sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

IDX Renditioner

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    21 Posts 4 Posters 12.2k Views 4 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Na, kipróbáltam egy warehouse-os modellen. Persze először szétdobja a textúrát, de hál' Istennek, a SU 7-ben van egy olyan funkció, hogy ha egy felületre kattintok és a "Make unique texture" menüpontot választom, akkor valójában levág mindent a képről ami a felületen nem látszik és abból csinál egyedi képet, ami látszik.

Igy már rendesen kezeli a ráhúzott képeket
      (selejt minőségű renderelés csupán a próba kedvéért):

FotoTextura.jpg

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A Offline
        amonserrano
        last edited by

bocs hogy csak most reagalok... sok a melo mostanaban...
        nem is tudtam, hogy a sKUP7 ben van ilyen funkcio.. eleg hasznosnak tunik. Nagyban csokkenhet a fajlmeret igy.

Mostmar telleg megfogom nezni:)) koszi

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Valójában nem is csak erre jó, hanem így ki tudod exportálni, szerkeszteni, és mentésnél automatikusan újratöltődik.

Gai...

• B Offline
            bcsabi79
            last edited by

Üdv!
            Lenne egy kérdésem az IDX Renditioner-el kapcsolatban. A twilight után ezt találtam még amiben látok fantáziát. A problémám vele az, hogy ha csak egy modellt renderelek akkor tökéletes a kép, de ha a modell körül készítek padlót és falakat ( 2 falat), akkor nagyon sötét a renderelt kép, pedig a napfényt úgy állítom, hogy a két fal közé essen a fény tehát nem árnyékolja a modellt semmi. Van valami speciális beállítás amivel állítani lehet? Próbáltam különböző fényforrást is berakni de nem oldotta meg a problémát. Más renderelő programmal jó a kép, csak ezzel nem akar összejönni. Segítségeket előre is köszönöm.

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

Tudnál valami képet csatolni?
              Vagy akár magát a modellt is?

Gai...

• B Offline
                bcsabi79
                last edited by

Csatolom a modellt.

modell.skp

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

Hm. Én megnyomom a renderelés gombot és azonnal összeomlik a SU 8. 😆
                  Próbáltam befesteni valamilyen színűre az ágyat, akkor történik ez. Ha hagyom az eredeti "alapszínben" (ami nem szerencsés/ajánlott), akkor renderel, de úgy, ahogy mondtad.

Ezt jobban meg kell vizsgálni...

Gai...

• B Offline
                    bcsabi79
                    last edited by

Nem értem miért van. Más renderelővel működik. Nálam a textúrázott modellt is rendereli, de annyira sötét, hogy a textúra alig látszik. Megfigyeléseim szerint alapból sötétebb képet készít mint a többi renderelő, de itt fényben a fal és a padló színe is sokkal sötétebb, mint kellene.
                    Most próbáltam, hogy ha csak a padlót hagyom meg falak nélkül, akkor is sötét a kép, pedig úgy már tényleg nem árnyékolhatja semmi.

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

Nekem a legnagyobb bajom a BugSplat. Egyszerűen nem vagyok képes textúrázott változatot készíteni, mert azonnal összeomlik.

Van egy tagunk, William Manning, aki ennek a cégnek dolgozott, de már nem, így igazából azt sem tudom, kihez forduljak vele.

Ha gondolod, beírhatnál az angol nyelvű fórumokra is, hátha van közben más a cégtől. Megpróbálok majd én is utána kérdezni.

Gai...

• B Offline
                        bcsabi79
                        last edited by

Ha gondolod töltök fel textúrázott modellt. Amúgy köszi az utána járásod. Sajnálom, hogy nem sikerült dülőre jutni. Közben készítettem egy egyszerű modellt (kockát), hátha az ágy nem tetszik a programnak, betextúráztam, a renderelés tökéletes volt mindaddíg amíg nem készítettem hozzá egy paldót, azután a renderelés ugyanúgy sötét lett. Olyan mintha a fényt allulról kapná, és a padló leárnyékolja, de ez csak a renderelt képen néz ki úgy.

• GaieusG Offline
                          Gaieus
                          last edited by

Képtelen vagyok rájönni, miért lesz ilyen mértékben sötétebb.

A "BugSplat"-es fájlt elküldtem a Google-nak, de még semmi hír.

Gai...

• B Offline
                            bcsabi79
                            last edited by

Rákerestem erre a problémára, és nem csak nálam jelentkeztek problémák. http://forums.idx-design.com/index.php?topic=670.0

• GaieusG Offline
                              Gaieus
                              last edited by

Végigolvastad az egész topikot? William ajánlott egy-két beállítást, amellyel sokat lehet segíteni ezen.

Gai...

• B Offline
                                bcsabi79
                                last edited by

Igen. Olvasgattam, de az angol tudásom nagyon gyatra, csak a google fordítóra támaszkodhatok, de még nem adtam fel.

• GaieusG Offline
                                  Gaieus
                                  last edited by

Leginkább ez és az utána következő bejegyzés az érdekes:
                                  michaelk@orlrealtor.com

Állítsd az időjárást kissé felhősre a "natural settings" (természetes) beállítással, a jelenetet "indoor"-ra (szobabelsőre), a fal hátterének a fényességét/csillogását (reflectance) húzd le annyira, amennyire lehetséges.

Próbálj a "render settings"-be eljátszogatni a kisebb vagy nagyobb tárgy (small/large object) renderelésével is talán...

Az a baj, hogy nem tudom tesztelgetni, mert mihelyst textúrát adok az ágynak (ez még menne) és elkezdenék renderelni, jön a BugSplat.

Gai...

• 1
                                  • 2
                                  • 1 / 2
                                  • First post
                                    Last post
                                  Buy SketchPlus
                                  Buy SUbD
                                  Buy WrapR
                                  Buy eBook
                                  Buy Modelur