sketchucation logo sketchucation
    • Login
    Oops, your profile's looking a bit empty! To help us tailor your experience, please fill in key details like your SketchUp version, skill level, operating system, and more. Update and save your info on your profile page today!
    🛣️ Road Profile Builder | Generate roads, curbs and pavements easily Download

Méreetarányos nyomtatás

Scheduled Pinned Locked Moved Magyar
    3 Posts 2 Posters 981 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M Offline
      medvegy
      last edited by

Üdv!

Mint mindig, most is gondban vagyok.
      Van-e alkalmas módszer, vagy eljárás, vagy script, légyen az akármi, melynek segítségével a kinyomtatás során a modell vagy éppen az adott rajz 1:1 méretarányú lesz? Vagyis ami pl. 1 cm-nek rajzolok meg, az a nyomtatáson is 1 cm hosszú. Anno még a Corel Draw-ban hoztam létre hasonló alakzatokat,de mivel egy ideje az Su-t használom, nem találom a módját, hogy érhetném el ezt itt.
      Olyan méretekre gondolok itt elsősorban, melyek természetesen egy A4 papírra elférnek.
      Vagy marad az a megoldás, hogy itt megtervezem, leveszem a méreteket és a Corel-ban újra megrajzolom?
      Vagy a nyomtatóm beállításaival próbálkozzam, de viszont azok az előbb említett esetben teljesen egzakt eredményt adnak.
      A segítséget előre is köszönöm. Már ha van erre egyáltalán.
      További szép napot mindenkinek!

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • GaieusG Offline
        Gaieus
        last edited by

Szia!

"Szigorúan" tartsd be az alábbi lépéseket:

1. A Camera menüben állítsd a kamerát "Parallel projection" módba
        2. Használd a Camera > Standard views valamelyikét (top, front stb. - ezt egyébként "Toolbarként" ki is rakhatod a View > Toolbars menüből). Innen fogva ne használd az "Orbit" funkciót, legfeljebb a "Pan"-t. amíg a megfelelő kameraállásban vagy, a bal fölső sarokban ki is írja. Ha elnavigálsz, eltűnik a kiírás és nem sikerül a nyomtatás.
        3. A nyomtatási ablakben ne legyen bejelölve sem a "Fit to page", sem a "Use model extent" - alattuk pedig beállíthatod a nyomtatási arányt (vagyis ebben az esetben 1 "in printout" és 1 "in sketchup" azaz 1:1 - lásd a csatolt képet.

Print.png
        Itt olvasható amúgy a lap alja felé (angolul), hogyan kell ezt csinálni. Ugyan ez úgy van jelölve, hogy csak a Pro verzióval működik, ez az info már elavult (az 5-ös verzióban volt így, a 6-osban az ingyenes verzióval is lehet).

Gai...

• M Offline
          medvegy
          last edited by

@gaieus said:

A nyomtatási ablakben ne legyen bejelölve sem a "Fit to page", sem a "Use model extent" - alattuk pedig beállíthatod a nyomtatási arányt (vagyis ebben az esetben 1 "in printout" és 1 "in sketchup" azaz 1:1 - lásd a csatolt képet.

Köszönöm a tanácsot, a helyzet az, hogy pont ezzel az utolsó ponttal kísérleteztem, de az istennek sem akart sikerülni. Most már látom, és ki is próbáltam, valóban műxik . Még egyszer köszönöm!

Az igazi férfiak fával dolgoznak...

• 1 / 1
          • First post
            Last post
          Buy SketchPlus
          Buy SUbD
          Buy WrapR
          Buy eBook
          Buy Modelur
          Buy Vertex Tools
          Buy SketchCuisine