Nyomtatás mérete?
-
Hát, amit én email-ben küldtem, azt a LayOut > Export funkciójából csináltam.
Mint (azt hiszem) írtam is, a SketchUp-ból nem tudtan én sem normálisan nyomtathatóvá tenni a dolgot.
Na de mindenki nagy örömére (és hasznára) azért van normális "virtuális nyomtató" bármilyen használatra...
-
Üdv!
Követtem az itt leírt metódust (paralel kameraállás, top wiev; full kitöltés).
A nyomtatásnál mégis 6 oldalra helyezte ez a program a képet, pontosabban a 3-4 oldalon megosztva, a többi üres. Ez azért van, mert a kép nem tölti ki teljesen a képernyőt?
Az nem oldható meg, hogy definiáljam a nyomtatási területet?Kösz:
abraxasUi: mellékeltem a PDF-et.
-
Szia abraxas!
Nem egészen értem a problémát, hiszen a csatolt fájlban a pdf-ben össz 2 oldal van.
-
@gaieus said:
Szia abraxas!
Nem egészen értem a problémát, hiszen a csatolt fájlban a pdf-ben össz 2 oldal van.
Igaz, a hármas és a négyes. A többi üreset a nyomtatáskor kizártam. A probléma lényege az, hogy bár a papír mérete a képhez van igazítva, mégsem egy oldalra nyomtat. Plotterre menne, és nem szívesen fizetnék ki 10 métert 5 helyett
További problémám, hogy a papírméretet nem tudom tetszőlegesen állítani, mert ha a hosszméretet állítom automatikusan átállítja szélességet is. Ugyanakkor a nyomtatás mégis a PDF nyomtatónak megadott méretre történik.
Nem értem
-
A nyomtatási beállítások jónak tűnnek, úgyhogy nem tudom, mi lehet a probléma. Tudnád magát az skp fájlt is csatolni?
-
@gaieus said:
A nyomtatási beállítások jónak tűnnek, úgyhogy nem tudom, mi lehet a probléma. Tudnád magát az skp fájlt is csatolni?
Persze, és köszi!
Maga az állomány egy kényszer megoldás, mert bár megterveztem a munkadarabot, sehogy sem tudtam belőle kiterített sablont kreálni.
Ezért megcsináltam egy másik szerkesztővel, de az meg demó lévén nyomtatni nem engedPróbálkoztam azzal is, hogy a koordináták alapján megrajzoljam SU-ban, de azzal sem jártam sikerrel
-
Nálam még rosszabb a helyzet: 20 oldalra akarja nyomtatni. Próbálkozom LayOutba exportálni és onnan kinyomtatni, de egyelőre onnan meg üres lapok jönnek. Meg kell mondjam, ez a kép így beillesztve nem a legalkalmasabb vagy ideális dolog. Nem tudnád kihúzni a vonalakat SketchUpban legalább?
-
@gaieus said:
Nálam még rosszabb a helyzet: 20 oldalra akarja nyomtatni. Próbálkozom LayOutba exportálni és onnan kinyomtatni, de egyelőre onnan meg üres lapok jönnek. Meg kell mondjam, ez a kép így beillesztve nem a legalkalmasabb vagy ideális dolog. Nem tudnád kihúzni a vonalakat SketchUpban legalább?
Próbáltam én, de sehogy se ment
Felvettem a felmérési koordinátákat, aztán megpróbáltam összekötni azokat.
Egyik görberajzolási megoldással sem tudtam követni ezeket az összetett íveket. Csak a sima vonalas megoldás ment pontosan ponttól pontig. Próbáltam kis szakaszokra bontani, és bevetettem a bezier plugint is, amivel az eredeti model készült, de egyik sem vezetett sikerreUgyanakkor meg kell mondjam, egy hasonló méretű téglalap nyomtatási kísérlete ugyan ezt az eredményt adta. Gyanítom az lehet a gond, hogy a rendszer az egész oldalt megpróbálja kinyomtatni, az üres részekkel együtt Végül is logikus.
... kipróbáltam. Felvettem az origóhoz egy 500x80cm-es téglatestet. Kinagyítottam teljes képernyőre, aztán a bal felső sarokba rajzoltam egy pici négyzetet. És bizony, az első oldalon ott virított a kis négyzet, a 3-4 oldalon meg a nagy
Ui: ha van tipped, mivel tudnék összekötni 10 pontot egy harmonikus ívvel, azzal sokat segítenél
Ui2: Nagyon köszönöm, hogy még hétvégén is próbálsz segítenia magamfajta lámernek
-
Hát leginkább én is a Bezier plugint tudnám csak javasolni, meg kell modjam. Tudsz hozzá újabb és újabb kontrolpontokat is adni.
Sajnos nem értem, a LayOut miért nem nyomtatja ki a képet. A képpel persze az is baj, hogy ekkora mérethez nagyon kicsi a felbontása (talán lehet, hoghy ez a probléma?).
-
@gaieus said:
Hát leginkább én is a Bezier plugint tudnám csak javasolni, meg kell modjam. Tudsz hozzá újabb és újabb kontrolpontokat is adni.
Sajnos nem értem, a LayOut miért nem nyomtatja ki a képet. A képpel persze az is baj, hogy ekkora mérethez nagyon kicsi a felbontása (talán lehet, hoghy ez a probléma?).
Azt miképpen? Az editálás csak a meglévő pontokat mozgatja, és a jutubos videók is csak ezt mutatják.
-
Sikerült előre lépnem a nyomtatás beállításával. Ha nem elégszem meg az automatikus méretezéssel, és a lehető legnagyobbra nagyítom az ábrát, akkor már csak 3 oldalt készít, és a második az, amit én szeretnék. Már csak a nyomtatást kell korlátozni a szükséges oldalra, és kész is
A bezier kísérletezést feladtam, mert borzasztó nehézkes és pontatlan. A segédvonalak végpontjai bizonyos szögállásnál felismerhetetlenek, és nem találtam lehetőséget további segédpontok felvételének.
Sajnos elkövettem azt a baklövést, hogy feltelepítettem a 2013-as verziót, mert azzal nem megy a PDF nyomtatás Rengeteg még benne a bug Vissza lehet valahogy varázsolni a 8-ast? -
Hacsak direkt le nem telepítetted a 8-ast, annak még ott kell lennie és működnie. Nekem is fenn van mindkettő. Megnézem majd ezt a pdf nyomtatást (most a munkahelyemen vagyok, itt nincs SU). Ha Vista, Win 7 vagy 8-ad van, próbáld meg adminisztrátorként indítani a SketchUpot. Bizonyos dolgok esetében nekem sem működött minden úgy, ahogy szerettem volna enélkül (pl. Round Corners plugin)
-
@gaieus said:
Hacsak direkt le nem telepítetted a 8-ast, annak még ott kell lennie és működnie. Nekem is fenn van mindkettő. Megnézem majd ezt a pdf nyomtatást (most a munkahelyemen vagyok, itt nincs SU). Ha Vista, Win 7 vagy 8-ad van, próbáld meg adminisztrátorként indítani a SketchUpot. Bizonyos dolgok esetében nekem sem működött minden úgy, ahogy szerettem volna enélkül (pl. Round Corners plugin)
Sajna hülye voltam és uninstaláltam
Köszi, megpróbálom. -
Hááát, ez kifog rajtam
A Print Prewiev-ban még tökéletes, aztán ad egy hibaüzenetet, és a PDF már tök üres.
914 mm széles plotter papírra kellene megformáznom, és nem megy.
A0 méretben még kinyomtatja, de ilyen spéci méretben már nem hajlandó
-
Megnézem otthon.
-
-
Ó basszus, ne haragudj, aztán elutaztam egy hétre (bár rég visszajöttem azóta) és teljesen kiment a fejemből!
Beleásom magam megint...
-
@gaieus said:
Ó basszus, ne haragudj, aztán elutaztam egy hétre (bár rég visszajöttem azóta) és teljesen kiment a fejemből!
Beleásom magam megint...
Bocsi Csaba,hogy zavarlak, de már nagyon kellene valami megoldás, mert ha a héten nem sikerül megoldást találnom, akkor másik lehetőség után kell néznem
-
Nem zavarsz, természetesen - inkább csak a saját töketlenkedésem zavar. Egyáltalán nem tudtam vele mit kezdeni sajnos. Még a LayOutban be tudom állítani a papírméretet (ilyen szabálytalanra is), de mire pdf-ben exportálom, addigra teljesen eltűnik belőle a képen lévő vonal.
Beküldtem a SketchUp fejlesztőknek is, és ők sem írtak vissza egyelőre semmi biztatót (bár ugyanazt mondták, mint amit én próbáltam javasolni; ki kéne húzni vektoros vonallal a SketchUpban).
Bocs hogy eddig nem írtam még, csak reménykedtem, hogy lesz valami biztató válaszuk.
-
@gaieus said:
Nem zavarsz, természetesen - inkább csak a saját töketlenkedésem zavar. Egyáltalán nem tudtam vele mit kezdeni sajnos. Még a LayOutban be tudom állítani a papírméretet (ilyen szabálytalanra is), de mire pdf-ben exportálom, addigra teljesen eltűnik belőle a képen lévő vonal.
Beküldtem a SketchUp fejlesztőknek is, és ők sem írtak vissza egyelőre semmi biztatót (bár ugyanazt mondták, mint amit én próbáltam javasolni; ki kéne húzni vektoros vonallal a SketchUpban).
Bocs hogy eddig nem írtam még, csak reménykedtem, hogy lesz valami biztató válaszuk.
Szia Csaba!
Kösz a fáradozásod, végül megoldottam handplotting (magyarán megrajzoltam kézzel) révén )
Advertisement