sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Megjelent a SketchUp 7

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    9 Posts 3 Posters 2.9k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Hivatalosan is megjelent a SketchUp 7-es verziója. A továbbiakról olvashattok az "Announcement"-ben.

Amit sokan fájlalnak, hogy nincs 64 bites verziója és továbbra sincs nincs multi core támogatás, ezenkívül az árnyékok továbbra is villóznak animációban.

A legfőbb újdonságok (egyelőre nagyon röviden):

• nagyobb felbontású képek támogatása (eddig a max. 1024 volt)
      • a képeket lehet "explode"-olni a felületeken ezután külső programban szerkeszteni, majd ez automatikusan visszatöltődik
      • "Kredit" a modellért (ti. ki a modellezője)
      • 3D WareHouse integráció
      • Földrajzi helymeghatározás (az ingyenes verzióban is - végre!)
      • az egymást keresztező vonalak automatikusan vágják egymást ("intersect")
      • ha jól rémlik, a Mac felhasználóknak egy képhibáját is kijavították, amely miatt a Windowsban nem jelentek meg bizonyos képek
      • és hát a DINAMIKUS KOMPONENSEK! (ez valami teljesen új) viszont készíteni szerkeszteni őket csak a Pro verzióval lehet.
        Érdeklődés esetén további információ ebben a topikban (most viszont mennem kell, úgyhogy nem leszek részletesebb); elég jól ismerem már ezeket az új funkciókat.

Csatolok egy kis "poén" dinamikus komponenst (javascripttel működik). Az "interact" eszközzel kell klikkelni rá (lehet, hogy a DK-eket aktválni kell a Window > Preferences > Extensions alatt, az eszköztárat meg a View > Toolbars alatt).

A komponens

Neklikk.skp

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H Offline
        Hegylakó
        last edited by

Üdv Gaieus és SketchUp 7.

Hol lehet megvásárolni a pro verziót és mennyiért?
        Szerinted érdemes volna magyarítani a programot?
        Én szivesen használnék magyar verziót.

Üdv

Hegylakó

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Szia Hegylakó!

Mivel Magyarországon nincs "hivatalos" viszonteladó, én mindenképp a Google-t ajánlanám forrásnak (én is onnan - pontosabban az elődjétől, az @Last-tól - vettem annakidején):
          http://www.sketchup.com/eustore/

331 Euro (+ÁFA) újonnan, az "Upgrade" (korábbi verziókról) 64 Euro (+ ÁFA).

Ami a magyarítást illeti; nem valószínű, hogy menne. Sajnos nem külön nyelvi fájlban vannak a szövegek, így az egész programot kéne átírni, ahhoz meg mi túl kis piac vagyunk.

Gai...

• P Offline
            P071
            last edited by

Én épp most veszem meg az új 7-es Sketchup Pro-t mert az én verzióm még 6.4.112-es és amiket feltettetek az oldalra fájlokat nem nyitja meg 😢 😞

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

Hm... Valóban, igazán elmenthetnénk a 6-os verzióban, mielőtt fölrakjuk, csak hát nem mindig jut eszembe.

A 6-osból a Pro van meg neked?

Gai...

• P Offline
                P071
                last edited by

Már a 7-es Pro van meg 😄 fel is tettem és máris akad egy kérdés.A 6-osba lehetett centiméter-t állítani...Itt előre beállított sémák vannak és csak milliméter meg méter van de nekem pont a cm kéne mert nagyon megszoktam 😞 A másik kérdés ami egyből jött az, hogy a sarkoknál meg vannak vastagítva a felületek és élek, ezt hol is tudom kikapcsolni? 😕

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

Window > Model info > Units: itt azt állítasz, amit akarsz *;n pl. 3 tizedesjegy pontossággal, cm-ben dolgozom és a "Length snapping" ki van kapcsolva).

Aztán - ha gondolod (és az általad választott "Tmplate"-ben benne van) - töröld ki Sangot.
                  Aztán, ha gondolod, menj a Window > Style > In model > Edit fülre és csinálj bármi változtatást, amit szeretnél (pl. a 7-esben be vannak jelülve az "Endpoints" és az "Extensions" az "Edge settings" alatt - ezt sokan nem szeretik).

Aztán biztos, ami biztos, nyisd meg megint a Model info ablakot > Statistics > "Purge all" (ez kitörli pl. Sangot a komponens ablakból, a ruhája anyagait a Materials ablakból stb.).

Ezután File > Save as template: itt adj neki valami nevet, pl. Tamás.

Ezután Window Preferences > Templates: itt ki tudod választani az újonnan készített fájlt és a SU mindig ezzel fog neked indulni. Nekem van több ilyen is attól függően, mit akarok csinálni.

Gai...

• P Offline
                    P071
                    last edited by

Köszönöm 😄 Eltaláltam egészen addig, ahol az alapszineket be lehet állítani, de ott már nem láttam meg az "Edges" fült 😄 Sikerült minden azt hiszem...

A másik fórumba írt problémámra nemtudod véletlenül a megoldást? 😞

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

Az "Edge settings" a legelső kis ikon az Edit fül alatt.

Gai...

• 1 / 1
                      • First post
                        Last post
                      Buy SketchPlus
                      Buy SUbD
                      Buy WrapR
                      Buy eBook
                      Buy Modelur
                      Buy Vertex Tools
                      Buy SketchCuisine