IDX Renditioner
-
Kösz William (és a programot is)
Nem annyira fantasztikus, mint szerettem volna (és van is pár gondom/kérdésem, de előbb magam próbálkozom megtalálni a válaszokat)
Mindnesetre, ha már előrébb jutottam, a galériában is megmutatok pár képet - csak hát kevés kissé az időm a kísérletezgetéshez, amíg be nem indítjuk a főoldalt.
Thanks William (and also for the program)
Not as fantastic as I'd've liked (and also,I have a couple of problems/questions but first I try to find the answers myself)
Anyway, when I'm advanced a little bit, I'll show some pics in the Gallery as well - I just have little time to experiment these days until we launch the main site. -
es hogy kezeli a SKUP fajlokat... gondolok itt export importra.. vagy ez is egy beepulo plugin?:)
ami igazan erdekelne, hogy a SKUPban feltexturazott kepeket mennyire viszi at... eleg sok epuletfotot huzok SKUpban a tomegekre, mivel eleg egyszeru, de mennyire viszi at ezeket a kepeket torzitas mentesen, es megfeleloen pozicionalva...
koszi a valaszt...
-
Teljesen a SketchUpon belül működik, mint a Podium. Mivel a képeknek is megvan az ún. UV koordinátája, azokat i át kell vigye,de megmondom őszintén, ráhúzott fotókkal nem játszadoztam még.
Amit nem tudjelenleg (de "dolgoznak rajta") , az az átlátszó felülettel rendelkező képfájlok (PNG,TIFF) kezelése. Tölts fel esetleg egy modlt ide,hogy megnézzem,mit csinál vele (vagy még jobb: töltsd le a próbaverziót).
-
koszi megfogom nezni ha lesz egy kis idom.... kicsit kar, hogy az atlatszosagot nem kezeli az ilyen jellegu pngken...
de addig is amig en szanok ra idot, kitudod probalni barmelyik hiresebb jobban feltexturazott epuletmodellel a 3dwarehouse-bol... minden esetre megjegyzem a nevet... probalkozok most mindenfele renderelovel SKUP ala, ... egyedul az Artlantis eddig ami eleg egyszeru es viszonylag latvanyos dolgokat lehet vele csinalni... hypershot nem rossz, de neki vannak problemai az ilyen rafeszitett kepekkel... az uj podiumot is kikene megint probalnom... ha persze lenne idom:)
-
Na, kipróbáltam egy warehouse-os modellen. Persze először szétdobja a textúrát, de hál' Istennek, a SU 7-ben van egy olyan funkció, hogy ha egy felületre kattintok és a "Make unique texture" menüpontot választom, akkor valójában levág mindent a képről ami a felületen nem látszik és abból csinál egyedi képet, ami látszik.
Igy már rendesen kezeli a ráhúzott képeket
(selejt minőségű renderelés csupán a próba kedvéért):
-
bocs hogy csak most reagalok... sok a melo mostanaban...
nem is tudtam, hogy a sKUP7 ben van ilyen funkcio.. eleg hasznosnak tunik. Nagyban csokkenhet a fajlmeret igy.Mostmar telleg megfogom nezni:)) koszi
-
Valójában nem is csak erre jó, hanem így ki tudod exportálni, szerkeszteni, és mentésnél automatikusan újratöltődik.
-
Üdv!
Lenne egy kérdésem az IDX Renditioner-el kapcsolatban. A twilight után ezt találtam még amiben látok fantáziát. A problémám vele az, hogy ha csak egy modellt renderelek akkor tökéletes a kép, de ha a modell körül készítek padlót és falakat ( 2 falat), akkor nagyon sötét a renderelt kép, pedig a napfényt úgy állítom, hogy a két fal közé essen a fény tehát nem árnyékolja a modellt semmi. Van valami speciális beállítás amivel állítani lehet? Próbáltam különböző fényforrást is berakni de nem oldotta meg a problémát. Más renderelő programmal jó a kép, csak ezzel nem akar összejönni. Segítségeket előre is köszönöm. -
Tudnál valami képet csatolni?
Vagy akár magát a modellt is? -
-
Hm. Én megnyomom a renderelés gombot és azonnal összeomlik a SU 8.
Próbáltam befesteni valamilyen színűre az ágyat, akkor történik ez. Ha hagyom az eredeti "alapszínben" (ami nem szerencsés/ajánlott), akkor renderel, de úgy, ahogy mondtad.Ezt jobban meg kell vizsgálni...
-
Nem értem miért van. Más renderelővel működik. Nálam a textúrázott modellt is rendereli, de annyira sötét, hogy a textúra alig látszik. Megfigyeléseim szerint alapból sötétebb képet készít mint a többi renderelő, de itt fényben a fal és a padló színe is sokkal sötétebb, mint kellene.
Most próbáltam, hogy ha csak a padlót hagyom meg falak nélkül, akkor is sötét a kép, pedig úgy már tényleg nem árnyékolhatja semmi. -
Nekem a legnagyobb bajom a BugSplat. Egyszerűen nem vagyok képes textúrázott változatot készíteni, mert azonnal összeomlik.
Van egy tagunk, William Manning, aki ennek a cégnek dolgozott, de már nem, így igazából azt sem tudom, kihez forduljak vele.
Ha gondolod, beírhatnál az angol nyelvű fórumokra is, hátha van közben más a cégtől. Megpróbálok majd én is utána kérdezni.
-
Ha gondolod töltök fel textúrázott modellt. Amúgy köszi az utána járásod. Sajnálom, hogy nem sikerült dülőre jutni. Közben készítettem egy egyszerű modellt (kockát), hátha az ágy nem tetszik a programnak, betextúráztam, a renderelés tökéletes volt mindaddíg amíg nem készítettem hozzá egy paldót, azután a renderelés ugyanúgy sötét lett. Olyan mintha a fényt allulról kapná, és a padló leárnyékolja, de ez csak a renderelt képen néz ki úgy.
-
Képtelen vagyok rájönni, miért lesz ilyen mértékben sötétebb.
A "BugSplat"-es fájlt elküldtem a Google-nak, de még semmi hír.
-
Rákerestem erre a problémára, és nem csak nálam jelentkeztek problémák. http://forums.idx-design.com/index.php?topic=670.0
-
Végigolvastad az egész topikot? William ajánlott egy-két beállítást, amellyel sokat lehet segíteni ezen.
-
Igen. Olvasgattam, de az angol tudásom nagyon gyatra, csak a google fordítóra támaszkodhatok, de még nem adtam fel.
-
Leginkább ez és az utána következő bejegyzés az érdekes:
michaelk@orlrealtor.comÁllítsd az időjárást kissé felhősre a "natural settings" (természetes) beállítással, a jelenetet "indoor"-ra (szobabelsőre), a fal hátterének a fényességét/csillogását (reflectance) húzd le annyira, amennyire lehetséges.
Próbálj a "render settings"-be eljátszogatni a kisebb vagy nagyobb tárgy (small/large object) renderelésével is talán...
Az a baj, hogy nem tudom tesztelgetni, mert mihelyst textúrát adok az ágynak (ez még menne) és elkezdenék renderelni, jön a BugSplat.
Advertisement