Twilight Render
-
Hát tulajdonképpen a felbontás csak RAM (illetve hát a 32 bites operációs rendszer által használható RAM korlátjának) kérdése. Nekem úgy 4000x3000 pixelig megy, afölött mikor elkezdené az antialisaing-ot (avagy "élsimítást", ha minden igaz), lefagy a program. Pontosabban ott megáll és (legalábbis látszólag) nem csinál semmit.
A 800x600-as felbontás a próbaverziónak a korlátja (de az "elvileg" vízjelet is tesz be ugyebár).
-
Értek mindent.
Akkor nekem ez a próbaverzió miatt nem fog menni.
Szted egy nagyobb felbontással jó lenne?Én úgy érzem hogy nem mindegy mekkora fűrészfogas élt simít el a render a végén és ebből adódhat a homályosság. Plusz az ajtóknál meg sehol ami apró részlet nem jön elő a mélység/vastagság.
Nagyok az igényeim, vagy szted mivel lehetne javítani?Köszi
Üdv. -
Hát fene tudja. Lehet, hogy túl sok (vagy túl kevés) a megvilágítás,néhol egy jobb súrlófény jobban ki tudná emelni a részleteket, mint a nagyon "telifény" - olyan ez, mint amikor szembe vakuzik az ember és elmossa a részleteket.
De hát éppenséggel én sem vagyok valami művészi szinten renderelő hozzáértő, úgyhogy istenigazából tanácstalan vagyok, mit is mondhatnék.
-
Azért köszönöm, majd próbálkozom és gyakorlok.
-
Üdv. Mindenkinek!
A következő lenne a kérdésem. Több renderelő progit, plugint kipróbáltam, de a twilight jött be a legjobban. A kérdésem az hogy miért csak 800*600-as képet tudok renderelni? A számítógép konfigom: Intel Q6600 2400 Mhz proci, 4 Gb ram, Nvidia 9800 Gt 1024 Mb videókártya. Segítségeket előre is köszönöm.
-
Bocsi most olvastam vissza, valószínű, hogy a próba verzió miatt nem megy.
-
@bcsabi79 said:
Bocsi most olvastam vissza, valószínű, hogy a próba verzió miatt nem megy.
Ha csak próbaverziód van, akkor igen. Meg kell mondjam, hogy ha azon gondolkodsz, megvedd-e, szerintem érdemes (illetve úgy fogalmaznék, hogy a hasonló, beépülő renderelő programok közül ezt érdemes a leginkább megvenni - ráadásul tán ez a legolcsóbb is, ha jól emlékszem)
Amúgy leginkább memória kérdése, mekkorát tud renderelni (és mivel a SketchUp csak 32 bites program, ez eleve meghatározza, mekkora memóriát használhat a Twilight is, mivel ezen belül fut még 64 bites op.rendszeren is).
Én úgy kb. 6000 pixel széles képeket tudtam vele renderelni - afölött, mikor az antialiasingra (élsimítás) kerül a sor, általában megakad.
Ha exportálom Kerkytheába, akkor valamivel többet tud.
A thea Renderben (a jövőben) lesz olyan lehetőség, hogy nagyobb képeket darabokban rendereljen (de annak amúgy is van 64 bites verziója).
-
Igen valószínű, hogy a próba verzió lesz a problémám. 32 bites op. rendszer és 4 Gb memória mellett szerintem többet kell tudnia 800600-nál, bár nekem elég lenne kb. 20001500 is. Nekem is ez jött be a legjobban, egyszerű a használata, és a minősége is nagyon jó. Nagyon gondolkodom a megvételén.
Amúgy köszi a válaszod. -
Hát igen, mivel én magam sem vagyok valami nagy renderelő guru, nekem is ez jött be leginkább.
Most próbálgatom a Thea Render-t is, és amit roppant mód szeretek az az, hogy a Twilight-ból exportált XML fájlt (ez eredetileg a Kerkytheá-ba való exportáláshoz van) szépen megnyitja és az összes textúra-beállítás megmarad.
És mivel a Theá-nak van 64 bites változata, elméletileg csak a csillagos ég a határ. Nekem már kellett exportálnom plakátnyi méretbe, úgyhogy nem hátrány, ha tudok több ezer pixelt is.
Ha esetleg megveszed a Twilight-ot, ugyanazzal az email címmel regisztráltasd, amellyel aztán a fórumukon is regisztrálsz (ha regisztrálsz), mert akkor hozzáférsz ott amúgy zárt alfórumokhoz is.
-
Jó ez a Thea? Nekem a free verziót sem sikerült elindítanom.... Telepítés után állandóan az .exe-t kereste, de még én sem találtam...úgyhogy letöröltem. Pedig kellene egy jó, nem túl drága renderelő progi...
-
A Kerkytheá-ra gondolsz?
Valójában én azt az automatikusan induló funkciót sosem használtam. Egyszerűen az exportálás után megnyitom az xml file-t magában a programban.
A Thea jó, igen. Bármiben felveszi a versenyt az ún. "piacvezető" programokkal (csak hát olcsóbb...)
-
Csaba honnan tudnám azt megtanulni hogy hogyan kell elhelyezni a fényforrásokat, hogy azok minél inkább a modellem élethű érzését adják vissza?
Ezzel küzdök tán a legjobban, de sehol nem találok róla egy videót, ahonnan legalább az alapokat elleshetném. Tehát pl olyan alap kérdéseim vannak, hogy hány fényforrás és hova, meg hasonló. Próbálom rakosgatni,de vhogy nem az igazi. Kültéri renderelésnél még nem is annyira kényes dolog, de engem e beltér(szoba) érdekelne ahol azért nehéz(legalábbis nekem) egy élethű közeli képet is csinálni.Már az is nagy segítség lenne ha küldenél egy általad beállított renderelés kész fájlt.
Köszi
Üdv. -
Vannak ún. (beállított) "stúdiók".
Utánanézek.
-
Köszönöm.
-
Csaba ezt már régóta megakartam kérdezni, hogy mitől van, de eddig csak vhogy inkább lemondtam az élményről.
Itt egy kép és az a karikázott történet érdekelne hogy az miért lehet?...vagy az mi?
Nem vártam meg a renderelés végét csak kivágtam Paintbrush-sal a képet mert 44-49%-ig 10 perc alatt jutott
el.Köszi
-
Milyen render beállítással dolgozol?
Mekkora a fájl (vagyis tudnád csatolni esetleg)?
-
Ha arra gondolsz hogy a templates-nél milyen anyagot raktam rá akkor próbálkoztam először "silver"-rel(sztem a képen az van) aztán "alumínium"-mal ami kevésbé volt ilyen. Megpróbáltam a "paint aluminium"-ot az majdnem jó volt. Ami most türhetően jó az "fast alumínium". Ez utóbbival 33perc alatt lerenderelte a többinél 50perc után kilőttem mert 40% körül nagyon belassult.
Adok majd fájlt bár már mint írtam megváltoztattam.
Most nézem hogy már 8,5mb-osra sikerült feltornáznom, amióta elkezdtem beállítani.Köszi
-
Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlók).
Mi van még ebben a konyhában, hogy 8,5 Mb?
-
@gaieus said:
Nem erre gondoltam, hanem a jobb oldalon, a "render settings" vagy "presets" (mint "Easy" meg hasonlók).
Mi van még ebben a konyhában, hogy 8,5 Mb?
Aham....
Presets-->express--->easy--->medium+Ezt utólag vettem észre hogy így felejtettem, aztán nem foglalkoztam vele. Ez csak a render időt rövidítené esetleg nem?
8,5MB?
Megnéztem már 9,9MB és rájöttem miért.
Nyitottam egy topikot(gondolom most örülsz:) )ahol is egy WH modellel vannak problémáim és ez is sztem oda vezethető vissza. A tök nyers konyha modellem letöltött mosogató és fűszertartó nélkül materials-okkal ellátva 480kb. Ez tök barátságos méret ez volt a 6. mentésem. A 7. mentés ahol bent van a mosogató és a fűszertartó(robbantás néllkül) már 2,5MB. És sztem mikor elkezdtem a fűszertartó modellt felrobbantgatni hogy kiszínezzem ott szabadult el a pokol mert a 8. mentés már 8MB, a 10. mentés meg 9,9Mb.
Ezt még szerettem volna megkérdezni hogy mitől van az hogy ha egy WH modellt letöltök és felrobantok akor így megnő a rajzom mérete?Köszi
-
A másik topikban válaszoltam arra a kérdésre.
Ha valamit, amiben olyan komponensek vannak, amelyekből több is van a modellben, felrobbantasz, akkor az összes geometriát külön fogja számolni. Ha komponensek vannak, akkor azokból csak egyet, a többinek csak a helyét, színét, nagyságát...
Advertisement