Nyomtatás mérete?
-
Hát valójában én is csak azt tenném, amit te, mégpedig pont azzal a "kiegészítéssel", amellyel te is csináltad:
- Camrea menü > Parallel view
- ...Valamelyik "Standard view"
- Nyoj egy "Shift+Z"-t, hogy kitöltse a képernyőt és hajrá...
Igazából nincs mit hozzátenni. Nyilván a nyomtatási ablakon NEM jelölöd be a "Fit to page" kockát...
-
Üdv!
De régen jártam már itt!

Köszönöm a segítséget! Múkodik ez a pdf dolog. Mostmár csak arra kérnélek, taníts ki, miként gyárthatok a *.skp-ből *.pdf-et. (Világ életemben nem készítettem még pdf fájlt, így azt sem tudom, milyen programmal tegyem?)
-
Hát, amit én email-ben küldtem, azt a LayOut > Export funkciójából csináltam.
Mint (azt hiszem) írtam is, a SketchUp-ból nem tudtan én sem normálisan nyomtathatóvá tenni a dolgot.
Na de mindenki nagy örömére (és hasznára) azért van normális "virtuális nyomtató" bármilyen használatra...
-
Üdv!
Követtem az itt leírt metódust (paralel kameraállás, top wiev; full kitöltés).
A nyomtatásnál mégis 6 oldalra helyezte ez a program a képet, pontosabban a 3-4 oldalon megosztva, a többi üres. Ez azért van, mert a kép nem tölti ki teljesen a képernyőt?
Az nem oldható meg, hogy definiáljam a nyomtatási területet?Kösz:
abraxasUi: mellékeltem a PDF-et.
-
Szia abraxas!
Nem egészen értem a problémát, hiszen a csatolt fájlban a pdf-ben össz 2 oldal van.
-
@gaieus said:
Szia abraxas!
Nem egészen értem a problémát, hiszen a csatolt fájlban a pdf-ben össz 2 oldal van.
Igaz, a hármas és a négyes. A többi üreset a nyomtatáskor kizártam. A probléma lényege az, hogy bár a papír mérete a képhez van igazítva, mégsem egy oldalra nyomtat. Plotterre menne, és nem szívesen fizetnék ki 10 métert 5 helyett

További problémám, hogy a papírméretet nem tudom tetszőlegesen állítani, mert ha a hosszméretet állítom automatikusan átállítja szélességet is. Ugyanakkor a nyomtatás mégis a PDF nyomtatónak megadott méretre történik.
Nem értem

-
A nyomtatási beállítások jónak tűnnek, úgyhogy nem tudom, mi lehet a probléma. Tudnád magát az skp fájlt is csatolni?
-
@gaieus said:
A nyomtatási beállítások jónak tűnnek, úgyhogy nem tudom, mi lehet a probléma. Tudnád magát az skp fájlt is csatolni?
Persze, és köszi!
Maga az állomány egy kényszer megoldás, mert bár megterveztem a munkadarabot, sehogy sem tudtam belőle kiterített sablont kreálni.
Ezért megcsináltam egy másik szerkesztővel, de az meg demó lévén nyomtatni nem enged
Próbálkoztam azzal is, hogy a koordináták alapján megrajzoljam SU-ban, de azzal sem jártam sikerrel

-
Nálam még rosszabb a helyzet: 20 oldalra akarja nyomtatni. Próbálkozom LayOutba exportálni és onnan kinyomtatni, de egyelőre onnan meg üres lapok jönnek. Meg kell mondjam, ez a kép így beillesztve nem a legalkalmasabb vagy ideális dolog. Nem tudnád kihúzni a vonalakat SketchUpban legalább?
-
@gaieus said:
Nálam még rosszabb a helyzet: 20 oldalra akarja nyomtatni. Próbálkozom LayOutba exportálni és onnan kinyomtatni, de egyelőre onnan meg üres lapok jönnek. Meg kell mondjam, ez a kép így beillesztve nem a legalkalmasabb vagy ideális dolog. Nem tudnád kihúzni a vonalakat SketchUpban legalább?
Próbáltam én, de sehogy se ment

Felvettem a felmérési koordinátákat, aztán megpróbáltam összekötni azokat.
Egyik görberajzolási megoldással sem tudtam követni ezeket az összetett íveket. Csak a sima vonalas megoldás ment pontosan ponttól pontig. Próbáltam kis szakaszokra bontani, és bevetettem a bezier plugint is, amivel az eredeti model készült, de egyik sem vezetett sikerre
Ugyanakkor meg kell mondjam, egy hasonló méretű téglalap nyomtatási kísérlete ugyan ezt az eredményt adta. Gyanítom az lehet a gond, hogy a rendszer az egész oldalt megpróbálja kinyomtatni, az üres részekkel együtt
Végül is logikus.... kipróbáltam. Felvettem az origóhoz egy 500x80cm-es téglatestet. Kinagyítottam teljes képernyőre, aztán a bal felső sarokba rajzoltam egy pici négyzetet. És bizony, az első oldalon ott virított a kis négyzet, a 3-4 oldalon meg a nagy

Ui: ha van tipped, mivel tudnék összekötni 10 pontot egy harmonikus ívvel, azzal sokat segítenél

Ui2: Nagyon köszönöm, hogy még hétvégén is próbálsz segítenia magamfajta lámernek

-
Hát leginkább én is a Bezier plugint tudnám csak javasolni, meg kell modjam. Tudsz hozzá újabb és újabb kontrolpontokat is adni.
Sajnos nem értem, a LayOut miért nem nyomtatja ki a képet. A képpel persze az is baj, hogy ekkora mérethez nagyon kicsi a felbontása (talán lehet, hoghy ez a probléma?).
-
@gaieus said:
Hát leginkább én is a Bezier plugint tudnám csak javasolni, meg kell modjam. Tudsz hozzá újabb és újabb kontrolpontokat is adni.
Sajnos nem értem, a LayOut miért nem nyomtatja ki a képet. A képpel persze az is baj, hogy ekkora mérethez nagyon kicsi a felbontása (talán lehet, hoghy ez a probléma?).
Azt miképpen? Az editálás csak a meglévő pontokat mozgatja, és a jutubos videók is csak ezt mutatják.
-
Sikerült előre lépnem a nyomtatás beállításával. Ha nem elégszem meg az automatikus méretezéssel, és a lehető legnagyobbra nagyítom az ábrát, akkor már csak 3 oldalt készít, és a második az, amit én szeretnék. Már csak a nyomtatást kell korlátozni a szükséges oldalra, és kész is

A bezier kísérletezést feladtam, mert borzasztó nehézkes és pontatlan. A segédvonalak végpontjai bizonyos szögállásnál felismerhetetlenek, és nem találtam lehetőséget további segédpontok felvételének.
Sajnos elkövettem azt a baklövést, hogy feltelepítettem a 2013-as verziót, mert azzal nem megy a PDF nyomtatás
Rengeteg még benne a bug
Vissza lehet valahogy varázsolni a 8-ast? 
-
Hacsak direkt le nem telepítetted a 8-ast, annak még ott kell lennie és működnie. Nekem is fenn van mindkettő. Megnézem majd ezt a pdf nyomtatást (most a munkahelyemen vagyok, itt nincs SU). Ha Vista, Win 7 vagy 8-ad van, próbáld meg adminisztrátorként indítani a SketchUpot. Bizonyos dolgok esetében nekem sem működött minden úgy, ahogy szerettem volna enélkül (pl. Round Corners plugin)
-
@gaieus said:
Hacsak direkt le nem telepítetted a 8-ast, annak még ott kell lennie és működnie. Nekem is fenn van mindkettő. Megnézem majd ezt a pdf nyomtatást (most a munkahelyemen vagyok, itt nincs SU). Ha Vista, Win 7 vagy 8-ad van, próbáld meg adminisztrátorként indítani a SketchUpot. Bizonyos dolgok esetében nekem sem működött minden úgy, ahogy szerettem volna enélkül (pl. Round Corners plugin)
Sajna hülye voltam és uninstaláltam

Köszi, megpróbálom. -
Hááát, ez kifog rajtam

A Print Prewiev-ban még tökéletes, aztán ad egy hibaüzenetet, és a PDF már tök üres.
914 mm széles plotter papírra kellene megformáznom, és nem megy.

A0 méretben még kinyomtatja, de ilyen spéci méretben már nem hajlandó
-
Megnézem otthon.
-
-
Ó basszus, ne haragudj, aztán elutaztam egy hétre (bár rég visszajöttem azóta) és teljesen kiment a fejemből!
Beleásom magam megint...
-
@gaieus said:
Ó basszus, ne haragudj, aztán elutaztam egy hétre (bár rég visszajöttem azóta) és teljesen kiment a fejemből!
Beleásom magam megint...
Bocsi Csaba,hogy zavarlak, de már nagyon kellene valami megoldás, mert ha a héten nem sikerül megoldást találnom, akkor másik lehetőség után kell néznem

Advertisement