor jobb oldalt fent miĂ©rt olyan ha az közelebb van?Ătviszem Kerky-be hĂĄtha.
Advertisement