Nyomtatás mérete?
-
-
Nem tudom papírra kinyomtatni, de PDF exportban (amely valójában olyan kéne legyen, mint egy papírra nyomott valami) így nézne ki (lásd csatolt fájlt). Ha ki tudod nyomtatni éslemérni vonalzóval, hogy mire jutottál...
Itt vannak a beállítások, amelyeket használtam:
-
85 mm
húú, a jelőlőnégyzeteket elfelejtettem leellenőrizni.
De csak holnap tudom leellenőrizni, mert a feleségem szólt, h hangos a nyomtató.Mindenesetre köszi!
-
Na, a 85 mm nagyon különös. Nem lehet, hogy a PDF kinyomtatásánál van valami olyan beállítás, hogy igazítsa margóhoz vagy nyújtsa/nyomorítsa stb.? Volt már, hogy egyenesen nyomtatóba nyomtattam (épp valami ilyesfajta kísérlet miatt) amíg még volt munkahelyem és ott nyomtató, és nekem tökéletesen akkorára nyomta, amekkorára kellett (volna).
-
@gaieus said:
Na, a 85 mm nagyon különös. Nem lehet, hogy a PDF kinyomtatásánál van valami olyan beállítás, hogy igazítsa margóhoz vagy nyújtsa/nyomorítsa stb.?
Holnap utánanézek. (remélem, tudok időt szakítani majd)
Ha sikerál még egy cetntit javítanom, akkor megtanítod nekem ezt a pdf file-ba nyomtatást?Húúú! Ezt most vettem csak észre! Azt hiszem, menni fog ez közvetlen SU-ból is. A képen fel is hívtad a figyelmem erre, és én tegnap azért nem tudtam egyformára állítani a printert és a SU modellt, mert a jelölőnégyzetből nem szedtem ki a pipát.
(nem szórakozott vagyok én, mint a tudósok, hanem figyelmetlen, mint az öregasszonyok )
-
Na és hogy áll már végre ez a nyomtatás?
-
@gaieus said:
Na és hogy áll már végre ez a nyomtatás?
Hmm! Alig vártam, h végre este legyen, és kipróbáljam a nyomtatást, és most itt vagyok meglőve:
Hiszen a nyomtató ma este is hangos, a gyerek (fél éves) meg már alszik.
Muszáj lesz holnap feljönnöm a műhelyből nappal nyomtatni.Megnéztem print preview-ben: már nem olyan picike, látszólag jó (talán most meg nagyobb a kellettnél), de nem akarja, csak két lapra nyomtatni - pedig szerintem simán elférne egy lapon.
-
Kiikszelted a "Use model extents"-et is? Ikszeld ki és nyomtatás előtt nyomj egy Shift+Z-t
-
@gaieus said:
Kiikszelted a "Use model extents"-et is? Ikszeld ki és nyomtatás előtt nyomj egy Shift+Z-t
kiikszeltem. Ha nem ikszelem ki, akkor négy lapra teszi.
A Shift+Z mit tesz? -
Képernyő méretre nagyítja a nézetet.
Igazából nem kéne neki az egészet csinálnia (hisz látod, a PDF-re simán kinyomtattam egy lapra). -
A kontrolzé segített. (nem jókor nyomtam azelőtt - még a nyomtatópanel megjelenése előtt kell)
Cigizgetés közben esett le a tantusz, hogy ezt azért javallottad, hogy a háttérzaj kisebb legyen így.
(érdekes: Ha kérem csak fekete patron használatára, akkor ezt a háttér halvány kifestését hol elhagyja, hol nem. A PDF-en például nincs rajta. Butaság volt a nyomtató modult így alkotni. Legjobb lenne, ha alapban nem lenne ez a háttér nyomtatás, ám ha valakinek szűkséges, bekapcsolhatná...) -
A Window > Preferences > Styles panelen, az "In model" (kis ház) > Edit > "Background settings" alatt eltüntethetsz minden zavaró hátteret: kapcsold le az eget és a földet (famunkához minek is), a hátteret meg állítsd fehérre
(Ha a Pro verzióval dolgoznál és használnál LayOut-ot, így klassz, háttér nélküli, vagyis átlátszó hátterű png fájlokat is lehet csinálni képszerkesztgetés nélkül).Megjegyzem ha megtettél minden ilyen stílus (meg egyéb) beállítást, a File menü alatt elmentheted az üres dokumentumot "Template"-ként és a Window > Preferences > Template alatt kiválaszthatod magadnak ezt a saját fájlt (lehet,hogy erről már volt szó...) akár úgy is, hogy több "Scene"-t készítesz benne különböző stílusokkal (pl. külön a nyomtatáshoz).
-
Ujjé! Kinyomtattam direktbe, és tutipontosan 95 mm a papíron is. Nnna, végre ez is ki van pipálva, léphetek tovább.
Köszönöm a soksok segítséget. Már egész otthonosan kezdek mozogni a SU-ban Lassan komoly kezdőnek fogok számítani (azért még rengeteg kérdésem lesz biztosan) -
Na, Hál' Istennek! Örülök, hogy sikerült (sokszor kételyeim voltak,jól magyarázom-e vagy egyáltalán hogy valójában mi micsoda ott a beállításoknál, mert hát én tényleg nem szoktam nyomtatni csak próbaképp, ha valakinek gondja van vele).
-
@gaieus said:
... mert hát én tényleg nem szoktam nyomtatni csak próbaképp, ha valakinek gondja van vele).
Ahhoz képest egyből jó helyre tapintottál.
Nekem ez most igazán jó segítség volt. Köszönöm! -
Na jó, persze,mert volt már ilyenre példa.
-
Ez az első alkotásom, amit előbb a SU-val készítettem, aztán irány a műhely.
Vedd úgy Gai, hogy ezt együtt készítettük!
-
Ha! Jópofa! Ezen tudnak a kisgyerekek "kutyagolni" is?
-
@gaieus said:
Ha! Jópofa! Ezen tudnak a kisgyerekek "kutyagolni" is?
...háát a monitorhoz arányítva igen kisgyereknek kell ahhoz lenni...
(Nekem is volt ilyen gondolatom, h "hintakutya", fakutya - ha nagyobban készítem el, de a koncepciója annak legközelebb kb 2 év múlva jöhet el.) -
Advertisement