sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Homorú felület

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    6 Posts 4 Posters 1.9k Views 4 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      mdk01
      last edited by

Szia Csaba!

Hogyan lehet egy homorú oldalu test homorú oldalából kivonni/hozzáadni egy másik testet?
      Először a hagyományos módszerrel próbálkoztam, hogy a kivonni vagy hozzáadni kivánt testnek egy lapját felrajzolom a testre majd a push/pullal kivonom/hozzáadom. Nem működött.

Köszi

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Gondolom, az "Intersect" lenne erre a legalkalmasabb. Tudnál valami példamodellt feltölteni ide?

Gai...

• M Offline
          medvegy
          last edited by

@mdk01 said:

... Hogyan lehet egy homorú oldalu test homorú oldalából kivonni/hozzáadni egy másik testet?...

Üdv!

Ha minden igaz, a push/pull csak síkokon működik, de valahol, talán itt a fórumban volt valamiféle script erre is.
          Közben megtaláltam ez a Joint Push/Pull a Ruby Discusson-ban a "[Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition" konkrétan: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=180&t=6708 fejezetben.
          De a hagyományos intersect is tökéletes megoldás, talán még néha egyszerűbb is összetett formák esetében.

További szép napot!

Ui.: Debütálok!!! Sikerült végre beszúrnom jól egy linket!

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

• T Offline
            thyeby
            last edited by

Erre a tutoriálok között minden variációjú lehetőséget kimerítő videót láttam.
            (illene most ide egy link, de nem emlékszem, merre is kutakodtam egykor... Talán, ahogy előttem ketten is írták már, az intersect kulcsszó alatt lesz)

• M Offline
              mdk01
              last edited by

@medvegy said:

@mdk01 said:

... Hogyan lehet egy homorú oldalu test homorú oldalából kivonni/hozzáadni egy másik testet?...

Üdv!

Ha minden igaz, a push/pull csak síkokon működik, de valahol, talán itt a fórumban volt valamiféle script erre is.
              Közben megtaláltam ez a Joint Push/Pull a Ruby Discusson-ban a "[Plugin] Joint Push Pull - Visual Edition" konkrétan: http://forums.sketchucation.com/viewtopic.php?f=180&t=6708 fejezetben.
              De a hagyományos intersect is tökéletes megoldás, talán még néha egyszerűbb is összetett formák esetében.

További szép napot!

Ui.: Debütálok!!! Sikerült végre beszúrnom jól egy linket!

Szia!

Köszi megnézem, de közben Csabával megbeszéltük egy másik kérdéssel kapcsolatba a GE. import topic alatt.

Üdv.

• M Offline
                medvegy
                last edited by

@mdk01 said:

...Köszi megnézem, de közben Csabával megbeszéltük egy másik kérdéssel kapcsolatba a GE. import topic alatt. ...

Üdv!

Láttam, sok sikert!

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

• 1 / 1
                • First post
                  Last post
                Buy SketchPlus
                Buy SUbD
                Buy WrapR
                Buy eBook
                Buy Modelur