Saját alkotásaink
-
Hát igen; ha volna megrendelés, amelyből visszajön az ára, nem is gondolkodnék sokat. Egyelőre marad a gondolkodás viszont.
Nekem azért inkább valami római, meg középkori emberek kellenének.
-
Gyárts Poserrel rómaiakat.
Jobban megnéztem hajnalban a Lumion-t, a 750 az nettó ár... -
Hát igen, nettó. Bruttó lenne vagy negyedmillió forint...
(Kéne egy promó-licensz...) -
Kéne...
-
Egy kis thea render
-
Na helló Gábor!
Klaszz, de valahogy az a szilkafelszín olyan töredezettnek néz ki. Rávetítetted a képet?
-
nem sajnos
-
És utólag nem tudod?
-
fogok vele még próbálkozni. ez egy teljesen elméleti terep (szerintem nehezebb fiktív terepet létrehozni), ami jó lenne az az instant site graber, hogy szépen be tudjam tenni az utakat. most azzal próbálkoztam, de az ingyenes verzió semmit nem csinál nekem. mint tudod, ez a próba csak arra volt jó hogy megnézzem, hogy itt is "halo"-sodnak-e a fák, mint a su-ban és a kerkytheában. szerintem itt nagyon szépen mutatnak.
a kép: 1024*768, tr1-es render, 40 pass 55 perc alatt. -
Tudod csak a sziklafelszínt exportálni (ha kiválasztod előtte) aztán a Theá-ban a "merge" paranccsal helyettesíteni a jelenlegit.
Túl nagy felület és így nagyon elvonja a figyelmet a töredezettsége.
-
ez talán egy jobb sziklafal
-
Átjött a fájlod; épp most renderelek belőle egy kísérleti példányt.
Te, hogy ebben mennyi matéria van! (És többségéről azt sem tudni, hol vannak)!
Na, itt van egy 5 pass (~17') után TR1 beállítással. Kicsit javítottam a szikla UV Map-jén és a fű kapott valamelyes displacement-et, bár ebbeől a távolságból max. annyi látszik, hogy nem teljesen "lapos".
-
Mai Volvo ...
-
Ugyanaz a téma, Renderin-nel
-
Egy kis adventi kép egy korábbi modellemmel
-
Szép.
Tegyél egy aprócska kis fényforrást (pointlight) a gyertyalángok elé (vigyázz, hogy ne érjen semmihez!) és adj neki valami melegebb, sárgás színt. Aztán vegyél le egy kicsit az általános megvilágításból (de azért hagyjál belőle!).
-
Hali!
Csinálj egy fénycsövet, amelynek valamennyire áttetsző a fala és abba helyezd el a fényforrást.
Csaba ezt hogyan értetted?
5.lap lapalja 2010.mar.15.Sok kis "point light"-ot egymás mellé? Ugye én twilight-al renderelek ott a "material editor"-ba a "templates"-nél lévő "light emitter" nem erre való?
Már régóta érdekel ez a fénycsöves dolog de light emitter-rel nem jött össze, a "point light" meg kicsit gagyi megoldásnak tűnik ráadásul nem lesz összefüggő a fény, mivel point-okról van szó.
Gondolom én...Köszi
Üdv. -
De, arra lenne való. Csakhogy a fénycső, ha a SU alapbeállítását használod, akkor 24 oldalból áll (amelyek háromszögelve már 48 oldal), egy egyszerű téglalap a fénycsőben pedig csak két háromszög. A renderelési időben ez nagyon sokat fog számítani (bár a Twilightban pl, ha az "Easy 10" beállítással renderelsz, akkor ez a különbség nem annyirasok) a többinél viszont jelentős.
-
egy egyszerű téglalap a fénycsőben pedig csak két háromszög.
Bocs,de ezt nem értem.
Én ezt e light emitter-t úgy gondoltam hogy bármi anyagnak ha megadom ezt a beállítást független a modell alakjától, akkor az világítani fog. Először én anno a szekrény alá csak egy sima hasábot rajzoltam és hát nem világított, aztán most rajzoltam egy kört majd kihúztam csőnek és így sem világít. Most teleraktam egy csövet point light-okkal és így egész jó de nem túl életű.
-
Minél több a fényforrás, annál lassabb a renderelés. Ha egy felületet akarsz fényforrássá tenni, akkor a lehető legegyszerűbb felület legyen. A Kerkythea (így a Twilight is) mindent háromszögel. Vagyis egy négyszög már két fényforrás. Egy cső, amely 24 szegmenses körrel készül, az 48 fényforrásnak számít.
A fényforrásnál mindenképp nagyon fontos, hogy ne a hátsó felével akarj a felületnek világítani - csak a "front" világít.
Ebben a fénycsőben két téglalap van elhelyezve -az egyik z egyik irányba, a másik a másikba világít. Nagyon közel vannak egymáshoz, de azért nem érintkeznek.
Ez így háromszögelve összesen négy fényforrásnak számít. Ha maga a cső világítana, akkor az 12-szer ennyi lenne és sokkal több lenne a renderelési idő.
Advertisement