sketchucation logo sketchucation
    • Login
    ℹ️ Licensed Extensions | FredoBatch, ElevationProfile, FredoSketch, LayOps, MatSim and Pic2Shape will require license from Sept 1st More Info

Megjelent a SketchUp 7

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    9 Posts 3 Posters 2.9k Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • GaieusG Offline
      Gaieus
      last edited by

Hivatalosan is megjelent a SketchUp 7-es verziója. A továbbiakról olvashattok az "Announcement"-ben.

Amit sokan fájlalnak, hogy nincs 64 bites verziója és továbbra sincs nincs multi core támogatás, ezenkívül az árnyékok továbbra is villóznak animációban.

A legfőbb újdonságok (egyelőre nagyon röviden):

• nagyobb felbontású képek támogatása (eddig a max. 1024 volt)
      • a képeket lehet "explode"-olni a felületeken ezután külső programban szerkeszteni, majd ez automatikusan visszatöltődik
      • "Kredit" a modellért (ti. ki a modellezője)
      • 3D WareHouse integráció
      • Földrajzi helymeghatározás (az ingyenes verzióban is - végre!)
      • az egymást keresztező vonalak automatikusan vágják egymást ("intersect")
      • ha jól rémlik, a Mac felhasználóknak egy képhibáját is kijavították, amely miatt a Windowsban nem jelentek meg bizonyos képek
      • és hát a DINAMIKUS KOMPONENSEK! (ez valami teljesen új) viszont készíteni szerkeszteni őket csak a Pro verzióval lehet.
        Érdeklődés esetén további információ ebben a topikban (most viszont mennem kell, úgyhogy nem leszek részletesebb); elég jól ismerem már ezeket az új funkciókat.

Csatolok egy kis "poén" dinamikus komponenst (javascripttel működik). Az "interact" eszközzel kell klikkelni rá (lehet, hogy a DK-eket aktválni kell a Window > Preferences > Extensions alatt, az eszköztárat meg a View > Toolbars alatt).

A komponens

Neklikk.skp

Gai...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H Offline
        Hegylakó
        last edited by

Üdv Gaieus és SketchUp 7.

Hol lehet megvásárolni a pro verziót és mennyiért?
        Szerinted érdemes volna magyarítani a programot?
        Én szivesen használnék magyar verziót.

Üdv

Hegylakó

• GaieusG Offline
          Gaieus
          last edited by

Szia Hegylakó!

Mivel Magyarországon nincs "hivatalos" viszonteladó, én mindenképp a Google-t ajánlanám forrásnak (én is onnan - pontosabban az elődjétől, az @Last-tól - vettem annakidején):
          http://www.sketchup.com/eustore/

331 Euro (+ÁFA) újonnan, az "Upgrade" (korábbi verziókról) 64 Euro (+ ÁFA).

Ami a magyarítást illeti; nem valószínű, hogy menne. Sajnos nem külön nyelvi fájlban vannak a szövegek, így az egész programot kéne átírni, ahhoz meg mi túl kis piac vagyunk.

Gai...

• P Offline
            P071
            last edited by

Én épp most veszem meg az új 7-es Sketchup Pro-t mert az én verzióm még 6.4.112-es és amiket feltettetek az oldalra fájlokat nem nyitja meg 😢 😞

• GaieusG Offline
              Gaieus
              last edited by

Hm... Valóban, igazán elmenthetnénk a 6-os verzióban, mielőtt fölrakjuk, csak hát nem mindig jut eszembe.

A 6-osból a Pro van meg neked?

Gai...

• P Offline
                P071
                last edited by

Már a 7-es Pro van meg 😄 fel is tettem és máris akad egy kérdés.A 6-osba lehetett centiméter-t állítani...Itt előre beállított sémák vannak és csak milliméter meg méter van de nekem pont a cm kéne mert nagyon megszoktam 😞 A másik kérdés ami egyből jött az, hogy a sarkoknál meg vannak vastagítva a felületek és élek, ezt hol is tudom kikapcsolni? 😕

• GaieusG Offline
                  Gaieus
                  last edited by

Window > Model info > Units: itt azt állítasz, amit akarsz *;n pl. 3 tizedesjegy pontossággal, cm-ben dolgozom és a "Length snapping" ki van kapcsolva).

Aztán - ha gondolod (és az általad választott "Tmplate"-ben benne van) - töröld ki Sangot.
                  Aztán, ha gondolod, menj a Window > Style > In model > Edit fülre és csinálj bármi változtatást, amit szeretnél (pl. a 7-esben be vannak jelülve az "Endpoints" és az "Extensions" az "Edge settings" alatt - ezt sokan nem szeretik).

Aztán biztos, ami biztos, nyisd meg megint a Model info ablakot > Statistics > "Purge all" (ez kitörli pl. Sangot a komponens ablakból, a ruhája anyagait a Materials ablakból stb.).

Ezután File > Save as template: itt adj neki valami nevet, pl. Tamás.

Ezután Window Preferences > Templates: itt ki tudod választani az újonnan készített fájlt és a SU mindig ezzel fog neked indulni. Nekem van több ilyen is attól függően, mit akarok csinálni.

Gai...

• P Offline
                    P071
                    last edited by

Köszönöm 😄 Eltaláltam egészen addig, ahol az alapszineket be lehet állítani, de ott már nem láttam meg az "Edges" fült 😄 Sikerült minden azt hiszem...

A másik fórumba írt problémámra nemtudod véletlenül a megoldást? 😞

• GaieusG Offline
                      Gaieus
                      last edited by

Az "Edge settings" a legelső kis ikon az Edit fül alatt.

Gai...

• 1 / 1
                      • First post
                        Last post
                      Buy SketchPlus
                      Buy SUbD
                      Buy WrapR
                      Buy eBook
                      Buy Modelur
                      Buy Vertex Tools
                      Buy SketchCuisine