sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Twilight Render

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    125 Posts 9 Posters 62.0k Views 9 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Vannak ún. (beállított) "stúdiók".

Utánanézek.

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M Offline
        mdk01
        last edited by

Köszönöm.

• M Offline
          mdk01
          last edited by

Csaba ezt már régóta megakartam kérdezni, hogy mitől van, de eddig csak vhogy inkább lemondtam az élményről.
          Itt egy kép és az a karikázott történet érdekelne hogy az miért lehet?...vagy az mi? 😒
          TW_R.jpg

Nem vártam meg a renderelés végét csak kivágtam Paintbrush-sal a képet mert 44-49%-ig 10 perc alatt jutott
          el.

Köszi

• GaieusG Offline
            Gaieus
            last edited by

Milyen render beállítással dolgozol?

Mekkora a fájl (vagyis tudnád csatolni esetleg)?

Gai...

• M Offline
              mdk01
              last edited by

Ha arra gondolsz hogy a templates-nél milyen anyagot raktam rá akkor próbálkoztam először "silver"-rel(sztem a képen az van) aztán "alumínium"-mal ami kevésbé volt ilyen. Megpróbáltam a "paint aluminium"-ot az majdnem jó volt. Ami most türhetően jó az "fast alumínium". Ez utóbbival 33perc alatt lerenderelte a többinél 50perc után kilőttem mert 40% körül nagyon belassult.
              Adok majd fájlt bár már mint írtam megváltoztattam.
              Most nézem hogy már 8,5mb-osra sikerült feltornáznom, amióta elkezdtem beállítani. 😒

Köszi

• GaieusG Offline
                Gaieus
                last edited by

Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlók).

Mi van még ebben a konyhában, hogy 8,5 Mb? 😲

Gai...

• M Offline
                  mdk01
                  last edited by

@gaieus said:

Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlók).

Mi van még ebben a konyhában, hogy 8,5 Mb? 😲

Aham....
                  Presets-->express--->easy--->medium+

Ezt utólag vettem észre hogy így felejtettem, aztán nem foglalkoztam vele. Ez csak a render időt rövidítené esetleg nem?

8,5MB?
                  Megnéztem már 9,9MB és rájöttem miért.
                  Nyitottam egy topikot(gondolom most örülsz:) )ahol is egy WH modellel vannak problémáim és ez is sztem oda vezethető vissza. A tök nyers konyha modellem letöltött mosogató és fűszertartó nélkül materials-okkal ellátva 480kb. Ez tök barátságos méret ez volt a 6. mentésem. A 7. mentés ahol bent van a mosogató és a fűszertartó(robbantás néllkül) már 2,5MB. És sztem mikor elkezdtem a fűszertartó modellt felrobbantgatni hogy kiszínezzem ott szabadult el a pokol mert a 8. mentés már 8MB, a 10. mentés meg 9,9Mb.
                  Ezt még szerettem volna megkérdezni hogy mitől van az hogy ha egy WH modellt letöltök és felrobantok akor így megnő a rajzom mérete?

Köszi

• GaieusG Offline
                    Gaieus
                    last edited by

A másik topikban válaszoltam arra a kérdésre.

Ha valamit, amiben olyan komponensek vannak, amelyekből több is van a modellben, felrobbantasz, akkor az összes geometriát külön fogja számolni. Ha komponensek vannak, akkor azokból csak egyet, a többinek csak a helyét, színét, nagyságát...

Gai...

• M Offline
                      mdk01
                      last edited by

Értem igazad van.

Majd még csatolok egy képet amit mostanság csinálok még abba lesz egy ilyen mosogatóhoz hasonló zavar.

• M Offline
                        mdk01
                        last edited by

Ez volt a "flat aluminium" felület közelről tegnap.

konyha_render _2.jpg

Aztán távolról most.

konyha_render _4.jpg

Hát tűrhető, de nem az igazi. Az lehet gond hogy alapból nem fehér a mosogató színe hanem szürke?
                        Illetve amit még szeretnék megkérdezni az díszpárkánynál az a fekete besötétedés. Én először az élke besűrűsödésére gondoltam de akkor jobb oldalt fent miért olyan ha az közelebb van?

Átviszem Kerky-be hátha.

• GaieusG Offline
                          Gaieus
                          last edited by

Soha, semmit ne fess tiszta fehérre. Legfeljebb halványszürkére, az RGB csatornán mindegyik színre ne több, mint kb. 240-es értéket adva (de lehet még kevesebb is). A tiszta fehér gondokat okoz (és olyan nincs is a természetben.

Nem tudom elképzelni, mi lehet az a fekete sáv. Mintha árnyék lenne, de hát ennyire fekete nem kéne legyen. Mennyi fényforrás van itt és honnan jön a fény? (A visszaverődésből látom, hogy valahol "mögöttünk" kell valami ablaknak lennie).

Gai...

• M Offline
                            mdk01
                            last edited by

Ez készült Kerkythea-ban úgy hogy semmit nem állítottam, mivel nem tudom mit kellene. 😄
                            A lényeg hogy itt nincsenek azok a hibák,viszont nem úgy volt hogy a beállítások megmaradnak Kerky-ben Csaba? , vagy mi az amit nem állítottam be.

konyha_render _kerky_2.jpg

Mikor exportáltam a pluginnal az xml-t akkor a clay,photmatched, insanced NO-ra volt állítva a light be volt kapcsolva viszont mikor az export végén megjelent az ablak, hogy elkészült ott a point és spot lights-nál is 0-át ír.

Köszi

• GaieusG Offline
                              Gaieus
                              last edited by

Hát meg nem tudom mondani. Tényleg a fájl kellene - ez így olyan, mint amikor az EZO TV-ben távgyógyítással próbálkoznak a médiumok.
                              😕

Én fényforrást csak egyszer exportáltam Kerkytheába - az akkor point light volt - és minden gond nélkül átment. Igaz, lehet, hogy a renderelés előtt azért átnéztem a dolgot, mert épp azért kellett exportálno, mert olyan nagy méretet kellett renderelnem, amekkorát SketchUpból az én kis masinám már nem tudott a Twilight-tal.

Gai...

• M Offline
                                mdk01
                                last edited by

@gaieus said:

Soha, semmit ne fess tiszta fehérre. Legfeljebb halványszürkére, az RGB csatornán mindegyik színre ne több, mint kb. 240-es értéket adva (de lehet még kevesebb is). A tiszta fehér gondokat okoz (és olyan nincs is a természetben.

Nem tudom elképzelni, mi lehet az a fekete sáv. Mintha árnyék lenne, de hát ennyire fekete nem kéne legyen. Mennyi fényforrás van itt és honnan jön a fény? (A visszaverődésből látom, hogy valahol "mögöttünk" kell valami ablaknak lennie).

Kipróbáltam a fehéret, de nem lett jó, mert olyan volt mintha krómozták volna a mosogatót.
                                Kerky-ben mint láthatod jól néz ki de én is vmi fénytörési hibának tartom(és lehet a mosogatónál is ez lehet a gond mikor olyan zavaros), ami lehet csak azért nem jelentkezik Kerky-ben mert nem vittá át a fényforrást. Bár ha átvinné akkor is lehet jobb volna.

Egy darab fényforrást raktam a konyha közepére kb,2mx2m-es távolságra a falaktól mintha egy mennyezeti lámpa lenne. Ezért érdekelne hogy hogyan szokták elhelyezni a fényeket amit a múltkor is kérdeztem mert én tök hülye vagyok ezekhez.

• GaieusG Offline
                                  Gaieus
                                  last edited by

Hát gondolom, oda rakják többnyire, ahol a lámpa amúgy is lenne. Arra nagon vigyázz, hogy maga a fényforrás (ami valami gömbszerűség) ne érjen hozzá semmihez. Rakd egy kicsivel lejjebb a plafonnál pl.

Én maximum point light-okat szoktam használni (ugyebár reflektorok és szpotlámpák ezeknél a rómaiaknál nem voltak).

Szóval valójában ilyen renderelés kérdésekben itt amolyan "vak vezet világtalan"-t játszunk...

Gai...

• M Offline
                                    mdk01
                                    last edited by

@gaieus said:

Hát meg nem tudom mondani. Tényleg a fájl kellene - ez így olyan, mint amikor az EZO TV-ben távgyógyítással próbálkoznak a médiumok.
                                    😕

Számból vetted ki a szavakat, már csatolom is mert úgy sokkal többet látsz majd.

konyha_013.skp

Bármi egyéb építő jellegű kritika jól jön ha esetleg te vmit máshogyan csinálnál. 😉

Itt van még egy kép.

konyha_render _6.jpg

Lehet külön kellene vennem a csaptelepet és a mosogató medencét mert most meg nagyon csillogósra sikerült a medence. 😒

Köszi

• GaieusG Offline
                                      Gaieus
                                      last edited by

Na, itt ugyanaz a hiba. Az a párkány egy komponens, amelyet fával textúráztál, de közben belül a felület nem volt textúrázva, és ráadásul a "back face" volt kifelé.

Ha ezt megszünteted, akkor rögtön helyesen renderelődik ("Low" beállyítással, 1'15")

twl1.png

1-15.jpg

Gai...

• M Offline
                                        mdk01
                                        last edited by

Jajj, köszönöm.
                                        A mosogatóhoz hozzányúltál mert az is elég szép tíszta. Mindjárt lerenderelem én is ilyen nézetből, hogy nekem milyen.

Még egyszer köszi.

MOD: nem nyúltál nekem is olyan lett LOW beállítással.

• GaieusG Offline
                                          Gaieus
                                          last edited by

Kicsit nyúltam ide-oda... Itt van egy másik, és most csinálok még egy harmadikat is. Csatolom hozzá a fájlt (csináltam plafont is, hiszen onnan is verődnek vissza sugarak, de az ezen a képen még nincs rajta).

test-1.jpg

konyha_013.skp

Gai...

• GaieusG Offline
                                            Gaieus
                                            last edited by

Na, itt van egy a plafonnal. Így látszik a fényforrás helye is (és ez így természetesebbnek hat), másrészt van miről visszaverődnie a fénynek, így a konyhabútor megcsillan olyan helyeken, ahol ez a szórt fény éri.

Persze az anyagokon állítottam egy kissé itt-ott (mindennek kell valami "template"-et adni, különben szinte nem működik semmi fényviszony a modellben - ha mást nem adj neki egy Paint > flat valamit...).

A "physical sky"-t ugyancsak lekapcsoltam és egy halvány szürke háttérrel helyettesítettem. Ez így hozzájárul az általános fényviszonyokhoz, de nem olyan intenzíven, mint a physical sky (és semleges színt ad hozzá csupán).

A nézet most nem olyan "madártávlatból" van, mint az előbb, de ez a függőleges vonalakkal való ábrázolás az "etalon" (ahogy engem is folyton kioktatnak róla).
                                            😄

test-2.jpg

Gai...

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 4 / 7