IDX Renditioner
-
Na, kipróbáltam egy warehouse-os modellen. Persze először szétdobja a textúrát, de hál' Istennek, a SU 7-ben van egy olyan funkció, hogy ha egy felületre kattintok és a "Make unique texture" menüpontot választom, akkor valójában levág mindent a képről ami a felületen nem látszik és abból csinál egyedi képet, ami látszik.
Igy már rendesen kezeli a ráhúzott képeket
(selejt minőségű renderelés csupán a próba kedvéért):
-
bocs hogy csak most reagalok... sok a melo mostanaban...
nem is tudtam, hogy a sKUP7 ben van ilyen funkcio.. eleg hasznosnak tunik. Nagyban csokkenhet a fajlmeret igy.Mostmar telleg megfogom nezni:)) koszi
-
Valójában nem is csak erre jó, hanem így ki tudod exportálni, szerkeszteni, és mentésnél automatikusan újratöltődik.
-
Üdv!
Lenne egy kérdésem az IDX Renditioner-el kapcsolatban. A twilight után ezt találtam még amiben látok fantáziát. A problémám vele az, hogy ha csak egy modellt renderelek akkor tökéletes a kép, de ha a modell körül készítek padlót és falakat ( 2 falat), akkor nagyon sötét a renderelt kép, pedig a napfényt úgy állítom, hogy a két fal közé essen a fény tehát nem árnyékolja a modellt semmi. Van valami speciális beállítás amivel állítani lehet? Próbáltam különböző fényforrást is berakni de nem oldotta meg a problémát. Más renderelő programmal jó a kép, csak ezzel nem akar összejönni. Segítségeket előre is köszönöm. -
Tudnál valami képet csatolni?
Vagy akár magát a modellt is? -
-
Hm. Én megnyomom a renderelés gombot és azonnal összeomlik a SU 8.
Próbáltam befesteni valamilyen színűre az ágyat, akkor történik ez. Ha hagyom az eredeti "alapszínben" (ami nem szerencsés/ajánlott), akkor renderel, de úgy, ahogy mondtad.Ezt jobban meg kell vizsgálni...
-
Nem értem miért van. Más renderelővel működik. Nálam a textúrázott modellt is rendereli, de annyira sötét, hogy a textúra alig látszik. Megfigyeléseim szerint alapból sötétebb képet készít mint a többi renderelő, de itt fényben a fal és a padló színe is sokkal sötétebb, mint kellene.
Most próbáltam, hogy ha csak a padlót hagyom meg falak nélkül, akkor is sötét a kép, pedig úgy már tényleg nem árnyékolhatja semmi. -
Nekem a legnagyobb bajom a BugSplat. Egyszerűen nem vagyok képes textúrázott változatot készíteni, mert azonnal összeomlik.
Van egy tagunk, William Manning, aki ennek a cégnek dolgozott, de már nem, így igazából azt sem tudom, kihez forduljak vele.
Ha gondolod, beírhatnál az angol nyelvű fórumokra is, hátha van közben más a cégtől. Megpróbálok majd én is utána kérdezni.
-
Ha gondolod töltök fel textúrázott modellt. Amúgy köszi az utána járásod. Sajnálom, hogy nem sikerült dülőre jutni. Közben készítettem egy egyszerű modellt (kockát), hátha az ágy nem tetszik a programnak, betextúráztam, a renderelés tökéletes volt mindaddíg amíg nem készítettem hozzá egy paldót, azután a renderelés ugyanúgy sötét lett. Olyan mintha a fényt allulról kapná, és a padló leárnyékolja, de ez csak a renderelt képen néz ki úgy.
-
Képtelen vagyok rájönni, miért lesz ilyen mértékben sötétebb.
A "BugSplat"-es fájlt elküldtem a Google-nak, de még semmi hír.
-
Rákerestem erre a problémára, és nem csak nálam jelentkeztek problémák. http://forums.idx-design.com/index.php?topic=670.0
-
Végigolvastad az egész topikot? William ajánlott egy-két beállítást, amellyel sokat lehet segíteni ezen.
-
Igen. Olvasgattam, de az angol tudásom nagyon gyatra, csak a google fordítóra támaszkodhatok, de még nem adtam fel.
-
Leginkább ez és az utána következő bejegyzés az érdekes:
michaelk@orlrealtor.comÁllítsd az időjárást kissé felhősre a "natural settings" (természetes) beállítással, a jelenetet "indoor"-ra (szobabelsőre), a fal hátterének a fényességét/csillogását (reflectance) húzd le annyira, amennyire lehetséges.
Próbálj a "render settings"-be eljátszogatni a kisebb vagy nagyobb tárgy (small/large object) renderelésével is talán...
Az a baj, hogy nem tudom tesztelgetni, mert mihelyst textúrát adok az ágynak (ez még menne) és elkezdenék renderelni, jön a BugSplat.
Advertisement