Megjelent a SketchUp 7
-
Hivatalosan is megjelent a SketchUp 7-es verziója. A továbbiakról olvashattok az "Announcement"-ben.
Amit sokan fájlalnak, hogy nincs 64 bites verziója és továbbra sincs nincs multi core támogatás, ezenkívül az árnyékok továbbra is villóznak animációban.
A legfőbb újdonságok (egyelőre nagyon röviden):
- nagyobb felbontású képek támogatása (eddig a max. 1024 volt)
- a képeket lehet "explode"-olni a felületeken ezután külső programban szerkeszteni, majd ez automatikusan visszatöltődik
- "Kredit" a modellért (ti. ki a modellezője)
- 3D WareHouse integráció
- Földrajzi helymeghatározás (az ingyenes verzióban is - végre!)
- az egymást keresztező vonalak automatikusan vágják egymást ("intersect")
- ha jól rémlik, a Mac felhasználóknak egy képhibáját is kijavították, amely miatt a Windowsban nem jelentek meg bizonyos képek
- és hát a DINAMIKUS KOMPONENSEK! (ez valami teljesen új) viszont készíteni szerkeszteni őket csak a Pro verzióval lehet.
Érdeklődés esetén további információ ebben a topikban (most viszont mennem kell, úgyhogy nem leszek részletesebb); elég jól ismerem már ezeket az új funkciókat.
Csatolok egy kis "poén" dinamikus komponenst (javascripttel működik). Az "interact" eszközzel kell klikkelni rá (lehet, hogy a DK-eket aktválni kell a Window > Preferences > Extensions alatt, az eszköztárat meg a View > Toolbars alatt).
A komponens
-
Üdv Gaieus és SketchUp 7.
Hol lehet megvásárolni a pro verziót és mennyiért?
Szerinted érdemes volna magyarítani a programot?
Én szivesen használnék magyar verziót.Üdv
Hegylakó
-
Szia Hegylakó!
Mivel Magyarországon nincs "hivatalos" viszonteladó, én mindenképp a Google-t ajánlanám forrásnak (én is onnan - pontosabban az elődjétől, az @Last-tól - vettem annakidején):
http://www.sketchup.com/eustore/331 Euro (+ÁFA) újonnan, az "Upgrade" (korábbi verziókról) 64 Euro (+ ÁFA).
Ami a magyarítást illeti; nem valószínű, hogy menne. Sajnos nem külön nyelvi fájlban vannak a szövegek, így az egész programot kéne átírni, ahhoz meg mi túl kis piac vagyunk.
-
Én épp most veszem meg az új 7-es Sketchup Pro-t mert az én verzióm még 6.4.112-es és amiket feltettetek az oldalra fájlokat nem nyitja meg
-
Hm... Valóban, igazán elmenthetnénk a 6-os verzióban, mielőtt fölrakjuk, csak hát nem mindig jut eszembe.
A 6-osból a Pro van meg neked?
-
Már a 7-es Pro van meg fel is tettem és máris akad egy kérdés.A 6-osba lehetett centiméter-t állítani...Itt előre beállított sémák vannak és csak milliméter meg méter van de nekem pont a cm kéne mert nagyon megszoktam A másik kérdés ami egyből jött az, hogy a sarkoknál meg vannak vastagítva a felületek és élek, ezt hol is tudom kikapcsolni?
-
Window > Model info > Units: itt azt állítasz, amit akarsz *;n pl. 3 tizedesjegy pontossággal, cm-ben dolgozom és a "Length snapping" ki van kapcsolva).
Aztán - ha gondolod (és az általad választott "Tmplate"-ben benne van) - töröld ki Sangot.
Aztán, ha gondolod, menj a Window > Style > In model > Edit fülre és csinálj bármi változtatást, amit szeretnél (pl. a 7-esben be vannak jelülve az "Endpoints" és az "Extensions" az "Edge settings" alatt - ezt sokan nem szeretik).Aztán biztos, ami biztos, nyisd meg megint a Model info ablakot > Statistics > "Purge all" (ez kitörli pl. Sangot a komponens ablakból, a ruhája anyagait a Materials ablakból stb.).
Ezután File > Save as template: itt adj neki valami nevet, pl. Tamás.
Ezután Window Preferences > Templates: itt ki tudod választani az újonnan készített fájlt és a SU mindig ezzel fog neked indulni. Nekem van több ilyen is attól függően, mit akarok csinálni.
-
Köszönöm Eltaláltam egészen addig, ahol az alapszineket be lehet állítani, de ott már nem láttam meg az "Edges" fült Sikerült minden azt hiszem...
A másik fórumba írt problémámra nemtudod véletlenül a megoldást?
-
Az "Edge settings" a legelső kis ikon az Edit fül alatt.
Advertisement